پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵
سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ؟

پرونده‌هایی که قدرت جابجایی رئیس‌جمهور آمریکا را دارد

بحران‌های فزاینده کاخ سفید، احتمال دچار شدن «دونالد ترامپ» به سرنوشت «ریچارد نیکسون» را تقویت کرده است. نیکسون سی‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا بود که در اوایل دهه ۷۰ میلادی به سبب رسوایی شنود انتخاباتی از رقیب، موسوم به «واترگیت»، قبل از پایان دوره‌اش مجبور به استعفا شد.
کد خبر : ۴۲۳۲۱۴

کاخ سفید در دوران دونالد ترامپ به سبب رفتار‌های جاهلانه وی، هر روز با یک بحران مواجه می‌شود؛ فعلا سکه رایج، ماجرای دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا و افشای پی در پی رسوایی‌های جنسی شخص ترامپ است که حیثیت تشکیلات حکومتی ایالات متحده را به باد داده است.

بحران‌های فزاینده کاخ سفید، احتمال دچار شدن «دونالد ترامپ» به سرنوشت «ریچارد نیکسون» را تقویت کرده است. نیکسون سی‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا بود که در اوایل دهه ۷۰ میلادی به سبب رسوایی شنود انتخاباتی از رقیب، موسوم به «واترگیت»، قبل از پایان دوره‌اش مجبور به استعفا شد. پرونده انتخاباتی ترامپ نیز که در داخل آمریکا به «پرونده مولر» معروف شده، این قابلیت را دارد که ترامپ را پیش از ۲۰۲۰ مجبوربه ترک کاخ سفید کند.

پرونده مولر
پرونده دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، ابعاد گسترده‌ای دارد؛ بطوری که تمام جنبه‌های سیاست خارجی دولت ترامپ را تحت الشعاع قرار داده است. بسیاری در داخل آمریکا معتقدند اقدامات و مواضع ترامپ در عرصه خارجی از جمله حمله یک ساعته به سوریه در بامداد ۲۵ فروردین ۹۷ و تهدید گاه‌وبیگاه ایران، همه نشات گرفته از تاکتیک تیم ترامپ برای ایجاد بحران‌های مصنوعی سیاست خارجی و امنیتی است تا اذهان را از جریان تحقیقات «رابرت مولر» منحرف کنند.

رابرت مولر، افسر عالی‌رتبه «اف بی آی» است که پیگیری پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به او تفویض شده است؛ «جیمز کومی» رئیس سابق «اف بی آی» در مورد همکار سابقش گفته است که «هیچ کس و هیچ چیز جزء حقیقت برای مولر اهمیت ندارد»؛ حقیقتی که احتمالا ترامپ را به دومین رئیس جمهور تاریخ آمریکا تبدیل خواهد کرد که مجبور است قبل از پایان دوره، از کاخ سفید اسباب‌کشی کند.

اعلام جرمی که برای ترامپ گران تمام شد
روز جمعه ۲۲ تیر، وزارت دادگستری آمریکا بر اساس تحقیقات مولر، علیه ١٢ مامور امنیتی روسیه به سبب هک کمیته ملی انتخاباتی حزب دموکرات اعلام جرم کرد؛ اعلام جرمی که تحقیقات مولر را یک قدم به جلوتر بود و بر پرونده تبانی انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ یک برگه دیگر اضافه کرد.

گاف ترامپ
۷۲ ساعت پس از این اعلام جرم، ترامپ در هلسینکی در جریان نشست خبری مشترک با پوتین رئیس‌جمهور روسیه، آبروی نهاد‌های اطلاعاتی کشورش را برد و گفت که «دلیلی نمی‌بیند روسیه در انتخابات آمریکا دخالت کرده باشد». این سخنان ترامپ در نشست خبری مشترک با رئیس دولتی که از نظر اکثر سناتور‌ها و سیاستمداران آمریکایی، نه رقیب که دشمن اصلی آمریکاست، خشم نیرو‌های سیاسی آمریکا را برانگیخت؛ تا آنجایی که «مک کین» هم حزبی ترامپ، مواضع او را حقیرانه خواند؛ «جف فلیک» دیگر سناتور هم حزبی ترامپ نیز از لفظ «شرم‌آور» برای توصیف مواضع رئیس‌جمهور آمریکا استفاده کرد.

وخیم‌تر شدن اوضاع برای رئیس‌جمهور آمریکا
اما در روز‌های اخیر فقط ماجرای اعلام جرم دادگستری آمریکا علیه ماموران امنیتی روسیه نبوده که اثبات تخلف انتخاباتی ترامپ را تسهیل کرده بلکه به نتیجه رسیدن تحقیقات درخصوص «کارتر پیج» مشاور سیاسی کمپین انتخاباتی ترامپ نیز اوضاع را برای چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا وخیم کرده است. «کارتر پیج» که قریب به یک سال و نیم تحت نظارت «اف بی آی» بوده، از جانب مولر متهم شده که با ماموران امنیتی روسیه برای انجام عملیات تخریبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا علیه رقیب ترامپ، همدست شده است.

از موضوع پرونده تبانی انتخاباتی ترامپ که بگذریم به پرونده رسوایی‌های جنسی او می‌رسیم؛ پرونده‌ای قطور که بخش اعظمی از کتاب افشاگرانه «آتش و خشم در کاخ سفید ترامپ» را به خود اختصاص داده است.

رسوایی‌های ادامه‌دارِ پرزیدنت!
روز جمعه ۲۹ تیر، نیویورک تایمز گزارش داد که «مایکل کوهن» وکیل سابق ترامپ مکالمه خود با او در خصوص پرداخت حق السکوت به یک زن را ضبط کرده است و فایل این مکالمه اکنون در اختیار تیم بازرسی مولر است. ترامپ با این زن رابطه نامشروع داشته و ظاهرا برای جلوگیری از افشای آن، وکیلش را ترغیب کرده تا به او حق السکوت بپردازد.

مشابه ماجرای فوق‌الذکر پیش‌تر نیز رخ داده بود؛ در اواسط ماه فوریه سال جاری میلادی (بهمن ۹۶) درست چند روز پس از یکسالگی حضور ترامپ در کاخ سفید، نیویورک تایمز به نقل از «مایکل کوهن» خبر داد که به دستور ترامپ ۱۳۰ هزار دلار به «استورمی دنیلز» بازیگر فیلم‌های مستهجن آمریکایی، جهت ممانعت از افشای روابط غیراخلاقی رئیس‌جمهور آمریکا با وی، پرداخت شده است. این ماجرا در آمریکا بسیار جنجال‌برانگیز شد و حتی پای آن به تحقیقات مولر پیرامون تبانی انتخاباتی احتمالی ترامپ نیز باز شد.

پیش از آن نیز، «استیو بنن» مشاور سابق ترامپ طی مصاحبه‌ای گفته بود که وکیل ترامپ در دوران انتخابات ریاست جمهوری برای مخفی ماندن روابط نامشروع وی به ۱۰۰ زن پول‌هایی را پرداخت کرده است.

هر کدام از دو پرونده «تبانی انتخاباتی» و «رسوایی‌های جنسی» به تنهایی قابلیت به زیر کشیدن ترامپ از سریر قدرت در کاخ سفید را دارند؛ به این بحران‌های چندریشتری، لفاظی‌های ترامپ علیه مقتدرترین کشور منطقه غرب آسیا یعنی جمهوری اسلامی را هم اضافه کنید. لفاظی‌هایی که از منظر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نباید به آن وقعی نهاد؛ چرا که ناظر بر یک دیپلماسی جاهلانه است و باید افرادی از سنخ ترامپ را به حال خود رها کرد، چرا که خودشان، خودشان را خراب خواهند کرد.