جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۵

عوارض جلوگیری از تعریق بدن

ترشح عرق از سوی غددی صورت می‌گیرد که در نواحی مختلف بدن مانند زیر‌بغل، کشاله‌ران و کف دست‌ها و پاها قرار گرفته است تا سموم بدن به این شیوه دفع شود. چنانچه به هر دلیلی عرق ترشح نشده و از بدن دفع نشود، مشکلات و بیماری‌های مختلفی برای فرد پیش خواهد آمد
کد خبر : ۴۰۶۰۴۸

صراط: ترشح عرق از سوی غددی صورت می‌گیرد که در نواحی مختلف بدن مانند زیر‌بغل، کشاله‌ران و کف دست‌ها و پاها قرار گرفته است تا سموم بدن به این شیوه دفع شود. چنانچه به هر دلیلی عرق ترشح نشده و از بدن دفع نشود، مشکلات و بیماری‌های مختلفی برای فرد پیش خواهد آمد

به گزارش بهداشت نیوز،ترشح عرق به خودی خود نه‌ تنها اتفاقی منفی نیست که حتی برای سلامت فرد مفید هم به حساب می‌ آید. البته کسانی که از بوی بد عرق شکایت دارند باید بدانند تعریق نمی‌تواند به ایجاد بوی بد منجر شود. در حقیقت زمانی که بهداشت رعایت نشده و فرد نظافت را رعایت نکند، محیطی مناسب برای رشد و تکثیر باکتری‌ها روی پوست فراهم خواهد شد که همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد بوی بد شود.

تعریق یکی از مشکلاتی است که در روزهای گرم تابستان انسان را آزار می‌دهد. برخی‌ افراد از بوی عرق کلافه هستند و برخی دیگر از لکه‌هایی که عرق روی لباس‌هایشان برجای می‌گذارد، گله‌ می‌کنند. از این میان می‌توان به انواع اسپری‌های ضد تعریق اشاره کرد که در سرتاسر جهان برای جلوگیری از تعریق بدن کاربرد دارند.

جلوگیری از تعریق بدن:

در فصل گرما یکی از اولین کارهایی که در محل کار و زندگی انجام می‌شود، فراهم آوردن امکاناتی برای خنک کردن محیط اطراف بوده که ممکن است عاملی برای به خطر افتادن سلامت قلب سالمندان باشد. جلوگیری از تعریق بدن یکی از اقدامات رایج مردم برای رفع مشکلات گرما و مصداق بارز بر هم زدن عملکرد طبیعی بدن محسوب می‌شود. از این میان می‌توان به انواع اسپری‌های ضد تعریق اشاره کرد که در سرتاسر جهان کاربرد دارند.

این در حالی است که غدد تولیدکننده عرق در بدن، مانند یک دستگاه تهویه هوا کار می‌کنند و با تعریق و خروج مواد سمی، حرارت مرکزی بدن را تعدیل کرده و مانع از گرگرفتگی، افزایش دمای بدن، سرخی و بالا رفتن ضربان قلب می‌شود.اکنون محققان به این نتیجه رسیده‌اند که سالمندان باید از قرار گرفتن مستقیم در برابر هوای بسیار خنک مانند کولر، کولر گازی، پنکه و وسایلی از این دست پس از انجام فعالیت در هوای گرم خودداری کنند، زیرا چنین کاری مانع از عرق کردن و خروج مواد سمی، بر هم خوردن دمای تعادلی بدن و بالا رفتن فشار خون می شود که در نهایت سکته یا امراض قلبی را به همراه دارد.

از طرفی همزمان با افزایش سن، غدد بدن توانایی تولید عرق را از دست می دهند. این امر سبب می شود تا مایعات و سموم در بدن حبس شده و افراد سالمند با مشکلاتی مانند فشار خون بالا و افزایش ضربان قلب مواجه شوند. از این رو، جلوگیری از بروز تعریق بویژه درسالمندان یک اشتباه جبران ناپذیر است و می تواند بر سلامت قلب آنها اثر منفی بگذارد.کارشناسان توصیه می‌کنند، سالمندان به انجام فعالیت های فیزیکی مثل ورزش بپردازند تا به این ترتیب بدن خود را وادار به تولید عرق، حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون کنند.

استحمام روزانه، پوشیدن لباس های خنک که قابلیت تبادل هوا با محیط اطراف را دارد، جلوگیری از بروز خشم، عصبانیت و استرس و نوشیدن آب فراوان همگی می توانند در کنترل میزان تعریق بدن موثر باشد و بوی نامطبوع آن را کاهش دهد. همچنین بر اساس جدیدترین تحقیقات استفاده از اسپری های ضد تعریق می تواند با ابتلای افراد به برخی سرطان ها مرتبط باشد.