صراط: ابراهیم کارخانهای رئیس کمیته هستهای مجلس نهم طی یادداشتی به بررسی اظهارات محمد جواد ظریف پرداخت. متن یادداشت به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه در گفتوگوی بودجه خبری شبکه 2 مطالبی پیرامون برجام عنوان فرمودند که در ذیل بهنقد مختصر 7 مورد آن اشاره میگردد:
1-جناب آقای دکتر ظریف فرمودید برجام بر اساس بیاعتمادی طرفین تدوین گردیده و جایجای آن مملو از بیاعتمادی به آمریکاست که قاعدتاً نیز بایست همینطور باشد. لیکن واقعیتهای موجود خلاف این را نشان میدهد. شما بر اساس اعتماد به آمریکا بهطور کامل و یکجا تمام تعهدات ایران را پیشپرداخت کردید و در مقابل به اقدام نیمبند آمریکا بر روی کاغذ اعتماد کردید! شما آنقدر به آمریکا اعتماد کردید که تضمین جان کری سند تلقی کردید و مذاکرهکننده ارشد شما بیانیه فریبکارانه وزیر امور خارجه آمریکا را در رابطه با توقف موقت تحریمها بهعنوان ضمانت رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد.
چه خوب است از یکصد و چند صفحه برجام فقط یک یا چند مورد را نشان دهید که بیانگر بیاعتمادی شما به اقدامات آمریکا باشد. این در حالی است که بیاعتمادی آمریکاییها به ایران در حدی بود که به خارج کردن محفظه قلب رآکتور آبسنگین اراک نیز اکتفا نکردند و شما برای جلب اعتماد آنها منافذ آن را با بتون پر کردید!
2- فرمودید ما وضع موجود را پیشبینی میکردیم. سؤال این است اگر پیشبینی میکردید چرا اعتماد کردید و چرا عوامل بازدارنده و مستحکمی را در برجام تدارک ندیدید. در طول 2 سال گذشته آنها هر غلطی خواستهاند کردهاند و شما نتوانستهاید هیچ اقدام عملی در مقابل آنها انجام دهید.
3- فرمودید برجام یادگار اوباماست که ترامپ هم نتوانست آن را بر هم بزند. جناب آقای ظریف عهدشکنیها، غارت اموال ایران و نقضهای مکرر برجام از همان زمان اوباما آغاز شد و ترامپ هم آن را ادامه داد. اوباما اولین خائن به یادگار خود بود.
4- فرمودید که ما فقط در خصوص تحریمهای هستهای مذاکره کردیم، چه خوب شد در دیگر موارد مذاکره نکردید. لیکن جناب آقای دکتر ظریف تحریمها تحت هر عنوان که باشد مبارزه علیه ملت ایران است. آنها بستههای مختلف اقتصادی را در این جنگ به کار گرفتند و شما آنها را تحریمهای هستهای تلقی کردید، تحریمهای هستهای در اصل یعنی تحریم مواد هستهای و هر آنچه مستقیماً در فعالیتهای هستهای به کار گرفته میشود. در جنگ گفته میشود که جنگ ما فقط، جنگ توپخانهای است. دشمن در جنگ از تمام سلاحها و ابزارها تحت عناوین مختلف استفاده میکند. آنها طی 10 سال جهت اعمال فشار بر برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران، انواع تحریمها را تحت عناوین مختلف هستهای،حقوق بشری، تروریسم و دیگر موارد بر ملت ما تحمیل کردند. متأسفانه از روز اول تحریمهای هستهای اشتباه تعریف گردید. باید فرصت مذاکره با مشتهای پر که در پرتو خون شهیدان فراهم آمده بود همه بستههای مختلف تحریمها را در برمیگرفت. اینکه دشمن تحت عناوین مختلف باهدف واحد هر تحریمی و اقدام ناجوانمردانهای علیه ملت ما انجام بدهد و ما بر اساس تقسیمبندی آنها بسنده کنیم که راه نفوذ دشمن را بر اساس قرارداد از یکراه سد کردهایم درحالیکه راههای دیگر برای ورود دشمن به بهانههای مختلف همچنان باز است چگونه قابل توجیه است.باید در قبال بهای سنگین تعهدات هستهای تمامی تحریمهایی که در جهت فشار بر جمهوری اسلامی ایران تحت عناوین مختلف اعمالشده بود برداشته میشد.
5- به فرض اینکه طی 10 سال گذشته تحریمهای اقتصادی، مالی، بانکی، فناوری، موشکی، تسلیحاتی و کالاهای با کاربرد دوگانه جزو تحریمهای هستهای باشد لیکن آیا این تحریمها مانند تعهدات ایران بدون هیچگونه قید و شرطی برداشتهشده است. اگر چنین است پس قید و شرطهای وارد آمده در فعالیتهای موشکی، تسلیحاتی و کالاهای با کاربرد دوگانه علیرغم حل PMD و اعمال سختترین محدودیتها و شدیدترین نظارتها بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران چه توجیهی دارد.
محدودیت چرخه دلار از سال 2008 به شکل جدید و به بهانه فشار بر برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تحمیل گردید. چرا بهسادگی از کنار آن عبور کردید؟ FATF نقش اصلی در تدوین تحریمهای هستهای آمریکا علیه ایران داشت. بهگونهای که توسط آمریکا مورد تشویق قرار گرفت و این گروه دستساز و توطئه پرداز آمریکایی که مسئولیت بخش مهمی از ساختار مرکزی آن به دانیل گلاسر عضو ارشد خزانهداری آمریکا محول شده بود و بعد از قطعنامه 1929 در سال 2010 همگام با فشارهای آمریکا، موضع سرسختانهتری علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است چرا در برجام با سکوت از کنار این مشکل گذشتید و بعد از برجام به فکر مذاکره با آنها افتادید. شما با سازمانی که عربستان سعودی و رژیم اشغالگر قدس را نه اینکه حامی تروریسم نمیداند بلکه آنها را بهعنوان ناظر نیز برمیگزیند. چه تعاملی میتوانید داشته باشید؟با چه زبانی میخواهید با آنها مذاکره کنید؟ در مقابله با گرگها فقط یک منطق وجود دارد و آن افزایش قدرت و تکیهبر نیروی خودی بهعنوان اصلیترین عامل بازدارنده است. منطقی که در طول 38 سال گذشته جواب داده و از این به بعد نیز به حول و قوه الهی با پشتیبانی و حمایت مردم جواب خواهد داد.
6- فرموده بودید چون کنگره مخالف لغو تحریمها بود بهناچار توقف موقت تحریمها از سوی دولت آمریکا را (تعلیقهای 120 روزه و 180 روزه) پذیرفتیم. در این رابطه اولاً برای ملت ایران لغو تحریمها اصل بود نه لحاظ نمودن بازی و یا دعوای داخلی کنگره و دولت آمریکا. ثانیاً چرا شما به مصوبه تحریمهای کنگره آمریکا توجه فرمودید ولی 4 مصوبه مجلس شورای اسلامی در رابطه با برنامه هستهای را که آخرین آنها در دوم تیرماه 1394 تحت عنوان الزام دولت به حزب دستاوردها و حقوحقوق هستهای ملت ایران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود را نادیده گرفتید؛ دربند اول مادهواحده این قانون آمده بود که «لغو تحریمها بهصورت یکجا و کامل در متن توافقنامه درجشده و در روز اجرای تعهدات ایران، انجام شود». در دیگر مصوبات با صراحت بر غنیسازی 20 درصد عدم اجرای پروتکل الحاقی و ماده اصلاحی 3.1 تعطیلشده بود و شما بدون توجه به آنها در 23 تیر 1394 توافق کردید.
7- در صحبتهایتان به موضوع FATF و انضباطی مالی و بانکی اشاره فرموده بودید بدون شک برنامهریزی و اتخاذ راهکارهای لازم برای ایجاد انضباط مالی و بانکی در نظام اقتصادی کشور امری پسندیده و موردنیاز جدی کشور است. ولی جناب آقای دکتر ظریف انضباط مالی و بانکی تحمیلشده از سوی FATF که در راستای سیاستهای آمریکا و غرب مدیریت و برنامهریزی میشود از حساب انضباطی مالی و بانکی درونی کشور جداست. آنها به دنبال این هستند که تحت ابزارهای بینالمللی فشار بر جمهوری اسلامی ایران را بیشتر کنند تا به خواسته اصلی خود که تغییر رفتار (در اصل تغییر رژیم) جمهوری اسلامی ایران با کمک عوامل داخلی خود دست یابند. خواستهای که دولتهای آنها یکی پس از دیگری آن را به گور بردهاند و دیگران نیز انشاالله به گور خواهند برد و ملت ایران سربلند و سروقامت تمامی مشکلات را به حول و قوه الهی پشت سر خواهد گذاشت و راه عزت و اقتدار را تحت هدایتهای رهبری هوشمندانه انقلاب همچنان ادامه خواهد داد.
منبع: فارس