جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰

بازار مسکن در مناطق پرمشتری تهران+ جدول

مناطق ۲، ۴ و ۵ در مهرماه سال جاری ۳۷.۶ درصد از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند.
کد خبر : ۳۸۷۱۰۳
صراط: به طور معمول طی سال‌های اخیر بیشترین معاملات مسکن شهر تهران در منطقه ۵ انجام می‌شود و پس از آن مناطق ۴ و ۲ قرار دارند.

به گزارش ایسنا برآوردها نشان می‌دهد برخورداری مناطق ۲، ۴ و ۵ از دسترسی به امکانات و فضاهای خدماتی، هوای نسبتا مطلوب‌تر نسبت به مرکز شهر، وجود متقاضیان موثر و قیمت پایین‌تر نسبت به منطقه یک در جذابیت این سه منطقه تاثیرگذار است؛ به طوری که در مهرماه سال جاری این سه منطقه ۳۷.۶ درصد از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند. این رقم ۱.۱ درصد بیشتر از ۷ منطقه دارای تعداد معاملات متوسط و ۱۱.۶ درصد بیشتر از ۱۲ منطقه کم معامله پایتخت بود.

مظنه قیمت مسکن در مناطق پرمشتری شهر تهران  بر اساس معاملات مهرماه ۱۳۹۶

منطقه

محله

متراژ

سن بنا

قیمت (تومان)

۲

آلستوم

۱۰۳ متر

نوساز

۸۹۰ میلیون

۲

تیموری

۱۰۹ متر

۵ سال

۵۹۵ میلیون

۲

گیشا

۸۹ متر

۲ سال

۷۴۰ میلیون

۲

پردیسان  پاس

۹۵ متر

نوساز

۷۸۰ میلیون

۲

مرزداران

۷۴ متر

۶ سال

۳۸۰ میلیون

۲

شادمهر

۶۲ متر

۱۸ سال

۲۰۹ میلیون

۲

سعادت آباد

۷۶ متر

۲۰ سال

۵۳۲ میلیون

۲

شهرک آزمایش

۸۷ متر

۴ سال

۵۸۰ میلیون

۴

تهرانپارس

۱۲۲ متر

۱۲ سال

۴۲۰ میلیون

۴

کاظم آباد

۷۷ متر

۱۴ سال

۳۶۸ میلیون

۴

اراج ازگل

۶۵ متر

۲ سال

۲۴۷ میلیون

۴

جوادیه

۴۶ متر

۹ سال

۱۸۰ میلیون

۴

مجیدیه

۷۲ متر

۸ سال

۳۱۲ میلیون

۴

لویزان

۹۴ متر

نوساز

۷۲۰ میلیون

۴

شمس آباد

۱۳۴ متر

۱۷ سال

۶۰۷ میلیون

۵

کوی مهران

۶۶ متر

۱۵ سال

۳۴۵ میلیون

۵

آپادانا

۶۵ متر

۱۳ سال

۳۴۰ میلیون

۵

پونک

۱۱۰ متر

۱۴ سال

۶۴۰ میلیون

۵

باغ فیض

۵۷ متر

۷ سال

۳۱۷ میلیون

۵

شهران

۴۳ متر

۱۵ سال

۲۲۷ میلیون

۵

بلوار فردوس

۶۱ متر

۵ سال

۳۴۸ میلیون

۵

بیمه

۶۱ متر

۸ سال

۲۶۶ میلیون

در مهرماه سال ۱۳۹۶ منطقه ۵ با سهم ۱۶.۹ درصدی از کل معاملات شهر تهران، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. هم چنین مناطق ۴ و۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۹ و ۹.۸ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع ۷۴ درصد از کل معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به ۱۰ منطقه‌ی شهر (به ترتیب بیشترین فراونی شامل مناطق ۵، ۴، ۲، ۸، ۱۴، ۱، ۱۰، ۷، ۳ و۱۵) بوده و ۱۲ منطقه‌ی باقی‌مانده ۲۶ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

بازار مسکن شهر تهران در شش ماهه نخست سال جاری تا حدودی نسبت به مدت مشابه سال قبل بهتر شده است. از یک سو سرمایه‌گذاری در بافت‌های متراکم و پرجمعیت بیشتر شده و از سوی دیگر تعداد معاملات خرید واحدهای کمتر از ۸۰ متر افزایش یافته است. هم‌چنین تقاضا برای دریافت وام مسکن نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

در مجموع در هفت ماهه امسال تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۹۹ هزار واحد رسیده که در قیاس با هفت ماهه اول سال ۱۳۹۵، ۶.۳ درصد رشد دارد. همچنین در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده که این نیز رشد ۶.۵ درصدی دارد.

مصطفی قلی خسروی ـ رییس سابق اتحادیه املاک ـ درباره پیش‌بینی‌اش از بازار مسکن در نیمه‌ی دوم سال جاری گفت: دولت دوازدهم به فکر این است که تسهیلات بهتری را برای خریداران و سازندگان مسکن خواهد گذاشت و شنیده ایم که سعی کرده تسهیلات را افزایش دهد لذا امیدواریم اثر این تسهیلات را در نیمه دوم سال جاری شاهد باشیم و معاملات مسکن افزایش یابد. پیش بینی من این است که در شش ماهه دوم سال جاری قیمت مسکن مقدار اندکی بالاتر از نرخ تورم قرار گیرد.

هم‌چنین سعید آگشته ـ کارشناس اقتصاد مسکن ـ اظهار کرد: امیدواریم دولت حمایت‌های خود را از بازار مسکن ادامه دهد.  البته حمایت از طریق تسهیلات به تنهایی نمی‌تواند مسکن را از رکود درآورد بلکه اصلاح ساختار نظام پولی کشور باید به این بخش کمک می‌کند. بر این اساس دولت باید با سرسختی، مساله کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی را پی‌گیری کند.

آگشته تصریح کرد: دولت سیاستی را در حوزه بازآفرینی شهری اتخاذ کرده که به اعتقاد من سیاست اصولی است. اگر این روند ادامه پیدا کند هم اصلاح کالبد شهری اتفاق می‌افتد و هم تنظیم بازار در این مناطق ایجاد خواهد شد