صراط: عباس صالحی ظهر امروز در جلسه شورای اداری استان که در استانداری برگزار شد، با تاکید بر اینکه تبریز همیشه در اعتلای ایران نقش داشته و تا آینده مدیون هستیم اظهار کرد: آذربایجان را با مولفههای مختلف میتوان تعریف کرد.
به گزارش تسنیم،وی با اشاره به اینکه آذربایجان همواره حافظ مرزهای عقیدتی ایران بوده است افزود: این منطقه راه ارتباطی ایران بود و دریچه ورود تازهها به ایران است که اولین ها از این منطقه آغاز شد و ایران را فرا گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شایسته تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی، با عنوان تبریز2018 را یادآور شد و با بیان اینکه این جایگاه تاریخی فرصت داده تا ایران را با دنیا نزدیک کند گفت: فرصت پایتخت گردشگری تبریز2018 فرصت مغتنمی برای وجهه پردامنه و پرعمق آذربایجان فراهم کرده تا ایران هم خود را به دنیا بشناساند.
وی با اشاره به اینکه ایران در نقطههای حساس که نیاز به رادمردان داشت، آذربایجان به داد ایران شتافت، تصریح کرد: در جنبشهای مختلف و اتفاقات مختلف در 150 سال اخیر، ایران در هر نقطه احساس تنگنا کرد، آذربایجان با تمام وجود به میدان آمد و ادعا میکنم که ایران مدیون آذربایجان است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه ویژگیهای شخصیتی منطقه موجب شده تا در همه ایران آذربایجانیها حضور داشته باشند، خاطر نشان کرد: امروز آذربایجان مانند خونی در رگهای ایران جریان دارد و آذربایجان در بیش از 30 استان کشور در حوزههای اجتماعی، دینی و فرهنگی و... در جریان است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان با میراث کهن فرهنگی و تاریخی و مفاخری خود، «قطب ایران نما» است خاطرنشان کرد: فرصت مغتنم تبریز 2018 را باید در فضای ملی و استانی قدر بدانیم و زمینههای گسترده تری برای این منطقه تاریخی و فرهنگی پر افتخار فراهم شود.
عباس صالحی با اشاره به اینکه تبریز هم در گذشته تاریخ و هم در حال و آینده ایران نقش اساسی در بقا، رشد و توسعه داشته و دارد تاکید کرد: مزیتهای تاریخی و فرهنگی را باید در توسعه استان در اولویت قرار دهیم و در سند توسعه استان جدیتر دیده شود. یکی از مزیتهای عمده تبریز و آذربایجان حوزه هویت تاریخی و معاصر فرهنگی و ادبی منطقه است که باید گردشگری در توسعه اقتصادی و اجتماعی میتواند مورد توجه جدی تری قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ باید محور اصلی توسعه باشد نه در حاشیه خاطر نشان کرد: فرهنگ میتواند به اقتصاد، صنعت و خدمات و... کمک کننده جدی باشد و باید این مزیت به میدان بیاید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، پیشنهادات جدی برای تقویت حوزههای فرهنگی را تبیین و تشریح کرد و افزود: تقویت استارتاپهای مردمی در حوزه فرهنگ میتواند برای تولید فکری و اشتغال اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه باید ایدههای خلاقانه در حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه قرار گیرد و در خدمت توسعه استان قرار گیرد گفت: هرگز نباید فرهنگ و هنر را به عنوان مزیتهای استانی توسعه به فراموشی سپرده شود.
این مقام مسئول، فعال سازی پویش موقوفات فرهنگی هنری در کشور را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: وقف همیشه پشتوانه فرهنگ و تاریخ بوده است چراکه بسیاری از اتفاقات کم نظیر ایران در دنیا با وقف بوده که نمونه جدی آن، وقف نامه «رَبع رشیدی» است.
وی با بیان اینکه امام جمعه فرهنگ پرور استان میتواند در این زمینه فرهنگسازی کند اضافه کرد: فرهنگ به دلیل اتکا به مردم و تامین منابع مالی میتواند فرهنگ را از سلیقه گرایی حکومتی جدا کند لذا باید مردم را با فرهنگسازیهای لازم به این سمت سوق دهیم.
صالحی نذر فرهنگی را از دیگر پیشنهادات خود در زمینه تقویت فرهنگ کشور عنوان کرد و گفت: نذر فرهنگی باید در کشور ترویج شود و طعام فکری و فرهنگی مردم تامین شود چراکه نذر صرفا اطعام غذایی نیست و باید به اطعام فکری هم توجه شود.
وی تاسیس و راهاندازی صندوق حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: همانند فعالیت اقتصادی، فعالیتهای فرهنگی هم به صندوق حمایت ملی و استانی نیاز دارد، غلط است که فکر کنیم هنر و فرهنگ صرفا هزینه است چراکه این حوزه، «اقتصاد و تولید و اشتغال» دارد و باید با این نگاه صندوقهای حمایتی فرهنگی و هنری راه اندازی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تسهیلات مالی بانکی نباید صرفا به صنعت معطوف شود وبدانیم که فرهنگ و هنر هم صنعت است ولی فهم کاملی در این زمینه وجود ندارد ادامه داد: ارزش افزوده جهانی در صنایع خلاق است و باید ظرفیتهای قانونی صنعت و اقتصاد به فرهنگ نیز تعلق گیرد.
وی بهره گیری از سالنهای اداری برای فعالیتهای فرهنگی و هنری را مورد تاکید قرار داد و افزود: اکنون استفاده حداکثری از فضاها در کشور رخ نمیدهد، اماکن ما چند منظوره استفاده نمیشود و بهرهگیری از فضاها نباید منحصر به استفادههای اداری باشند.
صالحی استفاده حداکثری از مکانها، ایجاد دستورالعملهای روشن در فعالیتهای ادبی و هنری و فرهنگی و دین نیاز دارد خاطر نشان کرد: این احتیاج به مقررات زدایی و دستورالعملنویسی در ادارات است و باید به سرعت در این زمینه اقدام کنیم.
وزیر ارشاد در پایان با تاکید بر اینکه تبریز و آذربایجان کانون توسعه ایران بوده و هست و امروز هم میتواند کانون توسعه باشد اضافه کرد: مزیت عمده تبریز فرهنگ و مفاخر و هنر و دین این منطقه است و این مزیت باید در خدمت توسعه استان قرار گیرد و به دغدغه اصلی مردم و مدیران تبدیل شود.
صالحی تبریز2018 را فرصت بزرگی برای آذربایجان دانست که باید از این مزیت استفاده حداکثری داشته باشیم ادامه داد: وزارت ارشاد تفاهم نامه سه ساله با استانداری به امضا میرساند که در همه حوزهها از مزیتهای فرهنگی و هنری برای توسعه استان و ایران کمک کنیم.