پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰

دفاع عجیب و غریب یک مقام دولتی از گرانی مسکن

دفاع عجیب و غریب یک مقام دولتی از گرانی مسکن
معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی با رد تورم ۳۴درصد در بخش مسکن، تورم ۱۲ماهه این بخش را حدود ۱۲ونیم درصد اعلام کرد.
کد خبر : ۴۱۶۹۲۳

پروانه اصلانی معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی با رد تورم 34 درصد در بخش مسکن، تورم 12 ماهه این بخش را حدود 12 و نیم درصد اعلام کرد.

به گزارش تسنیم وی گفت: نرخ رشد در بخش ساخت در فروردین امسال 15 درصد و در اردیبهشت 15.8 درصد افزایش یافته و نرخ رشد شاخص دستمزد کارگران ساختمانی نیز 8.7 درصد افزایش داشته است.

اصلانی افزود: نهاده‌های تولید مسکن حدود 24 درصد رشد داشته است.

وی گفت: با توجه به اینکه بازار مسکن در چند سال اخیر با رکود روبه‌رو بوده است بنابراین انتظار افزایش قیمت غیرمنتظره نیست.

معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی افزود: در سال 96 میانگین افزایش قیمت مسکن 5 درصد بود در حالی که در این سال نرخ ارز حدود 80 درصد، سهام 24 درصد و خودرو حدود 100 درصد افزایش یافت.

اصلانی گفت: در حالی که دیگر دارایی‌های مالی افزایش قیمت می‌یابد، افزایش بهای مسکن؛ غیرعادی نیست و اگر قیمت مسکن افزایش نیابد ارزش ثروت افرادی که تنها دارایی آنها مسکن است دچار کاهش شدید می‌شود.

وی افزود: در سال 94 صدور پروانه ساخت مسکن 49 درصد و سرمایه گذاری در این بخش 17 درصد کاهش یافت اما اکنون در تعداد پروانه‌های صادرشده برای ساخت مسکن رشد 8درصدی و برای سرمایه گذاری در این بخش رشد 20درصدی داریم.

اصلانی گفت: این نشان می‌دهد برای تشویق سرمایه گذاران در بخش مسکن برنامه‌هایی وجود داشته است.

وی درباره شاخص قیمت و اجاره نیز گفت: از سال 80 تا کنون این شاخص بین 15 تا 26 درصد نوسان داشته که اوج تقاضای سرمایه گذاری در بازار مسکن مربوط به سال 86 است.

معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی افزود: در سال 89 شاخص قیمت و اجاره 15 درصد و این شاخص برای فروردین امسال به 19 درصد افزایش یافته است.

اصلانی درباره وجود حباب در قیمت مسکن گفت: افزایش قیمت مسکن بر اساس افزایش نهاده‌های ساخت است و اگر حبابی نیز وجود داشته باشد بسیار کوچک است.

وی با بیان اینکه در سال‌های 92 تا 96 به‌دلیل کنترل تورم بودجه خانوارها توانمند شد افزود: در این مدت وضع سود بانکی نیز بسیار خوب بود بنابراین تقاضای مسکن به تقاضای مؤثر تبدیل شده است.

اصلانی گفت: باید سیاست‌های تشویقی تولید را هم پای سیاست‌های تشویقی تقاضا به‌کار گیریم.

وی افزود: اکنون تقاضای مؤثر برای بخش مسکن مربوط به خانوارهای با درآمد متوسط به پایین است.

معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه تأمین منابع مالی برای بازار مسکن بسیار دشوار، زمان‌بر و پرهزینه است گفت: بازار توسعه‌یافته‌ای برای کمک به بازار پولی نداریم و حل مشکل متقاضیان کم‌درآمد مسکن در برنامه کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست.

اصلانی افزود: دیگر نمی‌توانیم برنامه‌ای مانند مسکن مهر را ایجاد کنیم زیرا منابع آن وجود ندارد.

وی گفت: باید با کاهش نرخ تسهیلات، افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات و افزایش سقف وامها به اقشار کم‌درآمد جامعه در تأمین مسکن کمک کنیم اما به‌دلیل تأمین نشدن منابع، این راهکارها عملی نشده است.

اصلانی افزود: راهکار تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد جامعه؛ برنامه‌های میان‌مدت مانند مسکن اجتماعی است.

وی گفت: کنترل بازار اجاره‌بهای مسکن عملی نیست و بهترین راه؛ حمایت از عرضه و تقاضا در این زمینه است.

معاون دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی افزود: به‌طور مستقیم می‌توان کمک‌هزینه‌ای را برای اجاره‌بهای خانوارها پیش‌بینی و از تسهیلات صندوق سپرده گذاری مسکن یکم برای بخش ساخت استفاده کرد.

اصلانی گفت: اگر ساخت‌وساز مسکن افزایش یابد، اجاره‌بها نیز کاهش خواهد یافت.