جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۹

افزایش قیمت در بازار بی‌مشتری لوازم‌خانگی!

آخرین بررسی‌ها از بازار لوازم خانگی نشان می‌دهد که با وجود ادامه رکود در این بازار، قیمت بیشتر برندها با افزایش پنج تا ۱۰ درصدی مواجه شده است.
کد خبر : ۴۱۰۸۳۳
آخرین بررسی‌ها از بازار لوازم خانگی نشان می‌دهد که با وجود ادامه رکود در این بازار، قیمت بیشتر برندها با افزایش پنج تا ۱۰ درصدی مواجه شده است.
 
به گزارش ایسنا بازار لوازم خانگی از جمله بازار‌هایی است که همواره تاثیر جدی از نرخ دلار می‌پذیرد و خیلی زود اثرات خود را در اجناس مختلف لوازم خانگی نشان می‌دهد. از آن جاکه بخش عمده‌ای از کالا‌های لوازم خانگی وارداتی هستند طبیعی است که در ثبت سفارش‌ها و کالا‌های وارداتی جدید این تاثیر مشهود باشد و قاعدتا پذیرفتنی نیست که اجناسی که مربوط به قبل هستند و با ارز قیمت پایین‌تر وارد شده‌اند افزایش قیمت داشته باشند. این افزایش قیمت نمی‌تواند منطقی باشد و بیشتر به سودجویی عده‌ای در بازار برمی‌گردد.

از طرف دیگر برخی از برند‌های داخلی هم با این افزایش قیمت روبرو شده‌اند. در مجموع بررسی‌ها و پرس و جو‌ها از فروشندگان لوازم خانگی نشان می‌دهد که حداقل پنج تا ۱۰ درصد قیمت لوازم خانگی نسبت به دو ماه گذشته و قبل از نوسانات دلار گران‌تر شده است. البته بعضا برخی برند‌های خارجی با افزایش ۱۲ درصدی هم همراه شده اند و تاثیر بیشتری از گران شدن دلار گرفته اند.

لازم به یاداوری است که در سال ۱۳۹۱، زمانی که به یکباره نرخ دلار جهش قابل توجهی پیدا کرد تقریبا بیشتر لوازم خانگی افزایش چشمگیر قیمت پیدا کرد؛ اتفاقی که تلاطم جدی را در این بازار ایجاد کرد.

اما شرایط در سال ۱۳۹۲ دستخوش تغییراتی شد. با وجود آنکه باز هم در مقاطعی در آن سال قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی به سمت افزایش حرکت می‌کرد با ثباتی که در بازار ارز ایجاد شد قیمت‌ها تا حدودی در بازار کنترل و شیب صعودی قیمت‌ها تقریبا متوقف شد و حالا بار دیگر به دنبال نوسانات نرخ ارز قیمت‌ها تغییر کرده است.

البته گفتنی است که بازار لوازم خانگی از آن جمله بازار‌هایی است که در سال‌های اخیر با رکود جدی مواجه بوده است و به گفته دست اندرکاران این بازار در چهار - پنج سال گذشته این رکود مشهود بوده است. از طرف دیگر هم بازار لوازم خانگی به دلیل رکود حاکم با کمبود تقاضا مواجه است؛ هر چند به گفته فروشندگان این رکود تا حدودی کمتر شده، اما همچنان پابرجاست.

آخرین بررسی‌ها از بازار نشان می‌دهد که به غیر از افزایش پنج تا ۱۰ درصدی قیمت‌ها، فروشندگان همچنان از رکود در بازار گلایه دارند. وقتی از آن‌ها می‌پرسیم که با وجود رکود، چرا قیمت‌ها را افزایش داده‌اید؟ می‌گویند "وقتی دلار گران می‌شود لوازم خانگی هم طبیعی است که گران شود".

یکی از فروشندگان لوازم خانگی با ابراز نارضایتی از وضعیت فروش می‌گوید " طی دو سال اخیر میزان تقاضا شیبی نزولی داشته و تقاضا برای لوازم خانگی روز به روز پایین‌تر آمده است". او دلیل اصلی این مسئله را "پایین آمدن قدرت خرید و بالا رفتن نرخ ارز" عنوان می‌کند.

فروشنده دیگری درباره اینکه وضعیت فروش در سال جاری در مقایسه با قبل چگونه است؟ اینگونه پاسخ می‌دهد که "به طور کلی تغییری در فروش نداشته‌ایم، اما شرایط به سمت کاهش بیشتر تقاضا حرکت کرده است".

به گفته این فروشنده، "حدود دو سال پیش برخی برند‌ها تخفیف‌هایی اعمال کردند، ولی تاثیر چندانی در بازار نداشت. البته در اواخر سال گذشته وضعیت فروش به دلیل بهبود تقاضا بهتر شده بود چراکه معمولا در اواخر سال افراد بیشتر برای تهیه جهیزیه اقدام می‌کنند".

قیمت انواع لوازم خانگی در بازار

یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، گاز، جاروبرقی، آبمیوه‌گیری، چرخ گوشت، مایکروفر و سرخ‌کن از جمله اصلی‌ترین لوازم خانگی به حساب می‌آیند، لوازمی که این روز‌ها تنوع بسیار زیادی در بازار دارند و بسته به امکانات و نوع برند، با قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شوند.

- اجاق گاز در بازار لوازم خانگی رنج قیمتی از حدود ۶۰۰ هزار تا شش میلیون تومان دارد.

- ماشین لباسشویی نیز از حدود ۸۰۰ هزار تا هشت میلیون تومان عرضه می‌شود.

- یخچال و فریزر نیز در مدل‌های گوناگون از حدود یک میلیون تومان آغاز و تا حدود ۲۰ میلیون تومان در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود.

- انواع چرخ گوشت رنج قیمتی بین ۳۵۰ تا دو میلیون تومان در بازار لوازم خانگی دارد.

- آبمیوه گیری از دیگر لوازم آشپزخانه است که با رنج قیمتی ۱۵۰ هزار تا دو میلیون تومان فروخته می‌شود.

- سرخ‌کن در حدود قیمت ۵۰۰ هزار تا حدود دو میلیون تومان عرضه می‌شود.

- جاروبرقی نیز در انواع مختلف از حدود ۲۰۰ هزار تومان تا سه میلیون تومان در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود.

- زودپز و پلوپز نیز رنج قیمتی از ۱۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان دارند.

همچنین مایکروفر از دیگر وسایل پخت و پز است که اخیر جایگاه خود را در آشپزخانه‌ها باز کرده است و رنج قیمتی از حدود ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان دارد.

البته این قیمت‌ها کلیت نرخ‌هایی است که در بورس فروش لوازم خانگی مشاهده شده و قیمت‌های کف و سقفی که برای هریک از لوازم خانگی عنوان شده می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد.