چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۵

قرار نیست سازمان‌های مردمی کار دولت را انجام دهند

مدیر عامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه کشور با اشاره به زلزله کرمانشاه گفت: همیشه ضعف مدیریتی در بحران‌ها از سوی دولت وجود دارد و قرار نیست که ما کار دولت را انجام دهیم بلکه باید از دولت مطالبه کنیم که اوضاع را سر و سامان دهد.
کد خبر : ۳۹۰۸۲۲
صراط: فیروزه صابر در نشست خبری به مناسبت برگزاری همایش سازمان‌های مردم‌نهاد و کار داوطلبانه در ایران،‌گفت: شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری از 4 سال پیش آغاز به کار کرده که 13 عضو دارد  و 3 هدف تقویت همگرایی بین افراد، تحکیم موقعیت NGO‌ها و توانمندسازی اعضا را دنبال می‌کند.
 
به گزارش فارس وی با اشاره به اینکه ترویج کار داوطلبانه از جمله برنامه‌های اصلی شبکه شده،‌گفت: در بحث‌های توسعه سه ضلع سازمان‌های مدنی، دولت و مردم وجود دارند که بخش کوچکی از ان را NGO‌ها انجام می‌دادند اما در همه جا باید  نقش خود را حفظ کنند.
 
صابر گفت: بنابر این در وضعیت‌های بحرانی این ضرورت باید باشد که NGO‌ها پای کار بیایند،‌چه دولت خوب کار کند و چه نکند اتفاق که رخ می‌دهد این است که ضعف مدیریتی وجود دارد.  
 
مدیرعامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه کشور با اشاره به حادثه زلزله کرمانشاه و حضور نیروهای داوطلب و مردم‌نهاد برای کمک به آسیب‌دیدگان گفت: این ضعف مدیریتی در جامعه و در زمان بحران‌ها خود را بیشتر نشان می‌دهد و نقش داوطلبانه‌ NGO‌ها را پررنگ‌تر می‌کند و  نشان می‌دهد مدیریت سازمان‌ها زمانی که خوب باشد برای مدیریت بحران‌ها آماده است.  
 
وی گفت: از طرفی NGO‌ها باید مدیریت سازمان‌یافته داشته باشند چرا که به صورت مجزا نمی‌توانند ورود کنند وجود یک شبکه با اسم شبکه سازمان‌یافته وارد عمل شوند و این در حالی است که نیاز به ساماندهی مدیریت وجود دارد.  
 
صابر ادامه داد: NGO‌ها از دولت مطالبه باید کنند که اوضاع بحرانی را خوب مدیریت کنند و این به معنای آن نیست که کار دولت را بکنیم، NGO‌ها باید از دولت بخواهند که اوضاع را خوب مدیریت کند و ضعف‌هایش را پوشش دهد.  
 
مدیرعامل شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه کشور در رابطه با حضور شخصیت‌های مشهور و برجسته در کمک‌رسانی مواقع بحرانی گفت:‌چهره‌های مشهور سرمایه‌های اجتماعی هستند که می‌توانند مروج کارهای داوطلبانه باشند اما ممکن است به واسطه اعتماد زیادی که به آنها می‌شود  کمک زیادی را جمع‌آوری کنند اما به یک نهاد احتیاج است که این کمک‌ها را ساماندهی کند و ما در این رابطه تفکر نهادسازی را می‌خواهیم تا کمک‌ها به صورت پایدار و بلندمدت شود.
 
همچنین در این نشست آراسب احمدیان مدیرعامل مؤسسه محک و دبیر همایش کار داوطلبانه گفت: از ارکان NGO‌ها افراد داوطلب هستند که ممکن است این سازمان‌ها با مجموعه‌ای از چالش‌ها از جمله جذب،‌بکارگیری و نگهداری از نیروی داوطلب مواجه باشند این موضوعی است که در مدیریت نیروی انسانی کمتر به آن پرداخته می‌شود.  
 
وی با اشاره به اینکه در همایش کار داوطلبانه 3 پنل تخصصی در رابطه با تأثیرات کار داوطلبانه بر جامعه، سازمان‌های مردم‌نهاد و افراد داوطلب برگزار می‌شود، گفت:‌مجموعه مدیریتی باید به نیروی داوطلب نگاه جدی داشته باشد چرا که سازمان‌های مردم‌نهاد بازیگران اصلی جامعه مدنی شده‌اند.
 
احمدیان با اشاره به فاجعه زلزله کرمانشاه گفت: موضوع کار داوطلبانه در چنین مواقعی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد و سازمان‌های امدادی وجود داشته که وظیفه رسیدگی به اوضاع را دارند اما متأسفانه برنامه مدون و سازمان‌یافته‌ای برای سر و سامان دادن به جمعیت‌های داوطلب را ندارند و در واقع متولی وجود ندارد.  
 
وی گفت: کار داوطلبانه همیشه خود را با فجایع طبیعی نشان می‌دهد که همیشه با ضعف مدیریت و اعتماد وجود دارد و اگر به صورت زیرساختی تقویت نشود، کارکرد مفید خود را از دست خواهد داد.  
 
احمدیان گفت: کار داوطلبانه را نباید از بعد فجایع طبیعی ببینیم بلکه در جنبه‌های حمایتی، درمانی و امدادی اکنون در سطح جامعه فعال هستند بنابر این، این نگاه به کار داوطلبانه در شرایط صرف بحرانی باید تغییر کند و به عنوان یک ظرفیت در امور جاری تلقی شود.
 
 همایش سازمان‌های مردم‌نهاد و کار داوطلبانه در کشور 13 آذر در ساختمان آرشیو ملی ایران برگزار می‌شود.