به گزارش تسنیم ،کانالها و گروههایی که در این شبکه فعالیت میکنند بنا به اقتضائات جامعه و حال و روز اعضای خود اقدام به تولید محتوا میکنند؛ از محتوای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گرفته تا مطالب طنز و حتی خلاف شئون اخلاقی و اجتماعی.
برخی از این کانالها میلیونها عضو دارند و شاید در برهههای مختلف کارایی خاص خود را داشته باشند و البته شاید ظهور و بروز این کانالها و یا بهتر بگوییم خود تلگرام در ایامی چون زمان انتخابات مجلس، شوراها و یا ریاست جمهوری بیش از پیش هم برای مردم و هم برای مسئولان حس شد.
شاید برخی از مخالفان فیلترینگ تلگرام هم به میزان تأثیرگذاری این شبکه گسترده در ایران تا این حد واقف نبودند. شاهد این ادعا نیز اتفاقات اخیر و شایعه پراکنیهای برخی کانالهای معاند نظام و دامن زدن این شایعات توسط برخی کانالهای داخلی است.
اطلاعرسانی با این سرعت در نوع خود بیسابقه و کم نظیر است و دیگر اصطلاح هر شهروند یک خبرنگار جای خود را به هر شهروند یک خبرگزاری داده است. در واقع تک تک مردم میتوانستند به عنوان یک منبع خبری در فضای مجازی عمل و اقدام به انتشار فیلم، عکس و یا متن کنند.
این اما همه ماجرا نیست. سالهاست که روانشناسان و جامعهشناسان هشدار میدهند که وقت زیادی از خانوادهها صرف حضور در تلگرام و دیگر شبکههای اجتماعی میشود و این مسئله بسیاری از خانوادهها را دچار مشکل کرده و فاصله بین اعضای خانواده را زیاد کرده است.
اخبار بسیار زیادی از کشمکشهای شدید در بین خانوادهها به خاطر اتفاقاتی که شبکههای اجتماعی برای آنان به وجود آورده است، منتشر شده و چه بسیار از کانونهای گرم خانواده که به همین دلیل از هم پاشیده و به طلاق انجامیدهاند.
چه بسیار پروندههای قضایی که به خاطر سوءاستفاده برخی افراد فرصتطلب از این شبکههای اجتماعی تشکیل شده و علاوه بر صرف هزینه و وقت، حجم کار دستگاه قضایی را افزون کرده است. روزی نیست که شکایتی از انتشار فلان عکس و یا درج بهمان بهتان در شبکههای اجتماعی به ثبت نرسد و بخش عمدهای از فعالیت پلیس فتا اختصاص به رتق و فتق این امور اختصاص داده شده است.
دیشب اما شبی خاص بود. به خاطر فرصتطلبیهای عدهای که ارتزاق خود را در ناامن کردن کشور عزیزمان میدانند، تلگرام از دسترس خارج شد. دیشب خانوادهها یک چیز را گم کرده بودند اما یک چیز دیگر را پیدا کردند. فلان گروه و کانال را در دسترس نداشتند اما در عوض با اعضای خانواده همکلام شده و گفتوگو کردند.
شاید این اغراق باشد که شبکههای اجتماعی باعث دوری اعضای خانواده شده باشند اما بیگمان گلایههای پدران و مادران را به ویژه در دورهمیهای خود شنیدهایم که لااقل در این میهمانی گوشی همراه خود را خاموش کنید و یقیناً همه ما کاریکاتورهای مختلفی را در این خصوص دیدهایم اما دیشب، از این منظر پس از خارج شدن تلگرام از دسترس، شبی به یاد ماندنی و لذتبخش محسوب میشود؛ شبی که اعضای خانواده ایرانی با هم به گفتوگو نشستند.