پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶
متخصص تغذیه:

کم اشتهایی عصبی را جدی بگیرید

متخصص تغذیه در خصوص بیماری کم اشتهایی عصبی گفت: این بیماری معمولاً از سنین نوجوانی و معمولا در دخترها بروز می‌کند که عمده مشکل آن صرفاً مربوط به بیماری‌های گوارشی، ضعف و... نیست، بلکه مشکل عصبی نیز در کنار آن وجود دارد.
کد خبر : ۴۰۵۸۰۷

صراط: متخصص تغذیه در خصوص بیماری کم اشتهایی عصبی گفت: این بیماری معمولاً از سنین نوجوانی و معمولا در دخترها بروز می‌کند که عمده مشکل آن صرفاً مربوط به بیماری‌های گوارشی، ضعف و... نیست، بلکه مشکل عصبی نیز در کنار آن وجود دارد.


به گزارش فارس،مرتضی صفوی متخصص تغذیه در گفت‌وگویی، در خصوص بیماری بی‌اشتهایی بی‌عصبی گفت: این بیماری معمولاً از سنین نوجوانی و به خصوص در دختران بروز می‌کند و عمده مشکل آن صرفاً مربوط به مشکلات گوارشی، ضعف و... نیست بلکه مشکل عصبی نیز در کنار آنها وجود دارد.

وی در ادامه افزود: این بیماری افراد را آزار می‌دهد و باعث می‌شود بیمار تمایلی به خورد غذا نداشته باشد. درمان این بیماری دارای دو بعد است که در قسمت اول باید مسائل تغذیه توسط پزشک متخصص کنترل شود. همچنین در بخش دیگر برای درمان به مشاور روان‌شناس نیاز دارد.

صفوی اظهار داشت: درمان دو بعدی علاوه بر رفع مشکلات تغذیه‌ای، مشکلات روحی و روانی را نیز بهبود می‌بخشد بدین شکل که فرد در حضور مشاور مشکلات خود را بازگو می‌کند و با راهنمایی‌های وی آرامش‌خاطر می‌یابد.

متخصص تغذیه گفت: با بروز بیماری کم اشتهایی عصبی و مراجعه بیمار به پزشک متخصص تغذیه، وی باید غذاهایی که به افزایش اشتها منجر می‌شود را به بیمار معرفی می‌کند. به طور مثال مکمل‌ها، ویتامین‌های C باعث افزایش اشتها می‌شوند و کمک بسیاری به درمان بی‌اشتهایی عصبی می‌کند.

 

وی افزود: اگر دلیل این بیماری مسائل روحی و روانی مانند اختلافات خانوادگی، مشکلات اقتصادی، ازدواج، شغل و ... باشد فرد را مورد آزار قرار دهد، مراجعه به روانشناس و مشاوره از وی کمک بسیاری به سلامتی بیمار خواهد کرد ولی اگر رفع نشد حتماً باید به پزشک تغذیه مراجعه شود.

صفوی اظهار داشت: بیماری که از نظر جسمی ضعیف است دریافت مواد غذایی کمی دارد در نتیجه کالری ورودی به بدنش کم می‌شود؛ لذا باید از غذاهایی که کالری بالاتری دارند استفاده کنند تا به وزن دلخواه برسند.

وی ادامه داد: استفاده از آجیل در میان‌وعده تأثیر بسیار مناسبی در افزایش وزن بیماران دارد. به عبارتی در هر 100 گرم آجیل 600 کیلوکالری انرژی وجود دارد. همچنین غذاهای چرب در صورتی که بیماری چربی خون وجود نداشته باشد در هر گرم 9کیلو کالری انرژی تولید و به تنظیم وزن بدن کمک می‌کنند.

متخصص تغذیه در پایان گفت:‌ در غذاهای دارای کربوهیدرات و مواد نشاسته‌ای مانند برنج، نان و سیب‌زمینی گرمی 4کیلوکالری انرژی تولید می‌شود بنابراین در درمان بی‌اشتهایی عصبی بسیار مفید هستند.

این اختلال در جوامع صنعتی بیشتر به چشم می‌خورد و پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد که زنان 10 برابر مردان دچار این مشکل می‌شوند.