پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸

برگزاری اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها

اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها برگزار شد.
کد خبر : ۴۰۵۴۳۶

 صراط: اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها برگزار شد.

به گزارش ایسنا، کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها با حضور نزدیک به یک هزار علاقه‌مند و با حضور متخصصان و نهادهای دولتی و با حمایت انجمن بلاکچین ایران، شرکت‌های سیتکس، نیدروید و لیون کامپیوتر برگزار شد.

اولین کنفرانس قانون‌گذاری بلاکچین و رمز ارزها با معارفه شهرام سلطانی دبیر کنفرانس آغاز شد.

سلطانی در ادامه اهداف این کنفرانس را اعلام کرد؛ این اهداف در ادامه آمده است:

بررسی و تببین حوزه‌های قانون‌گذاری در بلاک‌چین و رمزارزها
بررسی و تبیین تجربیات دیگر کشورها در حوزه قانون‌گذاری بلاک‌چین و رمز ارزها
بررسی و تببین حقوق بین‌المللی و ملی در این حوزه
بررسی و تبیین مسائل فقهی این حوزه، بررسی نظرات اعلام شده فقهای مذهب اسلامی از نقطه نظر مالکیت، ماینینگ، ترید، کاربرد آن
قوانین مورد نیاز در حوزه‌های: استخراج، مالیات، مالکیت، سرمایه‌گذاری، صرافی‌ها و با توجه به منافع ملی
نقش و جایگاه بانک‌های مرکزی و بازارهای سهام و سرمایه در این حوزه
پس از معارفه کنفرانس، علی دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه اگر مقررات‌گذاری برای ارزهای مجازی انجام نشود، حجم تخلفات در این حوزه افزایش پیدا می‌کند، تصریح‌کرد: تحریم‌های پولی یک مساله برای سواستفاده با فشارهای سیاسی است که باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای می‌شود و همین مساله باعث شده، تا پول‌های دیجیتال ظهور پیدا کند و از آنها برای دور زدن تحریم‌ها استفاده شود.

وی افزود: ارزهای دیجیتالی به عنوان محصولی از بستر بلاکچین در ابتدای راه بوده و از اهمیت بالایی برخورداراند.

دیواندری گفت: بررسی امکان‌پذیری صدور رمز ارز ملی در دستور کار پژوهشکده پولی و بانکی زیر نظر بانک مرکزی قرار گرفته است. قانون‌گذاری درست باعث می‌شود که از استفاده‌های نامطلوب رمز ارزها جلوگیری شود.

امیرحسین دوایی، مشاور وزارت ارتباطات در ادامه کنفرانس در مورد رمز ارزها گفت: رمز ارزها باید دارای مدل تجاری بوده و باید مشخص کنند چه هدفی را دنبال می‌کنند تا نسبت به کپی‌های سطحی خود را متمایز کنند.

وی در ادامه گفت: تلاطم قیمتی، نقدپذیری و مصرف انرژی ۳ مشکل اساسی بازار رمزارزها محسوب می‌شود. بسیاری از مشکلات در حوزه رمزارزها برای ورود مردم با صدور هویت دیجیتال، یکبار برای همیشه قابل حل است. بانک‌ها باید دروازه‌ای برای وصل رمزارزها و پول‌های دیجیتال باشند.

برگزاری اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها

علی میزانی اسکوئی رییس شواری سیاست‌گذاری کنفرانس و مدیر شرکت سیتکس در ادامه کنفرانس از ارزش کنونی رمز ارزها در جهان گفت: اگر صندوق ذخیره ارزی ما ۲ سال پیش سبدی از رمزارزها و بیت‌کوین را در دستور کار قرار می‌داد امروز ارزش آن ۲۵ برابر شده بود.

میزانی در ادامه صحبت‌های خود دو پیشنهاد مهم برای سیاست‌گذاری در عرصه رمز ارزها ارائه کرد: تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری رمزارزها و تشکیل وزارت ارزهای دیجیتال می‌تواند گامی مهم در حوزه ارزهای دیجیتال باشد.

سرهنگ علی‌محمد رجبی، جانشین معاون فنی پلیس فتا در ادامه کنفرانس از مشکلات و سو استفاده‌های انجام شده در حوزه بیت‌کوین و بلاکچین گفت.

وی در سخنان خود از وب‌سایت‌هایی صحبت کرد که برای تولید ارزهای مجازی استفاده می‌شود گفت و اعلام کرد که پلیس فتا "نرم‌افزارهای استخراج متقلبانه" را پیگیری می‌کند.

رجبی در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید حل شود، تعیین ساز و کار رگولاسیون صرافی‌های آنلاین است. بیش از ۹۰ درصد یوزرهای رمزارز ها به‌دنبال استفاده قانونی از آنها هستند و احراز هویت می‌تواند اطمینان خاطر را برای تمام مردم حاصل کند.

جانشین معاون فنی پلیس فتا بهترین راهکار برای بهبود شرایط بلاکچین در ایران را اینگونه اعلام کرد: جامعه نیاز به کسب آگاهی و اطلاع‌رسانی در زمینه رمزارزها دارد.

سپهر محمدی، رییس انجمن بلاکچین ایران در ادامه کنفرانس گفت: بیت‌کوین را یک شرکت تصور کنید. کارمندان این شرکت ماینرها هستند. دارنده‌ هر جز از آن سهام‌دار بیت‌کوین به شمار می‌رود. اساسنامه‌ بیت‌کوین سفیدنامه‌ای است که ناکاموتو در سال ۲۰۰۸ مطرح کرد و دارایی این شرکت کدهای نرم‌افزاری آن است.

حسین رحیمی مدیر اجرایی و مدیر رسانه‌ای کنفرانس گفت: امید است این کنفرانس عاملی برای جدی گرفتن قانون‌گذاری در حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال باشد. با قانون‌گذاری و تسهیل خریدوفروش ارزهای دیجیتال در کشور می‌تواند ایران را در زمره کشورهای فعال در این حوزه قرار دهد. سرمایه‌گذاری در حوزه بلاکچین می‌تواند دارایی‌ها و اقتصادی ماندگار برای کشور باشد چرا که این حوزه همچون اقتصاد امروزی قایل تحریم نیست.

اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمز ارزها در تاریخ دهم اسفند ماه ۱۹۳۶ در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.