پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶

اسناد هسته‌ای ایران توسط جاسوسان اسرائیلی به سرقت رفته است؟

روز گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی به صورت هماهنگ به این مسئله پرداختند و مدعی شدند به اطلاعات جدیدی از اسناد ادعایی اسرائیل و چگونگی دستیابی اسرائیل به این اسناد دسترسی پیدا کرده اند.
کد خبر : ۴۲۱۷۵۴

 بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که به راه اندازی نمایش‌ها و شو‌های ضد ایرانی شهره است، در اردیبهشت ماه در نمایشی تلویزیونی ادعا کرده بود اسراییل به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد ایران پس از امضای توافقنامه هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ همه اسناد مربوط را در یک مرکز محرمانه در حومه تهران (شورآباد) مخفی کرده است.

تابناک نوشت:نتانیاهو، با به نمایش گذاشتن تعداد زیادی پوشه و سی دی گفت: اسرائیل در یک عملیات اطلاعاتی توانسته به ۵۵ هزار صفحه و ۵۵ هزار فایل دیجیتال از اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای نظامی ایران در قالب ۱۸۳ سی دی دست یابد.

گزارش رسانه‌های آمریکایی از «اسناد سرقت شده هسته‌ای ایران» توسط جاسوسان اسرائیل

در همین رابطه، روز گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی به صورت هماهنگ به این مسئله پرداختند و مدعی شدند به اطلاعات جدیدی از اسناد ادعایی اسرائیل و چگونگی دستیابی اسرائیل به این اسناد دسترسی پیدا کرده اند.

در همین زمینه، روزنامه «واشنگتن پست» نیز در گزارشی با اشاره به ادعای تازه اسرائیلی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران گفته است:جزئیات جدید از اسناد هسته‌ای ایران که در اوائل سال جاری توسط جاسوس‌های اسراییلی ربوده شده است نشان می‌دهد که تهران اطلاعات مربوط به طراحی ساخت سلاح‌های هسته‌ای را از یک منبع خارجی به دست آورده است».

این روزنامه آمریکایی مدعی شد: اسناد نشان می‌دهد که تلاش‌های بلندپروازانه و بسیار محرمانه ایران برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای شامل تحقیق گسترده‌ای در زمینه ساخت فلز اورانیوم و آزمایش پیشرفته تجهیزات تولید نوترون برای شروع یک واکنش زنجیره‌ای هسته‌ای است. این در حالی است که به گفته نهاد‌های اطلاعاتی امریکایی، مقام‌های ایرانی در سال ۲۰۰۳ میلادی موضوع تحقیقات هسته‌ای در این حوزه را متوقف کردند.

واشنگتن پست در ادامه بر اساس این اسناد ادعایی نوشته است: در حالی که مقامات ایران در سال ۲۰۰۳ بخش عمده کار را متوقف کردند، یادداشت‌ها و نامه‌های داخلی (در ایران) نشان می‌دهد که دانشمندان ارشد، برنامه‌های گسترده‌ای را برای ادامه چندین پروژه مخفی در راستای برنامه‌های تحقیقاتی نظامی در نظر گرفتند.

روزنامه واشنگتن پست مدعی شده است که ایران در زمان اجرای پروژه آماد که ۱۵ سال پیش متوقف شده است در آستانه دستیابی به فناوری کلید ساخت بمب هسته‌ای قرار داشته است.

گزارش رسانه‌های آمریکایی از «اسناد سرقت شده هسته‌ای ایران» توسط جاسوسان اسرائیل

این روزنامه نیز اشاره می‌کند در اسناد به دست آمده توسط اسرائیلی هیچ‌گونه شواهدی وجود ندارند که نشان دهند ایران به مفاد برجام پایبند نبوده است.

این روزنامه در ادامه ادعا کرده است: «مقام‌های امنیتی اسرائیلی در اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی فهمیده بودند که ایران در حال جمع آوری مدارک مربوط به تحقیقات تسلیحات هسته‌ای است و آن‌ها را در واحدی در جنوب تهران نگهداری می‌کند که هیچ حضور امنیتی قابل توجهی در آنجا نیست و نگهداری اسناد در انبار‌های صنعتی بوده است.

یک افسر اطلاعاتی اسرائیلی می‌افزاید: هنگامی که دریافتیم در پرونده‌ها و اسناد چه می‌گذرد و تیم عملیاتی را برای ربودن آن آماده کردیم و عوام موساد توانستند طرح داخلی ساختمان را درک کنند از جمله محل نگهداری اسناد کاغدی و عکس‌های و فایل‌های ذخیره شده در رایانه. در نهایت با بررسی کارکنان آن کارگاه و انبار تحت نظر قرار دادن آنان و بررسی برنامه زمان فعالیت آنان، عوامل موساد وارد عمل شدند و در تاریخ ۳۱ ژانویه در کارگاه شکسته شد و نیم تن از اسناد خارج شدند. این افسر اطلاعاتی اسرائیلی مدعی شده است: از آنجایی که برخی از مواد بیش از حد بزرگ و سنگین بودند عوامل موساد گاوصندوق‌هایی را باز کردند که در آن به نظر می‌رسید ارزشمندترین موارد را کسب کرده‌اند».

ارائه این گزارش منحصر به واشنگتن پست نبوده و روزنامه نیویورک تایمز روز یکشنبه گزارشی منتشر کرد و در آن مدعی شد که عوامل موساد در شب ۳۱ ژانویه به یک انبار در منطقه‌ای صنعتی در تهران نفوذ کردند و توانستند با دستیابی به بیش از ۵۰ هزار برگه و ۱۶۳ سی دی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران پیش از رسیدن کارکنان انبار پایتخت ایران را به همراه اسناد مسروقه ترک کنند.

در این گزارش ادعا شده است که این جاسوس‌ها شش ساعت و ۲۹ دقیقه زمان صرف کردند تا بتواننند با از کار انداختن آژیر‌های انبار، عبور از دو درب و باز کردن چندین گاو صندوق به این اسناد ادعایی دست یابند و سپس از ایران فرار کنند.

بنابر ادعای این گزارش عوامل موساد ابزار جوشکاری در اختیار داشتند که دمای حدود ۲ هزار درجه سلسیوس داشته و از طریق آن‌ها تواسته بودند گاو صندوق‌های انبار را باز کنند و در پایان شب با در دست داشتن حدود نیم تن سند محرمانه شامل هزاران برگه مکتوب و سی دی حاوی فایل، ویدئو و طرح از شهر بگریزند.

نیویورک تایمز در ادامه ادعا کرده است که ایرانی‌ها پس از حصول توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی در ژوئیه ۲۰۱۵ شروع به جمع آوری و ذخیره این اسناد از سراسر کشور در انبار مذکور کردند و در ساعات شب برای اینکه جلب توجه نکند هیچ نگهبانی از این انبار محافظت نمی‌کرده است.

در گزارش نیویورک تایمز همچنین ادعا شده است که مقامات صهیونیستی می‌گویند که تهران از پاکستان و دیگر کارشناسان خارجی کمک‌هایی در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش دریافت کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز با انتشار این دو گزارش تصریح کرد که جزییات جدید منتشر شده ثابت نمی‌کند که ایران به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ پایبند نبوده است.

شبکه خبری «فاکس نیوز» نزدیک به جمهوریخواهان نیز که در اتخاذ مواضع مغرضانه ضدایرانی شهرت دارد، در این‌باره اشاره کرده است که در عملیاتی شش ساعته در تهران در ماه ژانویه به طور مخفیانه اسناد زیادی از ایران خارج شده است. مقام‌های اسرائیلی مدعی شده‌اند که تیم اسرائیلی مخفیانه به انبار‌هایی که مواد مرتبط در آن وجود داشته اند رسیده اند. آنان یک شیشه ضخیم پنچره را شکسته‌اند و می‌دانستند که ساختمان بدون نظارت بوده است. این مقام‌ها مدعی شده‌اند که ایران برای آن که توجه افکار عمومی را به سوی ان تاسیسات جلب نکند، محافظانی را به صورت تمام وقت در آنجا تعیین نکرده بود. با این حال، در آن تاسیسات یا کارگاه مذکور، سیستم‌های هشدار دهنده‌ای وجود داشتند که عوامل اسرائیل آن را غیر فعال کردند.

فاکس نیوز اشاره می‌کند که مقام‌های ارشد اسرائیلی در نشستی طولانی‌مدت در یکی از مقر‌های امنیتی آن رژیم در هفته گذشته جزئیات بیشتری را در مورد عملیات مذکور مطرح کردند.

این شبکه خبری می‌نویسد: اثبات ادعا‌های اسرائیل درباره اسناد ناممکن است چرا که مقام‌های ایرانی در ماه آوریل مطرح شدن این موضوع را همزمان با تصیم‌گیری دولت ترامپ برای خروج از برجام سناریویی ساخته شده علیه ایران دانستند. رییس‌جمهوری آمریکا در ماه مه از توافق خارج شد».

مقامات کشورمان همواره ضمن رد این ادعا‌ها تاکید کرده‌اند که ایران هرگز به دنبال دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای نبوده است و بمب اتم هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. در همین راستا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین ارزیابی خود از مسائل باقی مانده درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که گزارش مربوطه‌اش پیش از اجرای برجام منتشر شد تایید کرد که هیچ‌گونه شواهدی دال بر وجود جنبه‌های نظامی در برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد.

در همین زمینه، «علی‌رضا میریوسفی» سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل درباره ادعا‌های جدید گفت: «ایران همیشه به وضوح اعلام کرده که ساخت سلاح‌های کشتار جمعی بر خلاف اصول ماست و این ادعا که ایران هر اطلاعات حساسی را در انبار‌ها و بایگانی‌های رندوم در تهران نگه‌داری کند، هم بسیار خنده‌دار است. تقریبا به نظر می‌رسد آن‌ها سعی دارند ببینند با کدام ادعای عجیب و غریب می‌توانند مخاطب غربی را متقاعد کنند.»

برچسب ها: اسناد هسته ای صراط