پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۱

ظریف: سازمان ترور داعش و گروه‌های مشابه آن هنوز فعال هستند

وزیر خارجه گفت: اگرچه داعش طی یکی دو سال اخیر شکست‌های مرگ بار را متحمل شد و پروژه خلافت داعش متوقف شد اما سازمان ترور داعش و گروه‌های مشابه هنوز فعال هستند.
کد خبر : ۳۹۷۴۳۲

صراط: محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در دومین کنفرانس امنیتی تهران گفت: شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از طرف ترامپ، اعلام دشمنی آشکار با مسلمانان و دولت‌های اسلامی و ایجاد فرصت برای گسترش افراط گرایی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی افزود: ادامه اشغال فلسطین همچنان حادترین مسئله منطقه و جهان است.

وزیر خارجه کشورمان بیان کرد: دومین کنفرانس امنیتی تهران در شرایطی برگزار می‌شود که منطقه غرب آسیا در یکی از دشوارترین دوره‌های تاریخی خود قرار دارد.

ظریف اظهار کرد: جریان‌های افراط گرایانه خشونت طلب که این منطقه را دستخوش یکی از خطرناک‌ترین ادوار تاریخی‌اش کرده بود رو به زوال گذاشته است و داعش به عنوان دهشتناک‌ترین نماینده این جریان از نظر نظامی، سرکوب و خلافت خودخوانده جعلی‌اش نابود شده و کنترل بر قلمرو وسیعش از میان رفته است.

وی ادامه داد: مردم و دولت‌های عراق و سوریه طی ۶ سال گذشته دلاورانه علیه این گروه‌ها ی تروریستی و داعش ایستادند به پیروزی رسیدند و خوشحالیم ما در این مبارزه تاریخی در کنار این دو ملت مقام بودیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اگرچه داعش طی یکی دو سال اخیر شکست‌های مرگ بار را متحمل شد و پروژه خلافت داعش متوقف شد اما سازمان ترور داعش و گروه‌های مشابه هنوز فعال هستند و آنها با توجه به شبکه وسیعی که در کشورهای وسیع در آسیای میانه، افغانستان و شمال آفریقا ایجاد کردند دارای برد منطقه‌ای و جهانی هستند و همچنان تهدید جدی به شمار می‌آیند و ادامه مقابله با باقی مانده‌های این تفکر خطرناک در سوریه و عراق و نفوذ آنان در منطقه و قطع منابع مالی افراط گرایان باید در اولویت برای همه ما باشد.

ظریف بیان کرد: احیای احترام به مرزهای ملی و نظام دولت-ملت که توسط گروه‌های تروریستی و برخی جریان‌های تکفیری هدف قرار گرفته است باید جز اولویت‌ها مدنظر قرار گیرد چون حفظ انسجام ملی و تمامیت ارضی کشورهای منطقه ضرورتی تردید ناپذیر است.

وی ادامه داد: تحرکات قومی و طایفه‌ای در سوریه و عراق با گرایش‌های جدایی طلبی، خطری برای منطقه است و باید با درایت مسئولان دولت‌ها گفتگوها بر پایه حاکمیت ملی، همکاری و همگرایی باشد.

ظریف تاکید کرد: بازسازی عراق و سوریه یکی ار مسائل مهمی است که جامعه جهانی باید به آن بپردازد چون شروع بازسازی تاثیر عمده‌ای بر روند ثبات سیاسی منطقه و شکست افراط گرایی خواهد داشت و باید با کمک مردم و تثبیت صلح و پیشبرد اصلاحات سیاسی پیگیری شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: ادامه تجاوز علیه مردم مظلوم یمن و تداوم حملات کور هوایی و جنایات جنگی گسترده علیه غیرنظامیان یکی دیگر از عوامل تنش زا در منطقه ماست.

وزیر خارجه کشورمان گفت: پس از ۳۳ماه جنگ بی حاصل، بحران یمن راه حل نظامی ندارد و طرفداران جنگ چاره‌ای جز گفتگو برای حل بحران ندارند.

وی با بیان اینکه دخالت‌ها و سیاست‌های آمریکا در منطقه یکی از اساسی‌ترین چالش‌هایی است که به بحران کنونی در منطقه دامن زده است، افزود: آمریکا هنوز نسبت به واقعیات عینی در سطح منطقه بی توجه است و با ادامه حضور نامشروع خود در سوریه بر پیگیری سیاست‌های مخرب خود اصرار دارد.

ظریف ادامه داد: همه مسائل منطقه مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر ستمی است که در ۷۰ سال گذشته بر مردم فلسطین رفته است.

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: منطقه قوی و امنیت شبکه‌ای می‌تواند مبنای شکل گیری پارادایم جدید برای غرب آسیا باشد.

وی با با بیان اینکه مسابقه تسلیحاتی نمونه‌ای از رقابت‌های مخرب است، گفت: میانگین هزینه تسلیحاتی همسایگان ما نسبت به تولید ناخالص داخلی بالاترین میانگین در سطح جهان است و در سال گذشته کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مجموعا ۱۱۶میلیارد دلار صرف بودجه نظامی کردند که چنین اقدامی هم موجب تنش و هم موجب هدر رفتن سرمایه‌های حیاتی مردم منطقه می‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه هیچ کشوری نمی‌تواند به قیمت ناامن کردن همسایگانش برای خود تولید امنیت کند، اظهار کرد: تجربه ۴دهه گذشته منطقه ما ثابت کرده است که چنین تلاشی پیش و بیش از همه دامن‌گیر آنهایی شده که برای همسایگانشان جنگ و خونریزی خواسته اند که صدام، طالبان و داعش زنده ترین نمونه‌های این واقعیت انکارناپذیرند.

وی تصریح کرد: امنیت شبکه‌ای به معنای کنار رفتن اختلاف نظرها و یا فراموش کردن مشکلات تاریخی نیست بلکه صرفا روشی برای مدیریت آنها و جلوگیری از تشدید خصومت‌ها و ائتلاف‌های مقطعی ناکارآمد و تنش آفرین است و با توجه به مشکلات عظیمی که در سطوح ملی و منطقه‌ای وجود دارد، دولت‌های ما بیش از هر زمان دیگر نیاز به گفتگوهای اطمینان بخش دارند.

ظریف تصریح کرد: اصل تعامل سازنده با جهان بر پایه عقلانیت و اعتدال که متضمن گفتگوی سازنده و مشارکت و همکاری بر پایه منافع مشترک و احترام متقابل و نیز اعتقاد به الگوی برد برد در تعامل با دیگران است که به عنوان اصل اساسی سیاست خارجی دولت رییس جمهور روحانی اعلام شده است.

وزیر خارجه کشورمان در پایان خاطر نشان کرد: برجام محصول اعمال موفق این سیاست اصولی جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی است و اجرای دقیق آن تاکنون نقش مهمی در کمک به کاهش تشنج و تقویت صلح و ثبات در منطقه ما داشته است و تداوم آن بیش از پیش می‌تواند در این جهت موثر باشد.