پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲

کاهش سهم پرداختی مردم در حوزه سلامت

معاون کل وزارت بهداشت، به کاهش پرداختی از جیب مردم در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: این میزان در سال ۹۳ به ۳۸ و هفت دهم درصد و در سال ۹۴ به ۳۸ و یک دهم درصد رسیده است.
کد خبر : ۳۸۷۴۶۳
صراط: دکتر ایرج حریرچی در برنامه مناظره تلویزیونی ۱۸۰ درجه با موضوع طرح تحول سلامت در شبکه افق سیما، ضمن ابراز امیدواری از آینده ای روشن و مطلوب برای اجرای طرح تحول سلامت، دستاوردهای این طرح را تشریح و اظهارداشت: خوشبختانه یکی از اولویت های اجرایی ۶ گانه برنامه وزیر بهداشت، تامین منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت است.

به گزارش مهر وی در ادامه با تاکید بر اینکه منابع پایدار حوزه سلامت، باید از منابع حاصل از درآمد نفت فاصله بگیرد و به سمت کالاهای آسیب رسان برود، افزود: دولت دهم، بابت منابع پایدار ۱۰ درصد از هدفمندی یارانه ها، یک ریال هم به حوزه سلامت پرداخت نکرد.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر میزان مالیات سیگار برابر با کشورهای منطقه باشد موجب کاهش مصرف سیگار و در عین حال کاهش بیماری ها می شود. همچنین تجریه جهانی نشان می دهد که مهمترین عامل کاهش مصرف سیگار، افزایش مالیات بر خرده فروشی سیگار است که می تواند ۱۱ هزار میلیارد تومان سالانه منبع جدید مالی ایجاد می کند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس اعلام معاون نظارت مجلس، در برنامه دکتر هاشمی پایبندی به سیاست های کلی سلامت مشهود است و بیش از ۹۵ درصد این برنامه با اسناد بالادستی انطباق کامل دارد.

وی به کاهش پرداختی از جیب مردم در تاریخ ۴۰ ساله گذشته اشاره کرد و گفت: این میزان در سال ۹۳ به ۳۸ و هفت دهم درصد و در سال ۹۴ به ۳۸ و یک دهم درصد رسیده است.

حریرچی تصریح کرد: رضایت ۸۲ درصدی مردم و کنترل پرداختی از جیب آنها همچنین پوشش ۱۱ میلیون حاشیه نشین ها در این دولت انجام شد.

وی با اشاره به اینکه، بهداشت و پیشگیری و نسخه الکترونیک با کلید، خاموش و روشن نمی شود و نیاز به زیرساخت های لازم را دارد، گفت: استیوجابز یکی از چهره های برجسته در صنعت رایانه معتقد بود که اگر برنامه ای فرآیند های مکتوب را نداشته باشد الکترونیک کردن آن کار را خراب تر خواهد کرد.

حریرچی در ادامه تاکید کرد: برای شکل گیری نظام ارجاع باید سطوح سه گانه اش را آماده کنیم همچنین اجرای پزشک خانواده در خوش بینانه ترین زمان بین ۱۰ تا ۱۲ سال زمان می برد.

قائم مقام وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از اسناد افتخار ما ثبت اطلاعات سلامت ۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در قالب پرونده الکترونیک سلامت است که ۳۴ میلیون و ۷۰۰ هزار خدمت بر مبنای سامانه سیب ارائه شده است . این خدمات قبلا صرفا برای کودکان زیر ۵ سال و زنان باردار بود اما در حال حاضر همه رده های سنی را شامل می شود.

حریرچی با اشاره به اینکه، در هیچ جای دنیا نظام ارجاع به راحتی انجام نشده است و تحقق این امر نیاز به آموزش و فرهنگ سازی جدی دارد، گفت: کدام کشور در دنیا تا به حال از کل هزینه های سلامت بیش از ۱۰ تا ۱۱ درصد را در حوزه پیشگیری هزینه کرده است که این اقدام در حوزه سلامت کشور ما انجام شد. به نحوی که در حوزه خدمات پیشگیرانه ۲۱ میلیون دانش آموز خدمات بهداشتی دندانپزشکی دریافت کرده اند این درحالی است که ۲۲ درصد از پرداختی از جیب مردم بابت خدمات دندانپزشکی هزینه می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: افزایش بیماری سرطان و اضافه وزن و بیماری های ناشی از آن ارتباط مستقیم با رفتار مردم دارد که نیاز به ایجاد تشکیلات لازم و معاونتی در این خصوص است و یکی از اقدامات دولت در حوزه سلامت، ایجاد معاونت اجتماعی است چرا که ۵۳ عامل اجتماعی، بر سلامت جامعه موثرند.

حریرچی با تاکید بر اینکه، ما هزینه های کل سلامت از کل کشور را کنترل کردیم که طبق قانون ملزم به انجام آن بودیم، گفت: کدام کشور توسعه یافته دنیا در ۳۰ سال اخیر توانسته هزینه های سلامت را کاهش دهد.

وی در خصوص انتقاداتی که در خصوص انتشار حساب های ملی سلامت می شود، افزود: از سال ۸۷ حساب های ملی سلامت منتشر نشد و کسی هم معترض نبود. حساب های ملی سلامت سال ۹۳ روی سایت است و سال ۹۴ هم در همین یکی دوروزه منتشر می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در بند های ۷ و ۹ و ۱۰ سیاست های کلی سلامت تاکید شده است پرداختی دولت و بیمه ها باید بهتر از منطقه در حوزه سلامت باشد و سند افتخار دولت و کل نظام است که سهم پرداختی از جیب را در سال اول و دوم به ۵۲ درصد رساندیم و بر اساس قانون برنامه ششم توسعه ، پرداختی از جیب مردم باید به ۲۵ درصد برسد.

حریرچی با اشاره به اینکه، در بهترین نظام های بهداشتی دنیا، ۲۰ تا۳۰ درصد منابع اتلاف می شود، افزود: کدام نظام در کشور مثلا در حوزه کشاورزی و صنعت و...، بهره وری صددرصدی دارند.

وی در خصوص آمار افرادی که قبلا هیچ گونه پوشش بیمه ای نداشتند گفت: بر اساس آمار رسمی کشور که در سال ۹۰ اعلام شد، ۱۶ و هفت دهم درصد یعنی حدود ۱۳ میلیون نفر غیر بیمه شده داشتیم و پیشنهاد ما این بود که ۵ میلیون نفر برای خدمات بستری در بیمارستان های دولتی بیمه شوند اما سازمان بیمه سلامت در آن زمان که تحت پوشش وزارت رفاه بود، بنا را گذاشت که تمام افراد را بیمه کند ضمن اینکه خدمات سرپایی هم شامل شود.

حریرچی، تقاضای القایی را خصوصیت ذاتی نظام هایی دانست که بر اساس فی فور سرویس عمل می کنند و افزود: بر اساس بررسی های سازمان جهانی بهداشت توانستیم دریافت های غیر قانونی را بیش از ۹۵ درصد حذف کنیم.