چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۹

جدول مقایسه آرای مطهری و پزشکیان برای نواب رئیسی

جدول مقایسه آرای مطهری و پزشکیان برای نواب رئیسی
پس از آنکه ریاست علی لاریجانی برای سومین سال پیاپی در مجلس دهم رئیس شد، نواب رئیسی پزشکیان و مطهری نیز بار دیگر با رای نمایندگان تمدید شد تا ساکنین این سه کرسی در سه سال از عمر چهار ساله مجلس ثابت بمانند.
کد خبر : ۴۱۵۸۷۵

 در انتخابات هیات رئیسه سومین سال از مجلس دهم، به دور دوم کشیده شدن انتخاب رئیس، خبرسازترین رخداد بود. رقابتی که در نهایت علی لاریجانی با ۱۴۷ رای از عارف و حاجی بابایی پیشی گرفت.

به گزارش خبرآنلاین در انتخابات هیات رئیسه سومین سال از مجلس دهم، علی مطهری و مسعود پزشکیان از سوی فراکسیون امید و عبدالرضا مصری از فراکسیون ولایی و هادی قوامی از فراکسیون مستقلین برای کرسی‎های نایب رئیسی مجلس رقابت کردند.

در این رقابت از ۲۷۹ رای ماخوذه، مطهری ۱۴۳ رای، پزشکیان ۱۵۷ رای، مصری ۱۳۴ رای و ۸۱ قوامی رای کسب کردند. به این ترتیب مطهری و پزشکیان بر رقبایشان پیشی گرفتند.

سال گذشته نیز آقایان علی مطهری و مسعود پزشکیان از سوی فراکسیون امید و حمیدرضا حاجی بابایی از فراکسیون ولایی و هادی قوامی از فراکسیون مستقلین برای کرسی‎های نایب رئیسی مجلس رقابت کردند. در نتیجه انتخابات پارسال پزشکیان و مطهری به ترتیب با کسب ۱۷۹ و ۱۶۳ رای به عنوان نواب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. از میان ۲۵۳ رای ماخوذه در این انتخابات، حاجی بابایی و قوامی به ترتیب با ۱۰۷ و ۶۷ رای، رقابت را به نامزد‌های فراکسیون امید واگذار کردند. فاصله آرای آنان گویای شکست سنگین فراکسیون ولایی و فراکسیون مستقلین در برابر فراکسیون امید بود.

پیش از آن نیز پزشکیان و مطهری در دو انتخابات هیات رئیسه موقت و هیات رئیسه دائم سال اول مجلس دهم نیز نامزد‌های فراکسیون امید بودند و حاجی بابایی و دهقان نیز رقبای آن‌ها در هر دو انتخابات گذشته از فراکسیون ولایی به شمار می‎رفتند. رقابتی که در مرحله اول (انتخابات هیات رئیسه موقت) با نتیجه یک-یک، مساوی به پایان رسید و دو روز بعد -۱۱ خرداد سال ۹۵- در انتخابات هیات رئیسه دائم، با نتیجه دو بر یک به نفع فراکسیون امید خاتمه یافت. (اینجا)

مقایسه آرای دو نواب رئیس اجلاسیه سوم مجلس دهم، گویای ریزش آرای هر دو آنهاست. پزشکیان ۲۲ رای و مطهری ۲۰ رای کمتر از سال گذشته کسب کردند. ۲۰ رایی که مستقیما به سبد آرای رقبایشان رفته بود. چرا که مصری و قوامی نیز با همین نسبت رشد آرا داشتند.

در جدول زیر چهار دوره رقابت برای کسب کرسی نواب رئیس در مجلس دهم با یکدیگر مقایسه شده‎اند:

جدول مقایسه آرای مطهری و پزشکیان برای نواب رئیسی