پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴

سفر هیأت رسانه‌ای عربستان به بغداد

یک هیأت رسانه‌ای عالی‌رتبه عربستان سعودی، امروز به دعوت رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران عرب وارد بغداد شد و قرار است با مقامات ارشد عراقی دیدار کند.
کد خبر : ۴۰۴۱۱۷

صراط: یک هیأت رسانه‌ای عالی‌رتبه عربستان سعودی، امروز به دعوت رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران عرب وارد بغداد شد و قرار است با مقامات ارشد عراقی دیدار کند.


به گزارش فارس، یک هیأت رسانه‌ای عالی‌رتبه از عربستان سعودی، امروز (جمعه 23 فوریه) به دعوت «موید اللامی» رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران عرب و رئیس کانون روزنامه‌نگاران عراقی وارد بغداد شد.

به نوشته روزنامه سعودی «الریاض»، این هیأت رسانه‌ای قرار است درباره شیوه‌های همکاری میان روزنامه‌نگاران دو کشور با طرف عراقی رایزنی کند. این اقدام نیز در راستای تحرک عربستان برای تقویت روابط دوجانبه به عراق صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، قرار است هیأت مذکور با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس پارلمان و شماری از وزرای عراقی دیدار و گفت‌وگو کند.

اعضای این هیأت رسانه‌ای عربستان عبارت است از «خالد بن حمد المالک» رئیس هیئت مدیره انجمن روزنامه‌نگاران عربستان سعودی و رئیس شورای سردبیر روزنامه «الجزیرة»، «عثمان بن محمد الصینی» سردبیر روزنامه «الوطن»، «فهد بن حسن آل عقران» سردبیر روزنامه «المدینة»، « فهد بن راشد العبد الکریم» سردبیر روزنامه «الریاض»، «محمد بن فهد الحارثی» سردبیر مجله «الرجل»، «علی بن عبدالله الزاید» سردبیر روزنامه «مکة»، «سعود بن سلطان الریس» جانشین سردبیر روزنامه «الحیاة»، «خالد بن عباس طاشکندی» معاون سردبیر روزنامه «عکاظ»، «ناصر بن عبد الرحمن الحقبانی» مدیر روزنامه «الشرق الاوسط»، «محمد بن حسن الشهری» سردبیر روزنامه «المواطن»، «علی عبده عبدالفتاح» سردبیر روزنامه «سبق»، «مطلق بن حامد البقمی»، «عبدالملک بن ابراهیم القیمیزی» از مدیران تحریریه روزنامه «المال» و «عبد الله بن عبد الرحمن الجحلان» دبیرکل روزنامه‌نگاران سعودی.

عراق و عربستان در دهه‌های گذشته به عنوان دو کشور مهم جهان عرب درگیر رقابت‌هایی جدی بوده‌اند و این امر به تنش میان روباط دو کشور منجر شد. یکی از اصلی ترین دلایل بروز چالش در این روابط رقابتی است که سالها بین عربستان، عراق و کشور سومی چون مصر بر سر رهبری جهان عرب جریان داشته است. تیرگی روابط میان ریاض و بغداد، تا پس از سرنگونی صدام نیز ادامه داشت.

اما ضرورت‌های تغییر در این وضعیت و منافع مشترک آغاز تعامل میان عراق و عربستان به خصوص برای دوره پساداعش موجب شد تا پس از حدود 27 سال یکی از رهبران بغداد به ریاض سفر کند. «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق برای نخستین بار اواخر خرداد ماه سال پیش به دعوت «ملک سلمان» پاسخ مثبت داد و در شهر مکه با وی دیدار کرد. پس از آن نیز گام‌های مثبتی از سوی دو طرف به سمت تعامل و همکاری برداشته شد که بازگشایی گذرگاه های مرزی چون «عرعر» و «جمیمه» در تابستان گذشته از همین گامهاست.