جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶

بهترین راه درمان سرطان سینه چیست؟

یک متخصص جراحی سرطان سینه گفت: با پیشرفت تکنیک‌های جراحی پستان و به کارگیری روش‌های درمانی همزمان از جمله شیمی درمانی، ۶۵ درصد بیمارانی که دچار سرطان سینه هستند دیگر نیازی به قطع عضو و برداشتن کامل پستان ندارند.
کد خبر : ۴۰۰۲۰۲

صراط: یک متخصص جراحی سرطان سینه گفت: با پیشرفت تکنیک‌های جراحی پستان و به کارگیری روش‌های درمانی همزمان از جمله شیمی درمانی، ۶۵ درصد بیمارانی که دچار سرطان سینه هستند دیگر نیازی به قطع عضو و برداشتن کامل پستان ندارند.

به گزارش تسنیم، مریم طباطباییان در گفت‌وگویی، اظهار داشت: بسیاری براین باورند که بهترین راه درمان سرطان سینه، برداشتن کامل پستان است درحالیکه اخیرا با روش‌های تلفیقی جراحی سرطان و جراحی زیبایی، علاوه بر حفظ پستان مبتلا می‌توان سرطان پستان را کنترل، فرم ظاهری سینه را حفظ و باعث بهبود کیفیت زندگی و حفظ اعتماد به نفس در بیمار شد.

وی تصریح کرد: جراحی سرطان پستان در نیم قرن اخیر دست خوش تحول بسیاری بوده و با پیشرفت علم انکولوژی، وسعت جراحی پستان به تدریج محدودتر شده و تاکنون آنچه که ثابت مانده، نیاز همه بیماران به مداخله جراحی است، اما این عمل جراحی دیگر به معنی برداشتن پستان نیست بلکه امروزه مطالعات وسیع و مبتنی بر شواهد ثابت کرده است که بیشتر بیماران نیازی به برداشتن کامل عضو ندارند و جراحی حفظ پستان باعث ضرر به سلامت بیمار نمی‌شود به همین دلیل افرادی که دچار این عارضه هستند دیگر نباید نگران از دست دادن زیبایی و ظاهر خود باشند.

این متخصص جراحی سرطان سینه ادامه داد: جراحی مدرن پستان، تلفیقی از جراحی سرطان و جراحی زیبایی با تکیه بر روش‌های کلاسیک است که به مجموع آنها "آنکوپلاستی" می‌گویند به طوریکه در این شیوه ابتدا جراح اقدام به پاکسازی کامل نسج پستان از تومور بدخیم می‌کند به طوریکه درمان فدای پارامترهای زیبایی نشود و در عین حال با بکارگیری روشهای زیبایی، از غیرطبیعی شدن سینه جلوگیری می‌کند یا سعی در بهبود افتادگی سینه بصورت همزمان خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه تخلیه کامل پستان به معنای پیشرفته بودن سرطان نیست، افزود: در 35 درصد موارد پزشکان پیشنهاد تخلیه کامل نسج پستان را خواهند داد که این امر لزوما به دلیل پیشرفته بودن بیماری نیست و به فاکتورهای دیگری وابسته است اما آنچه مسلم است عود کردن سرطان پستان بیشتر به عواملی مانند تاخیر در تشخیص و درگیری غدد لنفاوی زیر بغل و تکنیک جراحی و نوع تومور بستگی دارد.

عضو مرکز تحقیقات سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه جراحی‌های "آنکوپلاستیک" مستلزم گذراندن دوره‌های پیشرفته پزشکی است، ابراز کرد: هم اکنون تعدادی از متخصصان کشورمان با تکنیک‌های این نوع از جراحی آشنا هستند که با توجه به نتایج رضایت بخش آن امیدواریم این شیوه مدرن جراحی در ایران به سرعت گسترده شود.

طباطباییان تاکید کرد: بسیاری از افراد بر این باورند که کیست‌های سینه نشانه سرطان است درحالیکه با آموزش‌های مناسب در رسانه‌ها می‌توان این نگرش اشتباه را در جامعه تصحیح کرد چرا که کیست‌های پستان اغلب ارتباطی با سرطان ندارند و ریسک ابتلا به سرطان را نیز افزایش نخواهد داد ضمن اینکه 99 درصد کیست‌های این ناحیه خوش خیم هستند که با تشخیص صحیح پزشک و همچنین پیگیری می‌توان آن را درمان کرد.

این پزشک جراح خاطرنشان کرد: جراحی‌های سینه اعم از زیبایی و درمانی نسبتاً یک عمل جراحی بزرگ محسوب می‌شود و بیماران نباید به سرعت شروع به فعالیت‌های گذشته کنند در تمامی جراحی‌های این ناحیه اغلب چند روز اول برای کاهش عفونت و درد باید مسکن و آنتی بیوتیک مصرف کنند و پس از چند هفته همه چیز به حالت طبیعی باز خواهد گشت. بیمار برای بازگشت به زندگی کاملاً طبیعی باید روش‌های خود مراقبتی را با نظر تیم درمانی آموزش ببیند.