پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۶

واکنش مردم به فهرست دلاربگیران

واکنش‌های مردم به انتشار لیست ۱۴۸۲ گروه کالایی که ارز دولتی گرفته اند حاوی انتقاد به گرانی اقلام این لیست و عدم درج اسامی واردکنندگان اصلی و بزرگ در دیگر گروه‌های کالایی است.
کد خبر : ۴۱۹۷۹۹

بانک مرکزی به منظور شفاف سازی و عمل به دستور رئیس جمهوری لیست دریافت کنندگان ارز دولتی را درحالی منتشر کرد که برخی بند‌های فهرست کالا‌هایی که از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده کرده اند مردم و رسانه‌ها را متعجب کرده است!

به گزارش تسنیم، بانک مرکزی بعد از نامه‌نگاری وزیر صنعت و درخواست انتشار نام ارزبگیران، سرانجام لیست ۵۳ صفحه‌ای شامل ۱۴۸۲ شرکت دریافت‌کننده ارز رسمی را منتشر کرد.

در این لیست محل تأمین ارز برای واردکنندگانی که در ۲ ماه اخیر ثبت سفارش انجام داده‌اند از طریق بانک مرکزی (منابع نفتی) و ارز ورودی سامانه نیما می‌باشد.

فهرست منتشره از سوی بانک مرکزی واکنش‌های متعددی را در رسانه‌ها به همراه داشته است که مهمترین آن نقد به بانک مرکزی و وزارت صنعت برای عدم اعلام اسامی کامل دریافت کنندگان ارز دولتی است.

رئیس جمهور به وزرای اقتصادی به خصوص وزیر صنعت و رئیس کل بانک مرکزی دستور داده بود به منظور شفاف سازی اسامی تمام دریافت کنندگان ارز‌های دولتی را به مردم اعلام کنند، ولی بعد از چند روز بانک مرکزی و وزارت صنعت دستور روحانی را نصفه و نیمه اجرا کردند.

بسیاری از مردم در واکنش به اسامی درج شده در لیست ۱۴۸۲ دریافت کنندگان ارز‌های دولتی به شریعتمداری و سیف گفته اند که چرا لیست را با نخود و لوبیا و عدس پر کرده و واردکنندگان اصلی را معرفی نکرده اید.

نکته مهم که با انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز‌های دولتی برای مردم مشخص شد این است که شرکت‌های واردکننده با وجود دریافت ارز دولتی در هفته‌های اخیر قیمت کالا‌های خود را دو برابر کرده اند.

در بین لوازم خانگی نیز با وجود واردات اجناس مختلف از جمله یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، انواع اتو، گاز و فر، هود اشپزخانه و ...، ولی گزارش‌های رسیده از بازار لوازم خانگی نشان میدهد که فعالان این بازار به بهانه نوسانات بازار ارز دست از کار کشیده و از فروش اجناس به مردم خودداری می‌کنند.

در اولین نگاه به لیست دریافت کنندگان ارز‌های دولتی مشخص می‌شود که بسیاری از ثروت‌های ملی صرف واردات نخود، لوبیا، عدس، لپه و جو شده است.

اما این پایان ابهامات لیست دریافت کنندگان ارز‌های دولتی نیست؛ چراکه مشاهده لیست منتشره از سوی بانک مرکزی بیانگر آن است که تعدادی از شرکت‌های خودرویی با تعرفه دولتی ارز ۴۲۰۰ تومانی، برای واردات چای و چای ساز و قهوه ساز گرفته اند.

شرکت رهروان خودرو پیشگامان نگین جنوب ۱۳۴.۲۴۲ هزار یورو ارز دولتی گرفته و نام او در فهرست واردکنندگان چای قرار گرفته است.

شرکت ماموت خودرو نیز ۳۴۶۱ یورو ارز دولتی گرفته و نام او در فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی برای واردات چای ساز و قهوه ساز قرار گرفته است.

نگاهی به شرکت‌های دریافت کننده ارز دولتی از سوی بانک مرکزی نشان میدهد که ۲۹ شرکت توانسته اند با دریافت بیش از ۳۶ میلیون یورو ارز دولتی موز وارد کشور کنند. البته نام یکی از این شرکت‌ها دوبار در لیست بانک مرکزی آورده شده است که نشان میدهد این شرکت در دو مرحله موفق به دریافت ارز دولتی شده است.

هر چند لیست منتشر شده از سوی بانک مرکزی ناقص است چراکه بسیاری از برند‌ها و مونتاژکار‌ها که طبق آمار گمرک ارز دولتی دریافت کرده اند، در این لیست از قلم افتاده اند.

در این لیست دو نکته مهم وجود دارد که در صورت عدم توجه به آن شفافیت مدنظر رئیس جمهور در خصوص برخورد با اخلالگران بازار ارز ناکام باقی می‌ماند؛ اول آنکه در لیست منتشرشده نام برند‌هایی که ارزبگیران از طریق آن ثبت سفارش انجام داده‌اند وجود ندارد به همین دلیل بسیاری از اسامی که در این لیست آمده برای رسانه‌ها و عموم مردم شفاف نیست.

نکته بعدی این که اساساً به‌نظر می‌رسد لیست مذکور حاوی اطلاعات مربوط به تأمین ارز برای واردات قطعات علی الخصوص قطعات خودرو نیست. توجه به این نکته ضروری است که در سه‌ماهه ابتدایی سال جاری واردات قطعات خودرو در صدر لیست کالا‌های وارداتی کشور قرار داشته است. آمار گمرک ایران نشان می‌دهد در دوماهه ابتدایی سال حدود ۵۰۰ میلیون دلار قطعه خودرو وارد کشور شده است، اما ردیف تعرفه ۹۸۸۷ در لیست ارزبگیران بانک مرکزی ذکر نشده است.

به گزارش تسنیم، در ادامه نظرات مردم که در اخبار مربوط به لیست ۱۴۸۲ شرکت دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی، ثبت شده است را می‌خوانید.

سعید:

سلام اول بگید بخار شور چی هست؟ ایا مثل خیارشور یا زیتون شور هست؟ یعنی بخار رو داخل اب نمک ریختن و باقی ماجرا؟ اگه منظورشون بخار شوی هست، تعدادش چند تا بوده؟ طبق حساب سر انگشتی من تقریبا ۱.۵ میلیون یورو معادل ۷.۵ میلیارد تومان بخار شوی وارد کشور شده که با حساب هر عدد ۱ میلیون تومان تومان میشه ۷۵۰۰ تا. این امار رو با امار یخچال مقایسه کنید و بعد تفکر کنید که خرید یخچال فریزر بیشتر هست یا بخار شور!

هاشم:

اول که مثل روز روشنه اصلی‌ها تو این لیست نیستن. ثانیا واقعا حالم بد میشه وقتی میبینم که ما کشور ۸۰ میلیونی داریم هر ... رو وارد می‌کنیم. اینطوری می‌خواستیم استقلال داشته باشیم؟ به خون اون شهید‌هایی ریخته شده مدیونیم. کاش زودتر تحریم بشیم حداقل یه تکون بدیم.

مجتبی:

بازم دروغ. لیست ناقصه. وارد کنندگان خودرو. دارو. تجهیزات صنعتی و خیلی محصولات دیگه تو لیست نیست.

حمید:

چی میگید. جلو گرون شدن‌ها رو بگیرید اگه خودتون عاملش نیستید این لیست‌ها به چه درد مردم می‌خوره

ناشناس:

شرکت ماموت حتی قهوه ساز خودش رو هم حاضر نبوده از بازار داخلی تامین کنه ارز ۴۲۰۰ گرفته یه قهوه ساز آورده.

محمدمهدی:

سلام من فعلا با موضوع ارز کاری ندارم. منتها چند نکته خیلی توجهم را جلب کرد. الف- چرا با وجود تولید بعضی از اقلام در کشور بازهم ارز برای واردات داده میشه. مـثلا لاستیک تایر سواری و... ب) بعضی از وارد کنندگان کالا‌ها و محصولاتی را که در ایران توزیع می‌کنند. ادعا می‌کنند که سالم و ارگانیکه و در ایران تولید میشه. الان اسمشان توی این لیست قرار گرفته. ج) چرا با وجو نیاز به کالا‌های اساسی بازهم به کالا‌های لوکس ارز میدن

محمد:

من الان یک صفحه از شرکت هارو سرچ کردم یا فیکن یا اصلا وجود ندارن شرکت کندوان تجارت پارس شرکت راه سازی و عمرانیه این همه نخود رو میخواد کنه فلافل که خریده مردم .. نیستن

۱ ساعت پیش

طبق همین لیست شرکت‌های وارد کننده بوش فیلیپس ال جی سامسونگ و ... میلیون‌ها یورو ارز ۴۲۰۰ گرفتن، ولی همشون میگن ما نگرفتیم، و محصولاتشون رو با دلار ۸۰۰۰ تومنی میفروشن! چرا با این‌ها برخورد نمیشه؟ هیچ کس جرات برخورد نداره.

آکاه:

تسنیم جان میشه لطفا اسامی مدیر عامل‌ها و اعضای هییت مدیره هاشونم منتشر کنی؟ وزارت بازرگانی داره این اطلاعات رو شما منتشر کن من نسبتهاشون رو با آقایون میگم حتی اگر اسامیشون مثل صد‌ها اسم دروغشون باشه که طی سال‌ها از ثبت احوال کل و ثبت احوال امور خارجه از فامیلاشون که در صدارت اون ادارات گمارده شده بودن گرفتن و حتی اسامی پاسپورت‌های مجمع الجزایر قمر همه رو دارم شما اسم بده من نسبت میگم

ناشناس:

خدا می‌داند که چندتا از شرکت‌ها مال یک نفر میباشد! آخ بدبخت ما که " کره " هم وارد میشود!

حسین:

لیست کامل نیست و بسیاری از شرکت‌ها از طریق سامانه نیما ارز ۴۲۰۰ گرفته اند که ذکر نشده است

ناشناس:

مردم میگویند این لیست دنبال نخود سیاه فرستادن مردم است. چون اسامی وارد کنندگان خودرو و قطعات یدکی خودرو و همچنین لوازم منزل و.. در این لیست وجود ندارد. روغن تصفیه نشده و. بدرد مردم نمیخورد و در ان گران فروشی ودزدی وجود ندارد؟!

هادی:

سلام. این لیست به کار کی میاد آخه. باید مشخص می‌شد که هر شرکتی کارش چی هست که این چیز‌ها رو وارد کرده. فقط یه اسم که کافی نیست. این که شفاف سازی نشد. به قول دوستان شرکت داروسازی جابرابن حیان رو چه به بخارشور؟

حامد:

تخم مرغ وارد می‌کنیم با ارز ۴۲۰۰ تومانی..‌ای وای بر ما‌ای وای بر ما

شیوا:

چرا شرکت‌های وارد کننده دارو رو مجبور نمی‌کنن دارو وارد کنند، مرده شور این لیست ببره

ایران:

عزیزم فقط برای دریافت ارز هست وگرنه هیچ بخارشویی وارد نمی‌شود و اگر هم بشود پس فرستاده می‌شود با کمی خسارت، وقتی ارز آزاد ۸۰۰۰ تومان باشد ارز دولتی با خسارتش بشه ۵۰۰۰ هم باز ۶۰ درصد سود خالص هست ما خودمان هم اینجوری پول در میاریم

امین:

پس دوربین و وسایل عکاسی و فیلمبرداری چی میشه مگه ما چه گناهی کردیم دوربینی که ۳ ماه پیش ۹ میلیون بوده الان ۲۱ میلیونه!

برچسب ها: دلار شرکت صراط