چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۶

مدیر نجومی فرمایشی چه انگیزه‌ای برای حل مشکلات دارد آقای جهانگیری؟!

میزان معوقات بانکی بالغ بر 1000 هزار میلیارد تومان است و اگر مدیران بانک‌ها برای بازپس‌گیری این معوقات اهتمام داشته باشند، بخش عمده‌ای از مصائب کمبود اعتبار برای واگذاری تسهیلات و حمایت از تولید برطرف می‌شود.
کد خبر : ۳۹۴۰۹۹
گروه سیاسی صراط: معاون اول رئیس‌جمهور می‌گوید برخی بانک‌ها آن طور که باید انگیزه حل مشکلات را ندارند.

اسحاق جهانگیری در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بانکی گفت:  در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصمیم گرفته شد کارگروهی در سطح ملی و استانی برای تسهیل و رفع موانع تولید ایجاد کند تا واحدهای تولیدی که به دلیل شرایط بد اقتصادی کشور با مشکل روبه‌رو شده بودند و قابلیت احیا و بازگشت به بازار داشتند، بتوانند از تسهیلات بانکی برخوردار شوند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: البته همان طور که بارها اعلام شد، اغماض و چشم‌پوشی درخصوص اینگونه واحدهای تولیدی به معنای سلب اختیار بانک‌ها نبود چرا که از بانک‌های عامل خواستیم در صورتی که یک واحد تولیدی را مستحق دریافت تسهیلات نمی‌دانند و بررسی‌های کارشناسی بانکی حکایت از عدم توانایی یک واحد تولیدی برای احیاء دارد می‌توانند از پرداخت تسهیلات به آن خودداری کنند اما در عین حال از بانک‌ها خواسته‌ شد که پاسخی صریح و شفاف به کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید اعلام نمایند و دلایل عدم پرداخت تسهیلات را بازگو کنند.

جهانگیری افزود: با توجه به یکسان بودن قوانین و مقررات بانکی بعضا شاهد این موضوع هستیم که بعضی از مدیران بانک‌ها نهایت تلاش را می‌کنند تا مشکلات بر سر راه اعطای تسهیلات بانکی به بنگاه‌های اقتصادی را برطرف کنند اما متاسفانه برخی مدیران بانک‌ها هم هستند آن طور که باید انگیزه حل مشکلات را ندارند و با اتکا به مقررات موجود تلاشی در جهت باز شدن گره‌ها انجام نمی‌دهند.

 باید به آقای جهانگیری یادآور شد که میزان معوقات بانکی بالغ بر 1000 هزار میلیارد تومان است و اگر مدیران بانک‌ها برای بازپس‌گیری این معوقات اهتمام داشته باشند، بخش عمده‌ای از مصائب کمبود اعتبار برای واگذاری تسهیلات و حمایت از تولید برطرف می‌شود. اما به اعتبار زد و بند برخی مدیران با بدهکاران، این اهتمام وجود ندارد.

از سوی دیگر باید به جناب جهانگیری توجه داد که وقتی انتصاب برخی مدیران بانکی نه براساس سلامت و پاکدستی و شایستگی، بلکه به خاطر همشهری فلان دولتمرد ارشد بودن یا فشار و اصرار برادر رئیس‌جمهور صورت می‌گیرد، نباید انتظار داشت چنین مدیری، انگیزه حل مشکلات و پاسخگویی و حساب پس دادن داشته باشد. در این صورت با فجایعی نظیر حقوق و پاداش‌های 30 تا 734 میلیونی مدیران بانک رفاه کارگران و بانک ملت و تجارت و... می‌شویم، در حالی که برخی از آنها پرونده‌های تخلف سنگین در مدیریت‌های قبلی خود داشتند.