پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۷
سریال دل‌نگرانی بیماران تالاسمی روی موج پخش

دود گرانی ارز به چشم «بیماران خاص» رفت

مدیرعامل انجمن تالاسمی قائم‌شهر با بیان اینکه در حال حاضر و با شرایط فعلی، حتی در تولید و توزیع دارو‌های ایرانی هم با مشکل مواجه هستیم، گفت: دود گرانی ارز به چشم «بیماران خاص» هم رفته است.
کد خبر : ۴۲۱۷۶۳

تراژدی بیماران تالاسمی و رنج‌نامه‌های آنان همچنان ادامه دارد و گویی با این شرایط اقتصادی بهتر که نشد هیچ، بدتر و وخیم‌تر از قبل هم شده و دود گرانی ارز و افزایش قیمت دلار، در چشم بیماران خاص رفته است.

به گزارش فارس، مسؤولان بهداشتی کشور در حالی از کنترل بازار دارویی سخن می‌گویند که اخبار جسته و گریخته فراوانی در خصوص کمبود بعضی از اقلام دارویی و همچنین گران شدن قیمت بعضی دیگر شنیده می‌شود.

در گفتگو با چندتن از بیماران تالاسمی دریافتیم که طی چندماه اخیر، بعضی از دارو‌های این بیماران خاص، افزایش چشم‌گیری یافته و این درحالی است که تمکن مالی بسیاری از خانواده‌های دارای بیمار تالاسمی آن‌قدر نیست که بتوانند با این شرایط اقتصادی دارو‌ها را تهیه کنند و متأسفانه همین امر منجر به مرگ‌و‌میر و از دست دادن بیماران شده است.

مدیرعامل انجمن تالاسمی شهرستان قائم‌شهر در گفتگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه گرانی دارو و ضعف برخی از سازمان‌های بیمه‌گر در ارائه خدمت به مردم، سبب شده است وضعیت آن گونه که عنوان می‌شود تحت کنترل نباشد، اظهار کرد: در یک ماهه اخیر بسیاری از افرادی که درگیر بیماری‌های سخت و لاعلاج بوده‌اند و برای ادامه حیات نیازمند مستمر دارو هستند از گرانی و کمبود برخی از اقلام دارویی گلایه دارند.

محمد علیزاده اضافه کرد: عدم واردات دارو‌های باکیفیت، هزینه‌های سنگین دارو‌های خارجی که در اکثر کشور‌های جهان به‌صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد، گرفتن فرم برائت‌نامه از بیماران تالاسمی که باعث استرس و نگرانی‌های بعدی برای بیمار و خانواده‌ها می‌شود و قانون طب‌کار که حق استخدام رسمی و دولتی را از بیماران تالاسمی سلب کرده است از جمله مشکلات اساسی بیماران تالاسمی است.

*همچنان دغدغه دسترسی به دارو برای بیماران تالاسمی وجود دارد

وی تصریح کرد: با وجود همه اظهارنظر‌ها و قول‌ها از سوی وزارت بهداشت، همچنان دغدغه تأمین دارو برای بیمارستان تالاسمی ادامه دارد و این بیماران هنوز هم دل‌نگران قیمت‌ها و همچنین تأمین دارو‌های خود هستند.

بازرس سابق انجمن تالاسمی ایران با انتقاد از وضعیت دسترسی بیماران تالاسمی به داروها، اظهار کرد: در چندروز گذشته ۲۰۰ هزار ویال داروی دسفرال وارد شده و میزان سهمیه‌ای که مراکز درمانی اعلام کردند، ۱۵ ویال برای بیماران است و این در حالی است که این میزان دارو سهمیه چهار روز یک فرد تالاسمی است.

علیزاده افزود: زمانی‌که وزارت بهداشت اعلام کرد که طبق مصوبه مجلس از داروی داخلی استفاده شود، برخی از تولیدکنندگان سوءاستفاده کردند و تولید دارو را متوقف کرده و خواستار افزایش قیمت‌ها بودند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر و با شرایط فعلی، حتی در تولید و توزیع دارو‌های ایرانی هم با مشکل مواجه هستیم.

به گزارش فارس، دارو‌های مربوط به بیماران خاص در بسیاری از کشور‌های جهان، به‌صورت کاملا رایگان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و از مسؤولان انتظار می‌رود حال که این شرایط در کشور وجود ندارد لااقل در قیمت دارو‌ها تجدید نظر بیشتری شود تا بیماران خاص هم بتوانند بدون دغدغه تأمین دارو به زندگی عادی خود بپردازند.

برچسب ها: ارز بیماران صراط