جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۴
درگردهمایی دانشجویان و جوانان حزب اعتدال و توسعه؛

نوبخت: نمی‌خواهیم مردم از ما ناراضی باشند

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه با با اشاره به اقداماتی که در بودجه سال آینده اعمال شده است، گفت: موظفیم اقداماتی انجام دهیم که هیچ‌کس حتی رئیس‌جمهو مسئول آن نیست و فقط محمدباقر نوبخت مسئول آن است.
کد خبر : ۳۹۳۴۱۹
صراطدبیرکل حزب اعتدال و توسعه با با اشاره به اقداماتی که در بودجه سال آینده اعمال شده است، گفت: موظفیم اقداماتی انجام دهیم که هیچ‌کس حتی رئیس‌جمهو مسئول آن نیست و فقط محمدباقر نوبخت مسئول آن است.

به گزارش فارس،‌ محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه عصر امروز در گردهمایی سراسری دانشجویان و جوانان حزب متبوع خود که در محل وزارت ارتباطات برگزار شد با اشاره به اظهارات علی جنتی مبنی بر وجود مشکلات عدیده‌ای در حوزه اقتصاد و اشتغال،‌ تصریح کرد: چه کسی باید این مشکلات را حل کند، اگر پیش از سال 92 بود پاسخ شما از من این بود ولی این دولتی که روی کار آمده اکنون با این عبارات مواجه است که این دولت و مسئولین برنامه و بودجه آن بی‌تخصصند و شماها کنار بروید تا ما روی کار بیاییم و این خاصیت احزاب مخالف است و می‌گویند شماها بلد نیستید و پایین بیایید تا ما پشت فرمان بنشینیم و به تمام اهداف کشور برسیم.

وی افزود: اسم اصلی این حزب اعتدال‌ برای توسعه است و می‌خواهیم با اعتدال به توسعه برسیم و به دیگران گفتیم شما نتوانستید توسعه‌ ایجاد کنید چون یکی از مولفه‌های توسعه رشد اقتصادی است و شما رشد را منفی کردید، یکی از عوامل توسعه شفافیت در بودجه است و شما اکنون در همه گزارش‌های صندوق بین‌المللی پول را می بینید وضعیت بودجه کشور را تأیید نمی‌کنند.

وی با اشاره به بحث‌هایی که پیرامون بودجه سال آینده مطرح است،‌گفت: علی‌رغم همه انتقادها یک نفر به من بگوید که چه زمانی مثل اکنون بودجه شفاف بوده است که همه می‌توانند جزئیات بودجه را در بیاورند و چه زمانی این امکان وجود داشت که به این شکل از اجزای بودجه تحلیل کنید و در فضایی سخن و نشر بدهید بدون آنکه شما را محکوم و دستگیرتان کنند.

نوبخت با بیان اینکه با همه اینها ما موظف بوده و هستیم که کارهای متفاوتی انجام دهیم، گفت: شاید این انتظار دیگر از حزبی مثل اعتدال و توسعه برنمی‌آید که انتقادی به وضع موجود کند در حالی که یک گام در راستای حل مسئله برندارد. ممکن است این بیماری مزمنی که وجود دارد دیگر با دارو و مسکن نشود حلش کرد و باید عمل جراحی کرد. اینکه بگوییم صدای کسی درنیاید من بلد نیستم که بدون بیهوشی جراحی کنم و کسی هم «آخ» نگوید.

وی با بیان اینکه همه با هم می خواهیم به پیش برویم،‌خاطرنشان کرد: اگر قرار است بدون جراحی کاری پیش برود «مسکن» می‌شود و نتیجه‌اش این می‌شود که در 30 سال گذشته با مشکلات بودجه‌ریزی در کشور مواجه بوده‌ایم.

نوبخت تصریح کرد: می‌شود به همین شکل دست به دست این 3-2 سال را بدون اینکه صدای کسی دربیاید و یا ابی از آب تکان بخورد بگذرانیم و هشت سالمان را تمام کنیم و مشکلات موجود را بدون دخل و تصرف به دولت بعدی بسپاریم. اگر قرار است حزب اعتدال و توسعه این کار را بکند باید بگوید که اصلا ریسک نکنید و ورود به بحث اقداماتی که می‌تواند تنش‌زا باشد. البته تنش‌هایی که جامعه را متشنج کند مطلوب نیست چون ما قصد متشنج کردن جامعه را نداریم و می‌خواهیم برنامه‌هایمان را برای جامعه با آرامش پیش ببریم.

وی با بیان اینکه تدبیری لازم است تا برنامه‌ها به آرامی و بدون تشنج اجرا شود تصریح کرد: ما از خدایمان است که مردم از ما راضی باشند و سوال این است که آیا این حزب می‌خواهد فعالیت سیاسی‌اش در پایان این چهار سال به پایان برسد.

نوبخت با تاکید بر اینکه باید حزب اعتدال و توسعه به فعالیت خود ادامه دهد و سال‌های سال کار کند، گفت: خوب نیست که بعد از چهار سال حزب منحل شود چون حزبی بوده که سال‌های سال است وجود دارد و باید با قدرت کارش را ادامه دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تغییراتی در برنامه بودجه سال 97 تصریح کرد: موظفیم اقداماتی انجام دهیم که هیچ کس اعم از رئیس‌جمهور و نه وزیر فعلی و سابق فرهنگ و ارشاد مسئول آن نیست و فقط محمدباقر نوبخت مسئول آن است و مسئولیت‌ها را خودم به جان می‌خرم.

وی با بیان اینکه از صبح علی‌الطلوع تاکنون با رئیس‌جمهور درمورد مسائل اقتصادی جلسه داشتیم و برای امور بودجه و اقتصادی تلاش‌های زیادی می‌کنیم و به هیچ وجه نمی‌خواهیم که هم تلاش‌ کنیم و خسته شویم و هم مردم از ما ناراضی باشند. 

وی یکی از ویژگی‌های بودجه سال آینده را توجه به اشتغال دانست و اظهار داشت: در بودجه سال آینده پیش بینی 980 هزار فرصت جدید شغلی را کرده ایم زیرا در هر خانه ای که می‌روید حداقل سه بیکار تحصیل کرده وجود دارد.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه یکهزار و 194 هزار میلیارد تومان در کشور هزینه خواهد شد که ما فقط می‌توانیم 368 هزار میلیارد تومان از خزانه دولت برداشت کنیم، گفت: جامعه حق دارد که این سوال را بپرسد که مابقی این هزینه را از کجا می خواهید بیاورید؟

نوبخت گفت: در جدول بودجه سال‌های گذشته 59 ردیف و موسسه وجود داشت که از دولت کمک می گرفتند و حتی بسیاری از این موسسات را ما نمی شناختیم که در سال جاری این ردیف ها حذف شد، البته 194 هزار میلیارد تومان نیز از حقوق گمرکی و مالیات درآمد کسب خواهیم کرد که در عین حال 500 هزار میلیارد تومان نیز طرح و پروژه نیمه تمام در کشور داریم.

وی ادامه داد: پس باید چیزی بفروشیم تا بتوانیم این میزان را تامین کنیم که اولا ساختمان‌های دولتی است که پیش بینی کردیم یکهزارو 500 میلیارد تومان و فروش سهام شرکت های دولت که آن نیز حدود 106 هزار میلیارد تومان خواهد بود و برای تامین بقیه آن مجبور شدیم اوراق قرضه بفروشیم که آن نیز حدود 47 میلیارد تومان است.

سخنگوی دولت افزود: هزار میلیارد تومان نیز باید به بازنشستگان برای همسان‌سازی پرداخت کنیم که با این کسری بودجه مجبور شدیم 20 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اتمام پروژه های نیمه تمام استفاده کنیم.

نوبخت با بیان اینکه برجام توانست برای دولت گشایش ایجاد کند، گفت: برخی می گویند برجام هیچ دستاوردی نداشته ولی من به عنوان رییس سازمان مدیریت می گویم حداقل گشایشی که داشته این بود که فروش نفت ما از حدود یک میلیون بشکه به دو میلیون و 410 هزار بشکه رسید که توانستیم با پول آن هزینه های جاری دولت و حقوق کارمندان را پرداخت کنیم البته ترامپ از اقدام و مذاکرات ما و به ثمر رسیدن برجام بسیار می سوزد و می داند که اگر برجام به ثمر نمی رسید مشکلات زیادی در کشور وجود داشت.
وی به بحث قبلی خود برگشت و ادامه داد: خلاصه برای طرح های عمرانی پول کافی نداریم و برای این کار مجبور شدیم سال گذشته 17 هزار میلیارد تومان از بانک ها پول بگیریم تا بتوانیم واحدهای متوقف و نیمه تعطیل را دوباره فعال کرده و فرصت شغلی ایجاد کنیم.

نوبخت خاطر نشان کرد: تصمیم گرفتیم اگر اصلاح قیمتی روی حامل‌های انرژی رخ دهد و مجلس مجوز آن را دهد 17 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد داشته باشیم تا بتوان 83 هزار واحد صنفی نیمه کاره‌ای که باید کامل شود را تکمیل کنیم.

وی توضیح داد: در قانون هدفمندی یارانه ها قرار بود با اصلاح حامل های انرژی و منابع حاصل از آن نصف آن به مردم برای پرداخت نقدی یارانه ها و از نصف دیگر 30 درصد به واحدهای تولیدی و 20 درصد نیز در جیب دولت قرار گیرد ولی امروز نه فقط آن 30 درصد به واحدهای تولید داده نشد و 20 درصد نیز به جیب دولت نرفت بلکه 12 هزار میلیارد تومان نیز به مبلغ قبلی افزوده و به عنوان پرداخت نقدی یارانه به مردم دادیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه عده ای به این پول نیازمند هستند و نمی توانیم تحت هیچ شرایطی آن را قطع کنیم، گفت: بنده قسم می خورم ماهی حدود هشت میلیون و 700 هزار تومان حقوق می گیرم و هیچ پول دیگری از هیچ جای دیگر دریافت نمی کنم و دریافت این 45 هزار تومان هیچ تاثیری در زندگی من ندارد اما می توان با جمع این 45 هزار تومان مشکلات زیادی را حل کرد البته امسال یارانه تحت پوشش افراد کمیته امداد و بهزیستی3.4 برابر شده است و سعی داریم هر کسی که زیر خط فقر باشد پول دیگری به نام بیمه سلامت به آنها بدهیم و سال آینده بطور قطع سه دهک افراد بی نیاز از یارانه را قطع خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: برای ایجاد حدود یک میلیون فرصت شغلی نیاز به اصلاح قیمت حامل های انرژی در سال آینده است.

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: قیمت فوب خلیج فارس که مبنای قیمت گذاری حامل های انرژی در کشور است حدود 2200 تومان است که با قیمت کنونی بنزین 1200 ارزان تر است و حتی قیمت بنزین و گازوییل در ایران بسیار ارزان تر از افغانستان است.
نوبخت با بیان اینکه رییس جمهوری در جلسه امروز نیز با وی تاکید کرده که درباره افزایش نرخ ارز بسیار نگران است، ادامه داد: آقای روحانی اصلا و به هیچ عنوان افزایش نرخ ارز را بر نمی تابد و از افزایش آن بسیار مکدر است.

وی با تاکید بر اینکه باید قیمت ارز کنترل شود و برای این کار دولت باید در بازار مداخله کند، افزود: برای اینکه بتوانیم تقاضای بازار را متعادل کنیم باید ارز تزریق کنیم ولی متاسفانه بانک مرکزی اگر ارز بیشتری داشت قطعا ورود می کرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: در بازار ما دلار زیاد است ولی برای کنترل نرخ آن باید بانک مرکزی ورود کند که متاسفانه برای تهیه ارز مشکل دارد.

نوبخت به میزان سفرهای خارجی از کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 9 میلیون و 200 هزار نفر به مسافرت خارجی می روند که اگر هر کدام هزار دلار با خود ببرند می شود 9 میلیارد دلار، که همین میزان برای دولتی که تامین 200 میلیون دلار برایش سخت است بسیار زیاد است و بار بسیار زیادی را به بازار وارد می کند.

وی گفت: خروج ارز از کشور به بازار فشار وارد می کند و یکی از عوامل جلوگیری خروج ارز از کشور می تواند افزایش عوارض خروج مسافران باشد.