صراط:استاندار تهران با بیان اینکه اکثر نقاط کشور روی گسل است و باید خانهها را مقاوم کنیم، گفت: باید با زمینلرزه زندگی کنیم.
به گزارش تهران، محمدحسین مقیمی ظهر امروز در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه ملارد اظهار داشت: سه روز قبل در استانهای تهران، البرز، مرکزی و قم زمینلرزهای احساس شد که مرکزیت این زلزله در نزدیکی شهرستان ملارد بود و مردم در این مناطق بهخصوص در شهرستان ملارد شب و روزهای سختی را پشت سر گذاشتند.
وی تصریح کرد: در واقع این مناطق روی گسلهای متعددی قرار گرفته است که تعدادی از آنها فعال نیستند و اینکه چقدر فعال شدن یک گسل روی گسلهای دیگر تأثیر میگذارد، کار متخصصان امر زلزلهشناسی بوده و باید آنها کارشناسی کرده و نظر بدهند؛ در یک جمله میتوانیم بگوییم که منطقه زلزلهخیز است و با زمینلرزه باید زندگی کنیم.
استاندار تهران افزود: کشور ما کشوری است که ازنظر زلزلهخیزی جزو 10 کشور زلزلهخیز دنیا محسوب میشود و این واقعیت را باید همه بپذیریم که این امکان هرگز وجود نخواهد داشت که گسلها را جابهجا کرده و از وقوع زمینلرزه جلوگیری کنیم.
مقیمی بیان داشت: در کشوری مثل ژاپن تعداد زلزلههایی که در این کشور احساس میشود، بسیار بیشتر از کشور ماست و در زلزلهای که در این کشور در شهر کوبه با شدت 6.5 ریشتر به وقوع پیوست، خسارات جانی و مالی بسیار زیادی را به همراه داشت اما آنها از زلزله درس گرفتهاند و تصمیم گرفتند که شهرشان را در مقابل زلزله ایمن و مقاومسازی کنند و تمامی امکاناتی از قبیل بیمارستانها، پلها، دانشگاهها، مراکز درمانی، ساختمانهای عمومی و پناهگاهها در این زلزله بهطور کامل تخریب شد اما مردم ژاپن تصمیم گرفتند که شهرشان را مستحکم بسازند و این کار را با کمک علم روز و اعتماد به مهندسان و ناظران و همچنین رعایت قوانین ساختمانسازی به انجام رساندند.
وی تصریح کرد: بعدها در همین شهر زلزلهای به بزرگی هشت ریشتر که بههیچعنوان قابلمقایسه با زلزله اول نیست و قدرت تخریب بالاتر نسبت به زلزله اول نبود به وقوع پیوست که این شهر در مقابل زلزله هشت ریشتری کاملاً مقاومت کرد.
استاندار تهران ادامه داد: اگر ما این واقعیت را بپذیریم که اکثر نقاط کشورمان روی گسلهاست و زلزله را تجربه کرده برای اطمینان داشتن از آینده خود، باید به امر مقاومسازی ساختمانها در مقابل زمینلرزه دقت بیشتری داشته باشیم و امروز باید این تصمیم را بگیریم که از تمامی متصدیان امورات ساخت و ساز بخواهیم که ساختمانهایی مستحکم و مقاوم در مقابل زلزله را در شهر احداث کنند.
مقیمی افزود: طی دو زلزلهای که در استان کرمان به وقوع پیوست، روستاهایی که ساختمانهای خود را با طراحی و اعتماد به بنیاد مسکن احداث کرده بودند بههیچعنوان خرابی، آسیب، کشته و مصدومی نداشتند اما مراکز و سازههایی که کمتر در امور ساختمانسازی به استحکامات توجه شده بود، شاهد خساراتی که گاهی هرگز جبرانپذیر نخواهند بود، شد.
وی تصریح کرد: بهطورکلی همه باید مطیع فرمولهای ساختمانی برای مقاومسازی باشیم؛ از اعضای شورای شهر ملارد درخواست کردم که تمام تلاش خود را برای مقاومسازی ساختمانهای شهرستان ملارد برابر زلزله به کار ببندند، البته زلزله اخیر ملارد خرابی نداشت و تنها سبب ترس و اضطراب مردم شد.
استاندار تهران افزود: طبیعی است که مردم به خیابانها آمده و در پی اماکن امن باشند، اما کاری که لازم است انجام دهیم و نباید از آن عدول کرد، این است که از امروز همه مردم ملارد با همفکری و همجهتی بپذیریم که شهر را برابر زلزله ایمن کنیم.
مقیمی بیان کرد: اگر ساختمان ما مقاوم شد، برابر زلزله مشکلی نخواهد داشت و این تنها راه زندگی در کنار گسل و زلزله است و در این هفته مجدداً دوشنبه به ملارد آمده و جلسه ستاد مدیریت بحران خواهم داشت و در آن جلسه با مدیران شهرستان و مسؤولان ساخت و ساز صحبت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: مردم نگران نباشند، اگر خدای ناخواسته اتفاقی افتاد، کارگروههای مدیریت بحران سریع میتوانند به امور مدیریتی خود بپردازند.