حج تمتع یکی از سفرهایی است که در صورت استطاعت مالی بر مسلمانان واجب شده است.
به گزارش فارس در این سفر معنوی مسلمانانی از اقصی نقاط جهان حضور دارند و یکپارچه طواف خانه خدا را میکنند. با توجه به حضور میلیونی زائران خانه خدا در ایام حج بروز مشکلات و بیماریها دور از انتظار نیست.
بر همین اساس زائران خانه خدا پیش از سفر به حج باید برخی واکسنها را تزریق کنند اما با این وجود برخی بیماریها ممکن است در طول سفر برای زائران ایجاد شود.
یکی از این مشکلات «آفتابسوختگی» است که میتواند برای زائران دردسرهایی به همراه داشته باشد؛ به همین دلیل توصیه میشود که زائران ترجیحاً بیش از 20 دقیقه زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند؛ همچنین با توجه به اینکه نور مستقیم خورشید به ویژه در ساعتهای 10 تا 16 حدود 80 درصد اشعه ماوراءبنفش دارد، استفاده از کرم ضدآفتاب، چتر سفید و عینک آفتابی میتواند خطر آفتابسوختگی را کاهش دهد.
«گرمازدگی» نیز از دیگر مشکلاتی است که ممکن از برای حاجیان در طول سفر حج ایجاد شود که برای پیشگیری از آن، لازم است زائران پیش از قرار گرفتن در هوای گرم، به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند و در مسیر رفت و برگشت، همراه خود آب آشامیدنی داشته باشند. همچنین پس از صرف ناهار که هوا هم گرمتر است و احتمال گرمازدگی در فضای باز وجود دارد، از بیرون رفتن خودداری کنند.
علاوه بر اینها «سرماخوردگی و آنفولانزا» از بیماریهایی به شمار میرود که در ایام حج در میان زائران رایج میشود. البته تزریق واکسن آنفولانزا برای آنفولانزای فصلی توصیه میشود. همچنین خستگی، استرس و تماس با افراد مبتلا از جمله عوامل بروز سرماخوردگی و آنفولانزا است که استراحت و استفاده از نوشیدنیهای گرم بهترین راهکار برای درمان آن به شمار میرود.
رعایت بهداشت فردی و عمومی به ویژه شستن دستها قبل از هر وعده غذایی نقش مهمی در جلوگیری از بیماریها دارد که باید زائران خانه خدا آن را لحاظ کنند.
به گزارش فارس، امسال بیش از 85 هزار نفر از ایران به حج تمتع مشرف میشوند که اولین گروه اعزامی از 25 مردادماه اعزام خواهند شد.