پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳

هشدار جهانگیری درباره تجمعات اخیر

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: کسانی که جریان‌های اجتماعی را به راه می اندازند کنترل کننده این حرکت‌ها نخواهند بود.
کد خبر : ۳۹۵۷۲۶
صراط:اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (جمعه) در بیست و پنجمین مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی گفت: جریانات سیاسی کشور اعم از اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالی و همه کسانی که درد و دغدغه امروز و فردای ملت ایران را دارند باید بدانند تنها در کنار هم می‌توانند مسائل را مرتفع کنند و هیچ جریانی نمی‌تواند با حذف دیگران موفق باشد.
 
به گزارش تسنیم ، وی افزود: باید هشدارها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب نتایج مطالعات پایش‌های ملی و اظهارنگرانی شخصیت‌های دلسوز کشور را جدی بگیریم و همه دست در دست هم مسائل کشور را حل کنیم.
 
معاون اول رئیس‌جمهور به چالش‌های پیش روی کشور نظیر بیکاری، کاهش قدرت خرید و رفاه مردم، تهدیدهای منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت: در این مقطع ما نیازمند استفاده از همه ظرفیت‌های مادی و معنوی کشور هستیم.
 
جهانگیری نیاز به همه جانبه‌نگری در توصیف و تبیین وضعیت فعلی کشور را ضروری خواند و گفت: دولت برای حل چالش‌ها نیازمند راهکارهای ارائه شده از سوی نخبگان و تبیین مسائل در جامعه است.
امروز کسانی این مسائل را بهانه کرده‌اند و بانی حوادثی شده‌اند که ابعاد و زوایای دیگری دارد و باید بدانند دود این حوادث به چشم خود آنها خواهد رفت چرا که وقتی جریان اجتماعی ایجاد شد و به سطح خیابان رسید قطعا کسانی که آن را شروع کرده‌اند کنترل کننده آن نخواهند بود و دیگران سوار بر آن موج خواهند شد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور بر تفکیک نقد از تهمت، لجن‌پراکنی و فحاشی تاکید کرد و با اشاره به مطرح بودن این مسائل در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب گفت: باید مرز بین نقد و فحاشی و تخریب مشخص شود، تخریب و تهمت در هر مقطعی زیانبار است.
 
وی ضرورت توجه به عوامل و محرک‌های خروج از تنگناها نظیر ایجاد امید در جامعه و تقویت سرمایه اجتماعی را یادآو شد و گفت: آنچه در سالهای گذشته باعث موفقیت دولت در عرصه‌های مختلف نظیر ایجاد ثبات اقتصادی و موفقیت‌های بین‌المللی شد بیش از سیاست‌ها، امید مردم به آینده بود متاسفانه امروز عده‌ای امید مردم را به شدت هدف قرار داده‌اند تا آنها مایوس شوند.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه حل مسائل و مشکلات مختلف جامعه و عبور از بحران‌های داخلی و بین المللی نیازمند انسجام و تفاهم ملی در داخل کشور است گفت: اگر در برابر چالش‌ها به درک و راه حل مشترک نرسیم و نتوانیم از فرصت‌ها و سرمایه‌های موجود برای عبور از این موضوعات استفاده کنیم دچار مشکل خواهیم شد.
 
جهانگیری ادامه داد: باید تلاش کنیم سرمایه اجتماعی در کشور تامین شود و این اتفاق جز با مشارکت ملی و ایفای نقش و حضور جوانان، زنان و اقوام مختلف محقق نخواهد شد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور به نقش احزاب و رسانه‌ها و گروه‌های مستقل در توسعه کشور اشاره و گفت: توسعه کشور ارتباط تنگاتنگی با روابط بین‌الملل دارد و نمی‌توان مسائل داخلی را با دیوار کشیدن به دور کشور حل کرد. هیچ کشوری نخواهد توانست با انزوا مسائل داخلی خود را برطرف کند.
 
وی افزود: باید مسئولان و نخبگان درباره راهکارهای پیش روی عبور از این چالش‌ها به مفاهمه و درک مشترک برسند. دولت در چهار سال و نیم گذشته تلاش کرد تا با شناسایی اولویت‌ها و تمرکز بر روی آن‌ها از چالش‌های پیش رو عبور کند. در مسئله هسته‌ای دولت به بهترین نحو قضایا را سامان دارد. البته آمریکایی‌ها بعد از آمدن رییس‌جمهور جدید بد عهدی کردند و تلاش دارند تا با مواضع خود فضای مثبت برجام برای ایران را از بین ببرند.
 
جهانگیری به شاخص‌های اقتصادی نظیر رشد اقتصادی، کنترل تورم و اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: کارهای بزرگی در بخش اقتصاد انجام شده که نشان می‌دهد این بخش روی ریل درست قرار گرفته ، البته ممکن است برخی کاستی‌ها و افزایش قیمت برخی اقلام وجود داشته باشد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: امروز کسانی این مسائل را بهانه کرده‌اند و بانی حوادثی شده‌اند که ابعاد و زوایای دیگری دارد و باید بدانند دود این حوادث به چشم خود آنها خواهد رفت چرا که وقتی جریان اجتماعی ایجاد شد و به سطح خیابان رسید قطعا کسانی که آن را شروع کرده‌اند کنترل کننده آن نخواهند بود و دیگران سوار بر آن موج خواهند شد.
 
وی به حوزه بهداشت و درمان و اولویت‌های دولت برای دسترسی مردم به خدمات ارزان، بهداشتی و درمانی، ارتقای این خدمات اشاره کرد و گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد مردم از تحولات در حوزه سلامت راضی هستند، البته نارسایی‌هایی نظیر مسائل مالی پیش برد طرح سلامت وجود دارد که حتما برای آن راهکار خواهیم یافت.
 
جهانگیری دربخشی از سخنانش با اشاره به اینکه نهادینه شدن دموکراسی در کشور و شکل گیری حرکت‌های قانونمند و پاسخگو کردن مسئولان نیازمند حمایت جدی از نهادهای مدنی، صنفی و سیاسی گفت: بدون وجود نهادهای مصلحت یاب و مدنی دموکراسی محقق نخواهد شد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نقد منصفانه منجر به تصحیح حرکت دولت می‌شود گفت: تنها میدان سیاست نیست که نیاز به دموکراسی و دخالت موثر مردم دارد بلکه اقتصاد، فرهنگ و اجتماع نیز بدون آزادی و عدالت به شکوفایی نخواهند رسید.
 
وی ادامه داد: مردم باید باور داشته باشند که در ساختن کشور سهم دارند و این باور باید در سیاست‌های دولت متبلور شود. این سیاست‌ها وقتی شکل خواهد گرفت که احزاب و نهادهای مدنی بعنوان فرصت تلقی شوند در این صورت شاهد مشارکت مردم و تشکل ها خواهیم بود.
 
جهانگیری تاکید کرد: دولت از احزاب رسمی و شناسنامه دار کشور حمایت می‌کند و این امر در جهت مصلحت و نظام و حاکمیت است.
 
پیش از سخنان معاون اول رئیس‌جمهور علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی و ظفرقندی رییس مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی دیدگاه های خود را درباره مسائل روز مطرح کردند.