پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۱

برخی وزرا مصوبات هیئت مقررات زدایی را دور می‌زنند

برخی وزرا مصوبات هیئت مقررات زدایی را دور می‌زنند
معاون وزیر اقتصاد گفت: متاسفانه برخی وزرا برای دور زدن حذف مجوز با استفاده از واژه‌های مبهم روند قبلی را مجدد تصویب می‌کنند.
کد خبر : ۴۲۱۸۶۷

حسین میرشجاعیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در نشست خبری که در این وزارتخانه برگزار شد گفت: هر چند اقدامات انجام شده در حوزه مقررات زدایی کافی نبوده اما خوشحال هستیم که این اقدامات مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت.

به گزارش تسنیم وی با بیان اینکه دو قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 و رفع موانع تولید در تشکیل هیئت فراقوه‌ای مقررات زدایی موثر بوده گفت: در این هیئت نمایندگانی از مجلس، بخش خصوصی و دستگاه‌های نظارتی حضور دارند.

وی افزود: این هیئت از سال 93 کار خود را آغاز کرده و تاکنون 21 جلسه با خروجی مشخص برگزار شده که منجر به صدور 13 مصوبه شده است.

میرشجاعیان ادامه داد: تاکنون مجوزهای وزارت صنعت به 47، وزارت نیرو به 21 و سازمان میراث فرهنگی به 31 مجوز کاهش یافته است. در حوزه‌ای مثل سازمان مالیاتی با تعدد مجوز روبرو نیستیم اما از آنجا که این مجوزها با تهاترهای فراوان همراه هستند فرآیند صدور مجوز و استعلام در این سازمان مشکل دارد.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: به عنوان مثال برای اخذ مصافحه‌ حساب مالیاتی در حال حاضر 46 دستورالعمل زنده وجود دارد که این نشان می‌دهد تنقیح قوانین در کشور در حد یک شوخی بوده و هنوز جدی گرفته نشده است.

وی با بیان اینکه در سال 97 مجوزهای صادره از سوی کانون وکلای دادگستری بررسی و هم اکنون مجوز تاسیس موسسات حقوقی حذف شده است گفت: وکلا در این خصوص اعتراضاتی داشتند اما هیئت مقررات زدایی کانون وکلا را مکلف کرد علاوه بر حذف این مجوز کلیه اسناد و مجوزهای مربوط به خود را در پایگاه اطلاع‌رسانی مجوزهای کسب و کار کشور بارگذاری نماید.

میرشجاعیان با بیان اینکه متاسفانه دستگاه‌های نظارتی حاضر در هیئت هیچگونه گزارشی از عملکرد مصوبات هیئت نداشتند گفت: ما از طریق سیستم‌های الکترونیکی می‌توانیم روند اجرای مصوبات هیئت را رهگیری کنیم. اما این روند زمانبر است و بهتر است از طریق دستگاه‌های نظارتی این روند انجام شود.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: حذف هر مجوز به شش ماه زمان نیاز دارد اما متاسفانه برخی وزرا برای دور زدن حذف مجوز با استفاده از واژه‌های مبهم روند قبلی را مجدد تصویب می‌کنند.

وی با بیان اینکه 1500 مجوز قانونی در سایت ایران مجوز واگذاری شده است گفت: در این بین وزارت اقتصاد صاحب 139، وزارت بهداشت 123، وزارت جهاد 122، وزارت ارشاد 112، و وزارت راه متولی 76 مجوز می‌باشد.

میرشجاعیان گفت: متوسط تعداد استعلام برای هر مجوز 7 استعلام می‌باشد این در حالی است که تعداد کل سرویسها که در سازمانهای مختلف وجود دارد 10 هزار و 598 سرویس می‌باشد.

معاون وزیر اقتصاد افزود: کمتر از 10 درصد مجوزدهی در کشور الکترونیکی شده است و مردم برای دریافت 90 درصد مابقی مجوزها باید به صورت فیزیکی به سازمانهای مختلف مراجعه کنند.

میرشجاعیان گفت: 46 مرجع برای صدور مجوز در کشور وجود دارد این در حالی است که هزینه‌های هنگفتی برای کشیدن فیبر نوری بین دستگاه‌های مختلف شده است اما فقط 10 درصد ارتباطات بین این دستگاه‌ها الکترونیکی شده است.

وی گفت: باید پاردایم مجوز دهی دولت تغییر کند به همین دلیل قرار شد سازمان فناوری اطلاعات زیرساخت لازم را در اختیار هیئت مقررات زدایی قرار دهد.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حال نظام مجوز دهی کشور شامل 154 دستگاه می باشد گفت: پیاده سازی نظام یکپارچه مجوزدهی هم اکنون در حال انجام است. هم‌اکنون هر ایرانی در سامانه مجوزهای کشور دارای یک کارت‌پوشه می‌باشد که بزودی به کارت‌پوشه ملی ایرانیان متصل می‌شود همچنین پیاده‌سازی گذرگاه اتصالات کشور انجام شده است.

میرشجاعیان افزود: رتبه کشور در حوزه بهبود کسب و کار در سال 2014، 154 بوده که در سال 2018 به رتبه 124 رسیده است.