جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲

پسرِ یوفا، قاضی ایران - مراکش

پسرِ یوفا، قاضی ایران - مراکش
اشتباهات متعدد و اعتماد یوفا نسبت به او سبب شده تا رسانه ها و اهالی فوتبال لقب پسر یوفا را برای داور ترکیه ای برگزینند.
کد خبر : ۴۱۷۶۰۶

 تیم ملی ایران روز جمعه یکی از حساس ترین مسابقات خود را برگزار خواهد کرد. فیفا سرانجام تصمیم گرفت قضاوت بازی را به داور ترکیه ای بسپارد و حالا نگاهی داریم به پیشینه جونیت چاکر.

* داور تحصیل کرده و فوتبالیست برای ایران - مراکش

به گزارش "ورزش سه" جونیت چاکر سرشناس ترین داور فوتبال ترکیه است که 41 سال سن دارد و فارغ التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه کجائلی می باشد. او هم اکنون علاوه بر داوری، در شرکت بیمه مشغول به کار است و از 10 تا 17 سالگی سابقه بازی در تیم کارتال اسپور ترکیه را دارد.

کارتال اسپور یکی از تیم های سطح پایین ترکیه ای است که به دست هواداران بشیکتاش ایجاد شده و همین موضوع، دست مایه اتهامات هواداران تیم های مختلف به جونیت چاکر بوده است. او در سال 94 فوتبال را کنار گذاشت و به سراغ داوری رفت و سال 2001 به لیست داوران فیفا رسید.

* قضاوت بازی های بزرگ و البته اشتباهات بزرگ

چاکر بازی های بزرگی از جمله فینال لیگ قهرمانان، نیمه نهایی جام جهانی و بسیاری مسابقات دیگر را قضاوت کرده و یکی از پرسابقه ترین داور های فیفا محسوب می شود. اما اشتباهات تاثیرگذار این داور ترک تبار سبب شده تا او در کشورهای مختلف اروپایی منفور باشد و اعتراضات زیادی را متوجه خود ببیند. این اعتراضات بیشتر در بین هواداران فوتبال در آلمان، انگلستان و حتی ترکیه دیده شده است.

در ترکیه برخی از هواداران فوتبال نسبت به او بی اعتماد هستند اما فدراسیون فوتبال این کشور، یوفا و فیفا باوجود اشتباهات این داور، بازی های بزرگی را به او می سپردند و سبب ایجاد اعتماد به نفس در چاکر می شدند.

* دو اشتباه در سال منتهی به جام جهانی

«حالا فهمیدم چرا تیم های شایسته در ترکیه قهرمان نیستند و حتما آنجا اتفاقات عجیبی میفتد!» این یکی از جملات تاریخی یوپ هاینکس در واکنش به داوری جونیت چاکر است! او این فصل در بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید اشتباهات متعددی داشت که عصبانیت باواریایی ها را برانگیخت. علاوه بر آن، دربی لیگ ترکیه بین فنرباغچه و بشیکتاش نیز با اشتباهات این داور همراه بود و حتی سبب شد تا بازی نیمه کاره بماند. در بازی برگشت هم بشیکتاشی ها در زمین حاضر نشدند و بازی با نتیجه 3-0 به نفع فنرباغچه شد. این بار هواداران تیم بشیکتاش بودند که نسبت به او معترض بودند و اعتقاد داشتند تصمیمات چاکر سبب تشنج در بازی شده بود.

* داوری، شغل خانوادگی چاکرها

سردار چاکر پدر چونیت چاکر نیز داور فوتبال بوده و قضاوت، به نوعی شغل خانوادگی چاکرها به حساب می آید. البته سردار، همچون پسرش به آوازه جهانی نرسید و حالا جونیت چاکر به آرزوها و اهداف پدر نیز می رسد.

* مردِ رکوردهای بزرگ

چاکر رکوردهای بسیاری را در دست دارد و می توان او را برترین داور تاریخ ترکیه نامید. او در مراحل پایانی لیگ قهرمانان، یورو و جام جهانی سوت زده و اتفاقاتی که سال ها برای فوتبال ترکیه اتفاق نمی افتاد را رقم زد.

* پرتلاش، مصمم و پیگیر

چونیت چاکر اخلاق های جالبی دارد. او تمام برنامه های تلویزیونی و تمام انتقادها نسبت به خود را تماشا و دنبال می کند. علاوه بر آن، اکثر مسابقات فوتبالی در جای جای دنیا را به نظاره می نشیند. این داور با دیسیپلین، آرشیو فوق العاده از مسابقات و برنامه های فوتبالی دارد و روزانه حداقل 2 بازی فوتبال را تماشا می کند. او همچنین هر روز 2 ساعت تمرین اختصاصی دارد.

* «پسرِ یوفا» قاضی بازی حساس ایران

باتوجه به اشتباهات فراوان و اعتماد چند باره یوفا نسبت به او، رسانه ها و هواداران به چاکر لقب «پسر یوفا» را داده اند و از همین حالا، باید امیدوار باشیم یکی از برترین داوران فوتبال جهان، جدال ایران و مراکش را بی نقص قضاوت کند.