جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵

عاقبت اصلاح‌طلبانی که به شدت حامی اصلاحات بودند

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه اصلا‌ح‌طلب یا اصولگرا اگر نتوانیم به‌روز شویم از قافله عقب می‌مانیم، گفت: اصلاح‌‌طلبانی که در گذشته بی‌قید و شرط حامی اصلاحات بودند امروز بین نظراتشان تبصره اضافه می‌کنند یا می‌گویند معلوم نیست در انتخابات بعدی همراهی‌تان کنیم.
کد خبر : ۴۱۰۳۱۶

سید محمود میرلوحی عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره لزوم برگزاری جلسات بین حزبی میان اصلاح‌طلبان اظهارداشت: بین 24 حزب شورای سیاستگزاری اصلاح‌طلبان جلسات متعددی به صورت حضوری و تلفنی در حال برگزاری است و این جلسات و گفت‌وگوها را لازم می‌دانیم.

به گزارش فارس وی در پاسخ به سوالی پیرامون نشست اخیر حجت‌الاسلام ناطق نوری، سیدمحمد خاتمی، سیدحسن خمینی و اسحاق جهانگیری نیز با بیان اینکه هنور به طور مستقیم خبری از جزئیات این جلسه دریافت نکرده‌ام، خاطرنشان کرد: این جلسه، جلسه خوبی است و در زمان آیت‌الله هاشمی هم با حضور ایشان برگزار می‌شد و این 4 نفر کسانی هستند که حمایت نسبی از آقای روحانی در انتخابات داشتند. 

میرلوحی ادامه داد: این همکاری دو جریان سیاسی مطرح کشور را نشان می‌دهد چون در آن آقای ناطق نوری به عنوان کسی که روزی رئیس ائتلاف امام و رهبری بود و در جریان اصولگرایی نقش برجسته‌ای داشت حضور دارد و حاوی پیام خوب و مثبتی به جامعه بوده و نشان از بلوغ سیاسی در کشور است.

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه این جلسات هرچه بیشتر و با فواصل کمتری تشکیل شود و دستوراتش به دست مردم برسد حتماً آثار مثبتی دارد، گفت: به پیشنهاد من این جلسات می‌تواند به طور مستمر ادامه یافته و گسترش پیدا کند و به یک محفل گفت‌وگوی ملی که امروز نیز مطرح است و نیازش احساس می‌شود، منجر شود.

وی همچنین پیرامون بحث‌هایی که در مورد لزوم گفت‌وگو بین جریانات سیاسی مطرح بود نیز اظهارداشت: هنوز هم چهره‌های معتبر دوجناح حرف تعیین کننده و بیش از یک عضو دارند و مردم نیز انتظار محصولی از این نشست‌ها دارند. 

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان با بیان اینکه نشست سران 3 قوه جنبه رسمی دارد، گفت: وقتی شخصیت‌های موثر در عرصه سیاست با هم گفت‌وگو کنند بعد مردمی آن فراتر از نشست‌های سران قوا خواهد بود و اثرات مثبتی خواهد گذاشت.

وی ضمن اشاره به اینکه حوادث سال قبل یک جریان اعتراضی بود که متوجه دو جریان سیاسی کشور بود، گفت: در حوادث سال قبل دو جریان دیدند که باید با هم همکاری کنند و صدایشان تا حدودی با هم همگرا شد. در شرایط کنونی و با توجه به مسائل بین‌المللی چون رفتار ترامپ یا مسئله ارز، همه می‌بینیم که اگر باهم همکاری نکنیم، کشور آسیب زیادی می‌بیند.

میرلوحی با بیان اینکه باید منافع ملی و مصالح عمومی محور همه باشد، تأکید کرد: نشست‌های محدودی در عرصه‌های دانشگاهی و سیاسی برگزار می‌شود ولی شرایط و فضا از جمله وضعیت فعلی اصولگرایان برای برگزاری این نشست‌ها فراهم نبوده است.

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ادامه داد: به نظر می‌آید اصولگرایان باید از سامانه مشخصی برخوردار باشند تا بتوان گفت‌وگوهای بین دو جریان را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه ناطق نوری جایگاه و عمق نفوذ خود را دارد، گفت: شرایط به گونه‌ای است که آقای ناطق نوری امروز خیلی به اصلاح‌طلبی و خواست و مطالبات آن نزدیک‌تر شده است.

میرلوحی با تاکید بر اینکه هرکدام از ما چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا اگر نتوانیم به روز شویم از قافله عقب می‌مانیم، گفت: اعتراضات سال قبل نشان داد که جامعه منتظر نمی‌ماند و میدان سیاست ایران نه زورآزمایی بلکه رقابت است و هرکس سیاست و رویکردهایش برای مردم جذاب‌تر باشد به او روی خواهند آورند.

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه اصولگرا و اصلاح‌طلب باید خود را با شرایط جدید بازتعریف کنند، تصریح کرد: برخی شعارهای اصلاح‌طلبی که در گذشته جذاب بود الان جذابیت سابق را ندارد و بحث‌هایی چون «پشیمان هستم» که در فضای مجازی مطرح شد بخشی از واقعیتی است که امروز با آن مواجه هستیم.

وی افزود: اصلاح طلبانی که در گذشته به شدت بدون قید و شرط از جریان اصلاحات حمایت می‌کردند، امروز بین نظراتشان تبصره اضافه می‌کنند یا حتی به نوعی می‌گویند اگر با این خواسته‌ها هماهنگ نشوید معلوم نیست در انتخابات بعدی همراهی‌تان کنیم.

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تاکید بر اینکه بازنگری اصولگرایان نیز در برخی رویکردها ضروری است، گفت: گاهی احساس می‌شود با این رویکرد که برای مثال می‌گفتند باید ببینیم نظر جامعتین چیست،  یک قرن فاصله داریم.

وی افزود: باید بپذیریم که جامعه ما فعال و پویا است و اگر زودتر اتاق‌های فکر تشکیل ندهیم و نظرات را نشنویم عقب می‌مانیم و متوجه می‌شویم که شرایط قابل اصلاح نیست. 

میرلوحی با اشاره به پیامدهای عدم توجه به احزاب خاطرنشان کرد: دولت نهم و دهم جای احزاب را گرفت و امروز علیرغم نداشتن هویت حزبی و سرمایه اجتماعی انتظارات حزبی هم دارند و فکر می‌کنند تا ابد مثل یک حزب ساختار یافته و منسجم مورد احترام مردم هستند و باید نقش ایفا کنند ولی جامعه آنها را نمی‌پذیرد.