پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳

«اسرائیل ستیزی» سرمایه سیاسی ایران

«اسرائیل ستیزی» سرمایه سیاسی ایران
هیاهوی تعویض بازیکن در تیم ترامپ و نمایش اتحاد غربی علیه روسیه با غائله «اسکریپال»، رنگ و لعابی تازه به آرایش جبهه ضد ایران داد تا جایی که شوق خودنمایی ام بی اس (محمد بن سلمان) را نیز برانگیخته‌تر کرد!
کد خبر : ۴۰۹۴۰۸
ایران ستیزان متحدانه گرم کار خویش شدند و از هر سو تیرهای اتهام و تهدید روان کردند! به تقلای ایشان موشک های یمن، انتخابات عراق، جبهه سوریه، طالبان افغانستان و ... پرونده های دخالت های نامشروع ایران بر شمرده می شوند و بازی شل و سفت فشار بر سر توان دفاعی ایران نیز سرگرمی مخاطبان رسانه ها است. 
 
در چنین فضایی دو رخداد به ایران فرصت داد تا شاید میدان را بازآرایی و تعدیل کند! «راهپیمایی بازگشت» فلسطینیان و اظهارات نابخردانه بن سلمان درباره عادی سازی روابط با اسرائیل توانست توجه افکار عمومی جهان اسلام را از تبلیغات شدید ضد ایرانی بر اسرائیل دیگر کشور غیر عرب خاورمیانه متمرکز کند و دستگاه سیاست خارجی ایران هوشمندانه از این فرصت برای تهییج افکار عمومی بهره برداشت. پس از موضعگیری های بی پرده وزارت خارجه ایران علیه اقدامات اسرائیل، انتشار پاسخ رهبر جمهوری اسلامی به نامه مقام ارشد حماس نشانه بارزی از این هوشمندی بوده که ایران زیرکانه به کارایی «اسرائیل ستیزی» در جدال سیاسی جاری واقف است. 
 
اخیرا محمد جواد ظریف علاوه بر تشدید محسوس فعالیت های رسانه ای طی نطقی در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد، با ظرافت ارتباط سرنوشت بیت المقدس و فلسطینیان با اهداف غیر متعهد ها را تبیین کرد. دستگاه سیاست خارجه در مقابل انسجام مواضع ضد ایرانی با اعتماد بنفس ابراز «اسرائیل ستیزی» را تشدید کرده و زور آزمایی به پشتوانه این برگ موثر را پی گرفته است. 
 
واقعیت موازنه قوا در منطقه سوای توهمات متکبرانه کسانی چون بن سلمان جلوه گری می کند. اضافه بر قبح جاه طلبی های سعودی، روایت بی اساس از اسلامگرایی، تحریف تاریخ و تحقیر ملل قطر و ایران از سوی بن سلمان، جایگاه عربستان در رهبری جهان اسلام را متزلزل کرده است. بعلاوه این خطاهای کودکانه ابراز تمایل ولیعهد سعودی به همکاری با اسرائیل تمام شایعاتی را تایید کرد که پیشتر از سوی منتقدان عملکرد سعودی تکرار می شد. (اظهارات رهبر عملی عربستان، کشور متحد امریکا، شاید برای مخاطب غربی جذاب به نظر برسند، اما در فرهنگ عمومی منطقه این افسانه ها و مجیز گویی ها از نمونه های آشنای بی غیرتی محسوب می شوند و با عروبت هم ناسازگارند.)
 
در مقابل استقلال ایران بلا انکار بوده بلکه محرک دشمنی سلطه جویان است. البته دولت ایران به حکم اصل ۱۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی موظف می باشد که سیاست های خود را بر پایه اتحاد ملل اسلامی قرار دهد. طی دهه ها بارها تجربه شده که برافراشته شدن بیرق تقابل با اسرائیل و دفاع از آرمان فلسطین یکی از موثرترین عوامل همصدایی مسلمانان جهان است. اسرائیل ستیزی ضمن آنکه مصداق سیاست مقرر در اصل ۱۱ قانون اساسی ایران می باشد، همچون ابزاری قدرتمند جهت دفاع و مهار تهدیدات ایران ستیزان نیز بکار گرفته می شود. 
 
(از بدو تاسیس اسرائیل، رهبران حمایت از فلسطین در میان مردم منطقه تحسین می شدند و مصالحه کنندگان با اسرائیل تاوان بی غیرتی پس دادند، اکنون نیز حتی رجب طیب اردوغان در معرکه معماری ترکیه نوین بارها نشان داده که متوجه ارزش حمایت غیورانه از فلسطین می باشد و از آن جهت تقویت جایگاه ترکیه در جهان اسلام بهره بر می دارد.)