جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶

درآمد 11 هزار میلیارد تومانی دولت از محل افزایش قیمت ارز

عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس گفت: دولت از محل افزایش قیمت ارز در سال 96، 11 هزار میلیارد تومان درآمد داشته و طبق گفته سخنگوی دولت اگر این میزان درآمد نبود پیش‌بینی‌های لایحه بودجه در خصوص منابع آن در سال 96 محقق نمی‌شد.
کد خبر : ۴۰۹۵۷۵

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین با اشاره به افزایش قیمت دلار در روزها و هفته‌های اخیر گفت:‌بخشی از مشکل در این حوزه مشکل ساختاری است که اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی و یک اقتصاد نفتی است و با وجود بخشی تغییرات اما باز هم می‌توان گفت ما پس از گذشت 100 سال هنوز هم در بحث نفت خام‌فروشی می‌کنیم.

fi 'chva thvs وی افزود: یک دلیل دیگر برای افزایش قیمت دلار را می‌توان در بحث عرضه و تقاضا جست‌وجو کرد که بخشی از این تقاضاها نیازها برای سفرهای خارج از کشور است و بخشی دیگر نیاز دستگاه‌های دولتی برای خرید و وارد کردن کالای مورد نیاز در کشور است که این حوزه بخش اعظمی از تقاضای برای خرید دلار را به خود اختصاص می‌دهد و بخشی دیگر از تقاضاها برای خرید دلار تقاضای احتیاطی است و وقتی که برای برخی افراد سپرده‌گذاری در بانک‌ها و سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و زمین سودآوری ندارد، دارایی‌های خود را تبدیل به دلار می‌کنند و آنها را نگه می‌دارند و از این طریق عایدی نصیب‌شان می‌شود و به عنوان مثال دلار را 3 هزار تومان خریده و امروز پس از گذشته چند ماه با قیمتی حدود 6 هزار تومان می‌فروشد و کدام سرمایه‌گذار است که ظرف 6 ماه تا به این مقدار دارایی‌هایش برایش عایدی داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: بعد از برجام پیش‌فرض بر این بود که ما در ازای فروش نفت دلار را بتوانیم به راحتی وارد کشور کنیم و ال‌سی توسط همه بانک‌ها گشایش می‌شود و سرمایه‌گذاران خواهند توانست پول خود را به کشور منتقل کنند و نگرانی‌ در این حوزه نخواهیم داشت، اما متأسفانه این امر به صورت محدود و توسط بانک‌های خاص انجام می‌شود و در ادامه کار این وضعیت سخت‌تر نیز شد.

قوامی اضافه کرد: قانون پول‌شویی که طبق منشأ نقل و انتقال پول‌ها باید مشخص شود باعث شده تا دیگر نتوان دلارها را به صورت چمدانی  جابه‌جا کرد تا از این طریق نیازها برطرف شود و با اجرای این قانون دیگر امکان این کار وجود ندارد و همین امر هم موجب التهاب در حوزه ارز شده است.

وی افزود: نرخ محاسباتی ارز در بودجه سال 97، توسط دولت 3500 تومان پیش‌بینی شده بود که با در نظر گرفتن یک ردیف محاسباتی این میزان به 3850 تومان می‌رسید و با ردیف اعتباری که در کمیسیون تلفیق برای آن در نظر گرفته شد، قیمت دلار به حدود 4700 تومان رسید.

نایب رئیس برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت:‌در بودجه 96 که نرخ دلار 3300 تومان محاسبه شده بود، حداقل 11 هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت در این حوزه حاصل شد و آقای نوبخت اعلام کرد که ما پیش‌بینی لایحه بودجه در این سال 100 درصد محقق شده اگر 11 هزار میلیارد تومان مربوط به مازاد فروش نرخ محاسباتی دلار را از آن کسر کنیم می‌توانیم بگوییم 100 درصد درآمدهای لایحه بودجه محقق نشده است و 11 هزار میلیارد تومان آن مربوط به مابهالتفاوت نرخ 3300 تومان تا 4 هزار تومان برای دلار است که دولت فروخته است.

قوامی خاطرنشان کرد: دولت ناخواسته درآمدی را از محل افزایش قیمت دلار به دست می‌آورد اما چه کسی است که از درآمد ناخواسته بدش بیاید و از این طریق ناخواسته مشکل کسری بودجه نیز حل می‌شود.

وی افزود: یکی از راه‌های مهم برای حل مشکلات حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی است از این طریق هم خروج ارز از کشور گرفته شود و هم با صادرات در ادامه کار موجب ارزآوری شود.

عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس اظهار داشت: واردات اقتصاد کشور را بیچاره کرده و اگر همه برای حمایت از کالای ایرانی متحد نشویم و دست به دست هم ندهیم تا کالای تولید داخل بتواند کیفیت هم داشته باشد تا پایان سال شرایط ما تغییری نخواهد کرد.

قوامی خاطرنشان کرد: سالی که نکوست از بهارش پیداست و ما وقتی در ابتدای سال دلار نزدیک به 6 هزار تومان را تجربه می‌کنیم اگر تا پایان سال آن را کنترل نکنیم ممکن است نرخ‌های دیگری را هم در این زمینه تجربه کنیم.