جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۱

انگلیس نگران خروج ایران از برجام شد

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای گفت دولت آمریکا می‌تواند بدون بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ خارج شود. «کارن پیرس»، سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای تصریح کرد دولت آمریکا می‌تواند بدون بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) یا توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ خارج شود. ته‌ای خارج خواهد کرد.
کد خبر : ۴۱۲۲۱۵

«پیرس» برجام را توافقی دارای «اهمیت محوری» برای نظام منع اشاعه هسته‌ای خواند و درباره خروج احتمالی دولت آمریکا از آن گفت: «اگر آمریکا از این توافق خارج شود سوال اول این است که آیا تحریم‌ها را مجددا اعمال می‌کند یا خیر.»

به گزارش فارس، دیپلمات انگلیسی گفت: «اگر تحریم‌ها را به همان سطح اولیه بازگرداند، به نظرم دشوار بتوان تصور کرد که توافق دوام بیاورد، چون ماندن در آن منفعتی برای ایران به همراه ندارد.»

وی اضافه کرد: «اما آمریکا می‌تواند از توافق خارج شود و تحریم‌ها را برنگرداند. در این حالت، اگر پنج عضو دیگر بگویند ما [اجرای برجام را] ادامه می‌دهیم، ایران حق انتخاب خواهد داشت.»

دیپلمات انگلیسی در توضیح بیشتر درباره این حالت گفت: «برداشت من این است که پس از خروج [‌یکی از اعضای برجام]، تحریم‌ها به طور خودکار بازنمی‌گردند؛ البته رئیس‌جمهور در صورتی که بخواهد تحریم‌ها را بازگرداند چندین ابزار و مکانیسم در اختیار دارد.»

«پیرس» در پاسخ به سوالی درباره اینکه ایرانی‌ها از مماشات طرف‌های اروپایی با ترامپ در خصوص برجام ناخرسند هستند گفت: «سناریوهای متفاوتی وجود دارند. در صورتی که امتیازهای صحیحی برای ایران وجود داشته باشند ارزیابی من این است که ایران آماده مذاکره بر سر یک توافق جانبی خواهد بود. این مسئله کاملاً به امتیازاتی بستگی خواهد داشت که برای ایران در میز مذاکره وجود دارند.»

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار است در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفته؛ او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، تهدید کرده کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داده است.

«دونالد ترامپ» روز ۲۲ دی‌ماه در جدیدترین اقدام خود ضد برجام تهدید کرد ممکن است آخرین باری باشد که رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران به موجب مفاد این توافق را تمدید می‌کند.

او به نمایندگان کنگره و دولت‌های اروپایی ضرب‌الاجل داد تا فرارسیدن موعد بعدی تعلیق تحریم‌ها در روز ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت‌ماه) برای «اصلاح معایب فاجعه‌بار» برجام اقدام کنند و گرنه آمریکا را از توافق هس