پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲

تبریز بهترین نقطه رصد طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی قرن

تبریز بهترین نقطه رصد طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی قرن
عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز گفت:۶ دانشمند فرانسوی در کنار دانشمندان ایرانی برای رصد این اتفاق نادر به تبریز می‌آیند.
کد خبر : ۴۲۳۲۹۴

علی عجب‌شیری‌زاده اظهار داشت: باتوجه به اینکه تبریز بهترین نقطه برای مشاهده طولانی‌ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ است ۶ دانشمند فرانسوی در کنار دانشمندان ایرانی برای رصد این اتفاق نادر به تبریز می‌آیند.

به گزارش فارس وی افزود: برای استقرار این گروه و تجهیزاتشان ۸ محل نصب تلسکوب در رصد خانه طوسی تبریز مشخص و آماده شده است.

عجب‌شیری‌زاده تاکید کرد: در این رصد قرمز شدن رنگ ماه در زمان خسوف که یکی از سووال برانگیزترین اتفاقات دنیا در حوزه علم نجوم می‌باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی اظهار داشت: در ماه گرفتگی ۵ مرداد اتفاق نادر دیگری نیز روی خواهد داد و آن قرار گرفتن سیاره مریخ در نزدیک‌ترین موقعیت نسبت به زمین خواهد بود که این روی داد طی ۲۵ سال آینده بار دیگر اتفاق خواهد افتاد.

همکار علمی پژوهشکده فیزیک کاربردی دانشگاه تبریز تاکید کرد: علاوه بر بررسی‌هایی که از سطح زمین درباره طولانی‌ترین خسوف قرن صورت خواهد گرفت ماهوار‌های ناسا نیز این رخ داد را از آسمان رصد خواهند کرد که پس از اتمام این رخ داد در صورت لزوم تبادل افکار درباره نتایج حاصل از رصد دانشمندان در تبریز با ناسا نیز صورت خواهد گرفت.

روز پنجم مرداد ماه امسال مصادف با ۲۷ جولای ۲۰۱۸، طولانی‌ترین ماه گرفتگی یا خسوف قرن بیست و یکم رخ خواهد داد به گفته محققان، این ماه گرفتگی به مدت ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه اتفاق می‌افتد و در طول این خسوف طولانی، ماه از مرکز سایه زمین می‌گذرد.

ماه گرفتگی کامل زمانی رخ می‌دهد که کل ماه وارد سایه کل زمین می‌شود و این بار این رویداد نجومی زیبا و جذاب، بسیار خاص‌تر از همیشه خواهد بود.

ماه گرفتگی ۵ مرداد ۱۳۹۷ که به مدت ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه طول می‌کشد در بیشتر کشور‌های دنیا نیز قابل مشاهده است گفته شده که تنها ساکنان آمریکا نمی‌توانند این اتفاق نادر را رویت کنند، ولی ساکنان اروپا، آفریقا، آسیا، استرالیا و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی از تماشای این رویداد دیدنی لذت خواهند برد.