پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶

«آینده برجام» از نگاه سفیر ایران در انگلستان

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلستان، خلاصه‌ای از سخنان شب گذشته‌اش در نشست موسوم به «آینده برجام» که در پارلمان انگلستان برگزار شده بود را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
کد خبر : ۳۸۶۱۸۱
صراط: حمید بعیدی‌نژاد شب گذشته در نشستی در پارلمان انگلستان تصریح کرد که برجام تفاهمی برای حل اختلاف هسته‌ای است و هدف آن حل مسائل منطقه‌ای نیست؛ همچنین بحث موشکی ایران هم در چارچوب سیاست دفاعی ایران قرار داشته و ارتباطی به برجام ندارد.

به گزارش فارس حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در انگلستان، خلاصه‌ای از سخنان شب گذشته‌اش در نشست موسوم به «آینده برجام» که در پارلمان انگلستان برگزار شده بود را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.

خلاصه منتشر شده در کانال تلگرامی بعیدی‌نژاد به شرح زیر است:

- برجام مستحکم تر از آنست که آمریکا بتواند با آن مقابله کند.
- برجام تفاهمی برای حل اختلاف هسته ای میباشد و هدف آن حل مسائل منطقه ای نیست. بحث موشکی ایران هم در چارچوب سیاست دفاعی ما قرار دارد و ارتباطی به برجام ندارد.
- هر چند دولت آمریکا با همه ی لفاظیها نتوانست برجام را کنار گذارده و اعتبار آنرا مخدوش کند، اما زیرسوال بردن امضای برجام توسط دولت آمریکا موجب بی اعتباری شدید آمریکا شده است که به آسانی جبران نخواهد شد.
- رئیس‌جمهوری آمریکا در اظهارات اخیر خود بنحوی بر استفاده مکرر از "رژیم ایران" اصرار داشت که می‌خواست به صراحت بگوید که آمریکا نظام و دولت ایران را به رسمیت نمی‌شناسد. متأسفانه این طرز تفکر در بین نیروهای افراطی تازه بقدرت رسیده در کاخ سفید وجود دارد که برخی همچنان در رویای تغییر نظام ایران هستند. اینها واقعیت انقلاب عظیم یک ملت و نظام بر آمده از آنرا نادیده می گیرند. اما آنها خیلی کوچکتر از اینها هستند که بتوانند با اراده ی یک ملت بزرگ تاریخ ساز مقابله کنند.
- همین وقاحت باعث شد که ترامپ در اظهاراتش "ملت ایران" را تروریست بخواند. تا بحال سابقه نداشته است که رئیس‌یک کشور بخود اجازه دهد که نه یک دولت بلکه یک ملت را تروریست بخواند. این توهین بیسابقه به ملت ایران نشان از عجز و استیصال دولت این کشور دارد.
- در بحثهای منطقه ای متاسفانه جای مدّعی و خوانده با هم عوض شده است. این ایران است که چند دهه است که دارد هزینه ی سنگینی برای اشتباهات راهبردی و خصومتهای آشکار کشورهای غربی در منطقه میپردازد. از زمان تجهیز نیروهای افراطی خارجی در افغانستان توسط آمریکا که به رشد القاعده انجامید، تا کمکهای بی دریغ کشورهای غربی به صدام علیه ایران در طول جنگ تحمیلی، تا تهاجم بی برنامه ی متحدین به عراق که با انحلال ارتش، به هرج و مرج و کشتار داخلی مردم بیگناه در عراق دامن زدند تا حمایت و کمک به داعش که مانند یک دولت نفت صادر میکرد، از خارج نیروی نظامی استخدام میکرد و از طریق نظام بانکی بین المللی دریافت و پرداختهای خود را انجام می داد، این ایران بوده است که بهای سنگینی برای این خصومتها پرداخت کرده است و الان هم پرداخت می کند. اگر ایران به دعوت کشورهای عراق و سوریه به کمک آن کشورها نمی شتافت، نه تنها بغداد و دمشق در دست تروریستها قرار میگرفت، بلکه آنها برنامه داشتند سرزمین ایران را که در نقشه های موهوم خود خراسان بزرگ می نامیدند بعنوان یکی از بزرگترین اهداف خود مورد تهدید قرار دهند. وقت آنست که آمریکا و کشورهای غربی دست از دخالتهای خود در منطقه دست بردارند.
- اما برای ایران این منطقه خانه ی ماست. ایران چیزی جز ثبات و صلح و امنیت نمیخواهد. ما میخواهیم مرزهای ایران امن باشند و همسایگان ما در صلح و امنیت زندگی کنند. هر تنش و بی ثباتی در هر یک از کشورهای همسایه ایران تهدیدی بالقوه برای ثبات و امنیت در ایران است.