بیژن زنگنه با اشاره به خودکفایی ایران در تولید بنزین گفت: قدیمها خیلی برای ما شاخ و شانه میکشیدند که جلوی واردات بنزین را میگیریم و ایران را فلج میکنیم این حرفها به تاریخ پیوسته است و وضعمان در تولید بنزین با وجود رشد مصرف سالانه ۸ الی۹ درصدی خیلی خوب است و از این طریق نمیتوانند ما را تحت فشار قرار دهند.
به گزارش ایسنا وی با اشاره به آخرین وضع پالایشگاه ستاره خلیج فارس اظهار کرد: فاز نخست این طرح پارسال و در همین ایام با حضور رئیس جمهوری افتتاح و فاز دوم هم برای تولید ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ منتظر برنامه رئیس جمهوری برای افتتاح رسمی است.
وزیر نفت با بیان این که تولید بنزین کشور در یکسال گذشته حدود ۲۵ میلیون لیتر اضافه و از حدود ۶۲ میلیون لیتر به حدود ۸۷ میلیون لیتر رسیده است، افزود: این تولید تحول بزرگی است که در ستاره خلیج فارس و پالایشگاه بندر عباس رخ داده و همزمان کیفیت بنزین را هم ارتقاء داده ایم.
زنگنه در توضیح طرحهای آماده افتتاح در سال جاری، علاوه بر برنامه افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یادآور شد: سال گذشته ۶ فاز پارس جنوبی به بهره برداری رسید و حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین وارد شبکه شد.
وی با بیان این که چهار پالایشگاه پارس جنوبی با تولید ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز امسال به بهره برداری میرسد و تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ که به اندازه ۲ فاز متعارف پارس جنوبی است به سال آینده موکول میشود، تصریح کرد: میزان گاز ترشی که امسال برای شیرین سازی به تاسیسات پالایشگاهی پارس جنوبی انتقال داده میشود ۱۵۰ میلیون مترمکعب خواهد بود.
وی به طرحهای پتروشیمی نیز اشاره کرد و با بیان این که تولید پتروشیمی پردیس از چند ماه پیش آغاز شده است، افزود: پتروشیمی متانول کاوه با هفت هزار تن بعنوان بزرگترین متانول دنیا، پتروشیمی الفین بوشهر، پتروشیمی مرجان و ایلام امسال به بهره برداری میرسند.
وزیر نفت به افزایش تولید نفت از میدانهای غرب کارون نیز اشاره کرد و افزود: تولید فعلی از میدانهای غرب کارون که هم اکنون بیش از ۳۰۰ هزار بشکه است، در مجموعه امسال افزایش مییابند.
وی با یادآوری این که سال گذشته برای نخستین بار تولید نفت از میدان مشترک آذر در خشکی و لایه نفتی پارس جنوبی در دریا صورت گرفت، گفت: هیچ نگرانی از این طرحها ندارم که بتوانند با شیطنت مشکلی برای ما به وجود بیاورند.
آمریکا خواهان افزایش قیمت نفت است
وزیر نفت در ادامه درباره افزایش قیمت نفت اظهار کرد:فکر میکنم آقای ترامپ درباره بازار نفت دودوزه بازی میکنند یعنی دلش میخواهد قیمت نفت بالا برود و به همین دلیل با بعضی از اعضای اوپک به توافق رسید که آنها تولید را پایین نگه دارند و قیمت را افزایش دهند تا شیل اویل در آمریکا فعال شود. اکنون این کشور روزانه شش میلیون بشکه تولید شیل اویل دارد که رقم بسیار بزرگی است.
زنگنه درباره نقش آمریکا بر قیمت بالای نفت اظهار کرد: آمریکا میخواهد با بالا نگهداشتن قیمت نفت، تولید شیل اویل را در این کشور فعال و اقتصادی کند. زمانیکه قیمت نفت پایین بود تولید نفت شیل نیز پایین آمده بود، اما اکنون که قیمت بالا رفته تولید نیز بالا میرود، اقتصادشان فعال میشود، موضوع اشتغال حل میشود و مالیات بیشتری نیز به دولت میدهند که همه اینها در یک سوی ماجرا است، اما از سوی دیگر آقای ترامپ به سبب آنکه تحت فشار از سوی مصرف کننده داخلی خود قرار نگیرد، میگوید که شما قیمتها را بالا بردهاید در حالی که خودش با یک عدهای در اوپک همراه است و به نفعش نیز است که قیمت نفت بالا باشد. اصلا صداقتی در حرف او (ترامپ) نیست.
وی با بیان اینکه در آمریکا، شرکتهای نفتی حامی جمهوری خواهان هستند، تاکید کرد: پشتوانه اقتصادی به همراه مالیات و ایجاد اشتغال همراه با نفت است و سبب میشود وابستگی آنها به خارج کم شود، اما برای آن که همان مصرف کنندههای پمپ بنزین نیز راضی باشند میگویند که قیمت بالای نفت تقصیر اوپک است، اما واقعا آنها دلشان میخواهد که قیمت بالا باشد.
وزیر نفت درباره قیمت نفت اظهار کرد: از نظر من قیمت خیلی بالا مناسب نیست، زیرا سبب میشود تولید شیل اویل افزایش پیدا کند و عرضه از تقاضا پیشی بگیرد که این در نهایت سبب سقوط قیمت میشود و کسی که دوباره باید تولیدش را کم کند اوپک است، زیرا میخواهد قیمت را بالاتر نگه دارد.
وی افزود: ما (اوپک) مرتب در نوسانیم در حالی که قیمت ۶۰ دلاری بدون نوسان برای ما در بلندمدت بهتر است، اما عملاً یک عدهای در اوپک ابزار اجرای سیاست امریکا شده اند.
زنگنه به این پرسش که آیندهی قیمت نفت را چگونه پیشبینی میکنید، پاسخ داد: به نظرم آمریکا دلش میخواهد قیمت نفت بالا باشد و نمیخواهد قیمت پایین بیاید، اما باید منافع بلندمدت اوپک را در نظر داشته باشیم، زیرا قیمت نفت بصورت مداوم بالا میرود و افت میکند و این جریان تکرار میشود.
وی ادامه شد: اعضای اوپک سال گذشته قیمت مناسب نفت را ۶۰ تا ۶۵ دلار عنوان کردند. اما یک مرتبه بعضیها یک نداهایی بهشان رسیدکه این قیمت نفت را افزایش دهند.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور آمریکا، در تاریخ ١٨اردیبهشت ماه از برجام خارج شد. اقدامی که برخی کارشناسان باور دارند روی تعاملات نفتی ایران و صادرات این کشور تاثیر خواهد داشت. موضوعی که وزیر نفت شب گذشته با حضور در گفت و گوی ویژه خبری جزئیات آن را تشریح کرد.
موضعگیری زنگنه درمورد خروج ترامپ از برجام
وزیر نفت درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام و اینکه چقدر روی صنعت نفت، درآمد و صادرات ما اثر میگذارد، گفت: معتقدم با خروج آمریکا از برجام اتفاق قابل ذکری برای صادرات نفت و میعانات گازی ما رخ نخواهد داد و درآمدهای ارزی کشور طبق آنچه در بودجه است، تامین خواهد شد.