جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲

بدهی میلیاردی شهردار قوچان!

شهردار قوچان گفت: شهرداری قوچان بیش از ۱۲ میلیارد تومان بدهکار و البته در همین حدود از نهادهای مختلف طلبکار است.
کد خبر : ۳۹۸۷۸۳

صراط: علی پیشیار با اشاره به فعالیت شهرداری قوچان در سه ماهه گذشته اظهار داشت: با توجه به  وضعیت مالی شهرداری‌ها، توجه  به اقتصاد مقاومتی  و تلاش برای تحقق عملی آن کاملاً مشهود است، یکی از برنامه‌های اصلی، حرکت در جهت تحقق  اقتصاد مقاومتی با نگاه به ظرفیت‌های درون شهرداری و استفاده از تمام توان نیروهای تحت اختیار بوده است.

به گزارش تسنیم، شهردار قوچان با تائید کم شدن تعداد پیمانکاران شهرداری قوچان در این مدت بیان داشت: به دلیل وضعیت مالی شهرداری در این مدت سعی شده با حذف پیمانکاران غیرضروری در هزینه‌های جاری شهرداری صرفه‌جویی شده و در عوض با بهره‌وری و استفاده از نیروهای خود شهرداری برخی از پروژه‌های عمرانی  شهر قوچان اجرایی شده که در مجموع 16 پروژه اجرایی همچون میدان بهزیستی، بلوار پاسدار، پارک‌سوار، 30 متری باغ صفا و بلوار جانبازان نیز در این مدت‌زمان انجام‌گرفته است.

وی ادامه داد: اگر این پروژه‌ها نیز توسط پیمانکار انجام می‌شد، بالغ‌بر 1.5 میلیارد تومان هزینه داشت، اما با استفاده از توان داخلی نیروهای شهرداری تنها 5 میلیارد و 763 میلیون ریال هزینه انجام‌ شده است. 

شهردار قوچان در مورد فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی این شهرستان و مشکلات آن خاطرنشان کرد: متاسفانه در پی واگذاری‌های انجام شده در سال‌های اخیر، حدود 70 درصد از بهترین خطوط درآمدزا سازمان اتوبوسرانی قوچان به بخش خصوصی واگذار شده بود که بعد از گذشت 9 ماه به دلیل مشکلات بخش خصوصی در عدم عمل به قرارداد منعقد شده و متوقف ساختن 33 دستگاه اتوبوس  به دلیل فرسودگی ناوگان با شکایت شهرداری قوچان حکم مراجع قضایی در زمینه احقاق حق شهروندان صادر شده که در حال طی کردن مراحل قانونی خود است.   

وی افزود: سازمان اتوبوسرانی یک سازمان خدمات‌رسانی است نه درآمدزا؛ در حال حاضر قیمت تمام شده هر بلیط اتوبوس در قوچان 850 تومان است که 350 تومان آن از مردم گرفته می‌شود و الباقی این مبلغ باید از محل یارانه دولتی و کمک‌های شهرداری‌ها تامین شود که متاسفانه مدتی این یارانه که در حدود یک میلیارد تومان است به این سازمان پرداخت نشده و فرسودگی و سن بالای ناوگان بر خدمات‌رسانی مطلوب این سازمان خدمت‌رسان به شهروندان تاثیرگذار بوده است.

پیشیار با اشاره به موضوع ساخت مزار شهدای گمنام و کمک شورا و شهرداری قوچان به آن بیان داشت: هر چند تاکنون به دلایل مختلف روند اجرایی این پروژه با تاخیر مواجه شده اما شورا و شهرداری خود را متعهد به  ساخت مزار شهدای گمنام  می‌داند و همانطور که در گذشته کمک‌هایی به این پروژه داشته پیگیر موضوع هستیم  با جلساتی که با پیمانکار مربوطه داشته‌ایم هرچه سریع‌تر این پروژه نیز به اتمام برسد.

 شهردار قوچان اظهار داشت: از 30 میلیارد تومان بودجه مصوب شده شهرداری در سال 96، حدود 17 میلیارد تومان آن تاکنون محقق  شده و با توجه به اینکه اکثر درآمد شهرداری‌ها در پایان سال است پیش‌بینی می‌شود بین 90 تا 95 درصد بودجه شهرداری قوچان محقق شود.

پیشیار با اعلام  میزان بدهکاری شهرداری قوچان نیز افزود: با توجه به مستندات موجود، شهرداری قوچان در حدود 8 و نیم میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران، دو میلیارد و 300 میلیون تومان به تامین اجتماعی و 800 میلیون تومان به دارایی و 800 میلیون تومان نیز در بخش اتوبوسرانی بدهکار است؛ همچنین میزان طلب شهرداری قوچان از ادارات دولتی در حدود 12 میلیارد و 700 میلیون تومان است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع مطرح شده در تعدیل نیرو در شهرداری قوچان بیان داشت: این موضوع طبق تذکرات قانونی مراجع نظارتی مطرح شده اما با تدبیر مدیریتی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این نیروها تعدیل نشدند بلکه به گونه‌ای دیگر در حال همکاری با شهرداری قوچان هستند.

شهردار قوچان در مورد حمام‌های قدیمی قوچان اظهار داشت: موضوع حمام‌های قدیمی یکی از مشکلات شهرستان قوچان است و با توجه به محدودیت‌های میراث فرهنگی در این موضوع با جلساتی که با مسئولان مربوطه در تهران انجام شده طرح‌هایی مطرح شده که در صورت تامین اعتبار و موافقت میراث فرهنگی برخی از مشکلات این حمام‌ها نیز حل می‌شود.

پیشیار با بیان اینکه قوچان فاقد امکانات رفاهی شهری است تاکید کرد: در حال حاضر شهر قوچان فاقد امکانات رفاهی شهری مناسب از قبیل شهربازی و غیره  است که این موضوع و مشکلات به وجود آمده در این زمینه، طی مکاتبات رسمی به مسئولان مربوطه  تذکر داده شده و قول‌هایی برای تامین اعتبار در این زمینه داده شده اما باید  سعی کنیم با حمایت از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای حل این مشکلات اقدام کنیم.