پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۹

چرخه معیوب محاسبه نرخ سوخت بین وزارتخانه ها

معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر اینکه چرخه معیوب محاسبه نرخ سوخت بین وزارتخانه ها باید رفع شود،گفت: وقتی محاسبه سوخت نیروگاه‌های کوچک با نرخ صنعتی انجام می شود مابه‌التفاوت آن را باید وزارت نیرو بپردازد که با قیمت های فعلی فروش برق عملا امکانپذیر نیست.
کد خبر : ۳۹۱۲۵۵

صراط: محمود رضا حقی‌فام  در خصوص تعطیلی ۲۳ نیروگاه‌ مقیاس کوچک و تولید پراکنده بخاطر عدم سوخت رسانی از سوی وزارت نفت گفت: نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده جزو خانواده صنعت برق هستند و وقتی برای سوخت نیروگاه‌های بزرگ یارانه داده می‌شود دلیلی ندارد که برای نیروگاه‌های کوچک و تولید پراکنده سوخت با نرخ دیگری محاسبه شود.

به گزارش فارس وی افزود: نیروگاه‌های بزرگ و نیروگاه‌های کوچک و تولید پراکنده برق تولید می‌کنند پس هر سیاستی که در بالادستی برای نیروگاه‌های بزرگ اجرا می‌شود باید برای نیروگاه‌های کوچک و تولید پراکنده نیز اعمال شود،از سوی دیگر وقتی به سوخت یارانه پنهان داده می‌شود و عملاً سوخت ارزان می‌شود که ممکن است باعث شود راندمان نیروگاه‌های بزرگ و تولید پراکنده و مقیاس کوچک کاهش یابد.

حقی‌فام با اشاره به اینکه بر این اساس باید یک سیاست یکسان در کشور برای تحویل سوخت اعمال شود، افزود: یکی از سیاست‌های خوب این است که مترادف با وقتی که گاز صنعتی داده می‌شود اجازه دهند،فروش برق هم از حالت سوبسیدی خارج شده و نیروگاه‌هایی که دارای راندمان خوبی باشند عملکرد بهتری در بازار داشته باشند.

معاون هماهنگی توزیع توانیر در پاسخ به این سؤال که چه زمانی قرار است این مشکل که گفته می‌شود منجر به تعطیلی 23 نیروگاه کوچک و تولید پراکنده شده است، برطرف شود،گفت: برای حل این مشکل جلسات مداومی با سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت داریم اما مسئولان وزارت نفت نیز توجیهات خود را دارند و معتقدند برای پاسداری از سوخت گاز کشور باید راندمان نیروگاه‌ها افزایش یابد که این هم حرف درستی است.

حقی‌ فام تأکید کرد: این در حالی است که نمی‌شود از یک سو فروش برق را متوقف کرد و از سوی دیگر سوخت تحویلی گاز با رقم صنعتی محاسبه شود.

وی ادامه داد: وقتی محاسبه سوخت نیروگاه‌ها با نرخ صنعتی انجام شود مابهالتفاوت آن را باید وزارت نیرو بپردازد و این مابهالتفاوت را باید از محل فروش برق پرداخت کرد.

حقی‌فام خاطرنشان کرد: وقتی هر کیلووات ساعت برق 60 تومان به فروش می‌رسد نمی‌توان انتظار داشت وزارت نیرو بتواند پول این سوخت را  بپردازد، بنابراین چرخه معیوبی وجود دارد که باید بین وزارتخانه‌های مختلف طرح و مشکل مرتفع شود.

وی افزود: اگر قرار است حتماً برق سوبسیدی به دست مردم برسد و اگر می‌خواهیم این کار را انجام دهیم باید به جایی مانند وزارت نفت این سوبسید تحویل شود تا در برخی از نقاط مثل نیروگاه‌های تولید پراکنده بار از روی دوش آنها برداشته شود. 

حقی فام خاطرنشان کرد: مشکل باید در جایی حل و کمبود جبران شود، یا دولت مابهالتفاوت را پرداخت کند و یا اینکه به ما اجازه افزایش قیمت برق را بدهند، حال وقتی این موضوع انجام نمی‌شود و یک قسمتی دستکاری می‌شود به مشکل برمی‌خوریم.