جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴

بررسی دخالت بریتانیا درباره پرونده نازنین زاغری

رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت مجلس اظهارات وزیر خارجه بریتانیا مبنی بر تلاش برای دیدار با نازنین زاغری خلاف عرف دیپلماتیک و مغایر با قوانین داخلی کشور دانست و گفت: سیستم قضایی جمهوری اسلامی ایران کاملا مستقل بوده و بر اساس اتهامات فرد حکم صادر می کند و اجرای آن لازم الاجرا است.
کد خبر : ۳۸۸۳۸۱

صراط: مرتضی صفاری نطنزی با تاکید بر اینکه حاکمیت ایران جدای دیگر حاکمیت هاست در این خصوص افزود: اساسا در ایران رایج نیست دیگران درباره موضوعات داخلی ما اظهار نظر کنند و در مورد آن تصمیم گیری و یا مداخله نمایند.

به گزارش جام جم وی تصریح کرد: خانم زاغری دارای تابعیت ایرانی بوده و بر اساس این تابعیت تفهیم اتهام(موضوعات ضد امنیتی) و محاکمه شده و در حال حاضر هم مشغول سپری کردن دوران محکومیت خود است. لذا مداخله دیگران در این خصوص نه پذیرفتنی خواهد بود و نه توجیهی در بر دارد.

صفاری در رابطه با رایزنی تلفنی بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف پیرامون پرونده نازنین زاغری خاطر نشان کرد: محتوای گفت و گوی وزیر خارجه کشورمان بیشتر حول این محور بوده که ایشان به همتای لندنی خود اطمینان خاطر داده که محاکمه مشارالیه ربطی به اظهارات و ادعای وی نداشته است. بنابراین بعید به نظر می رسد اتفاق جدیدی در مورد پرونده زاغری رخ دهد.

اما در ادامه گفتگو از این نماینده مجلس در خصوص خبری مبنی بر احتمال تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران( در پی سفر اخیر هیات اروپایی به ایران) سوال شد که وی در پاسخ گفت: رابطه با اتحادیه اروپا برای ما حایز اهمیت بوده و ظاهر امر بیانگر عزم جدی این اتحادیه برای تاسیس این دفتر در کشورمان است.

وی درباره تصریح کرد: اروپا علاقه مند است روابط گستره ای با تهران داشته باشد و ارتباطات خود را بیش از پیش توسعه بخشد. در حوزه برجام هم شواهد نشان می دهد کشورهای اروپایی تلاش دارند گام های رو به جلویی در اجرای آن بردارند و گمان می برند تاسیس دفتر در ایران کمک شایانی به این مسئله خواهد کرد.

صفاری با بیان اینکه چنانچه احساس شود این گونه مراودات منافع جمهوری اسلامی ایران را تامین می نماید، حتما تهران در قبال بازگشایی نمایندگی اتحادیه اروپا پس از بررسی ابعاد آن پاسخ مثبت می دهد.

عضو هیات رییسه مجلس در واکنش به این مسئله که برخی گمانه زنی و تحلیل ها حکایت از سوء نیت کشورهای اروپایی در تاسیس دفتر در تهران دارد، ابراز داشت: این توجیهی درستی نیست برای اینکه تک تک کشورهای اروپایی در کشورمان دارای سفارتخانه هستند و اگر قرار باشد با کسی ارتباط گیری کنند از این طریق هم امکان پذیر خواهد بود.

وی با تاکید اینکه صرف اینکه اروپا با تاسیس نمایندگی خود تلاش دارد اقدام خاصی انجام دهد دور از ذهن بنظر می رسد، افزود: بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران می تواند به پیشبرد همکاریهای جمعی این اتحادیه با ایران مفید واقع شود.