به گزارش تسنیم پس از بازدید سه نفر از اعضای شورای شهر تهران محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران- محمد جواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران- حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی به همراه محسنی شهردار منطقه 12 گزارشی از این بازدید تهیه و به صورت مکتوب در اختیار هیئت رئیسه شورای شهر تهران قرار گرفت.
* تصرف خیابان مردم توسط مجلس غیرقانونی است
محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص اقدام مجلس شورای اسلامی در خصوص مسدود کردن خیابان مردم، گفت: در حالی قوه مقننه محل قانونگذاری جمهوری اسلامی است که شاهد بیقانونی از آنها هستیم.
وی ضمن انتقاد از بستن خیابان مردم در مجاورت ساختمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تصرف این خیابان و بستن آن که هیچ مصوبهای از شورای عالی ترافیک ندارد جای تعجب و پرسش دارد.
سالاری ضمن پیگیری موضوع بسته شدن خیابان مردم تاکید کرد: با صحبتهایی که با شهردار منطقه 12 و شهردار ناحیه داشتیم مشخص شد که مجلس به صورت خودسرانه اقدام به این کار کرده است و ما نیز آن را پیگیری خواهیم کرد.
* از بستن خیابان مردم توسط مجلس کوتاه نمیآییم
محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز در این زمینه گفت: علاوه بر این، دیگر اقدام غیرقانونی مجلس شورای اسلامی درخصوص دیوارکشی در مقابل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی(مشروطه) شاهد بیقانونی دیگری در خصوص بستن خیابان مردم هستیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه بستن خیابان مردم از سوی مجلس شورای اسلامی بسیار جای تعجب دارد به طوری که هیچ یک از مسئولان مربوطه در این زمینه پاسخ نمیدهند.
حقشناس بیان کرد: این موارد اگر ادامه پیدا کند در آینده مشکلات بزرگتری برای شهر ایجاد خواهد کرد که امیدواریم این خیابان هر چه زودتر بازگشایی شود و به سرنوشت خیابان 17 شهریور دچار نشود.
حقشناس تاکید کرد: شورای پنجم هیچ توافقی در این زمینه را قبول ندارد و خیابان باید باز شود.
* زمان توافق مسدود شدن خیابان مردم باید مشخص شود
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز در خصوص مسدود شدن خیابان مردم افزود: نامهای توسط کمیسیون فرهنگی تهیه شود تا ما آن را نیز برای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال کنیم تا مدارک مربوط و توافقات صورت گرفته در خصوص این دیوارچینی و همچنین بستن خیابان مردم به شورا ارجاع داده شود.
وی گفت: باید مشخص شود که این توافق در چه بازه زمانی و در چه دورهای انجام گرفته است که آیا شورا موافق آن بوده یا خیر.
هاشمی اظهار امیدواری کرد: با ارسال نامه شورا به هیئت رئیسه مجلس، مسئولان مربوطه در مجلس شورای اسلامی نیز اسناد و مدارک خود را برای این اقدام، (بستن خیابان مردم و دیوارچینی روبهروی ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی) به شورا ارجاع دهند.
احمد مسجد جامعی نیز در این زمینه در یادداشتی گفت: سهشنبهشب برای شرکت در جلسه مشترک میان نمایندگان مردم تهران در مجلس و نمایندگان شورای شهر تهران عازم بهارستان شدم. حیرت کردم؛ حیرت از اینکه دیدم خیابان شرق مجلس را که به صورت نمادین، خیابان مردم نام داشت و بنا بود جایی بشود برای حضور همزمان مردم و نمایندگانشان کنار هم، با کشیدن دیواری قطور به داخل فضای مجلس اضافه کردهاند و عملا مردم از مجلس و نمایندگان جدا شدهاند. از منِ شهروند تهرانی برای ورود به آن مدارک شناسایی و هماهنگی تأییدشده، میخواهند. خیابانی که تا چندی پیش هر روز با اتوبوس و مینیبوس و تاکسی و موتور و دوچرخه و پیاده از آن رد میشدیم و هیچکس اجازه و مجوزی از ما نمیخواست. در همان حیرت دیدن خیابانِ سابقا به نام مردم و اکنون به کامِ مجلس، پرسیدم با چه مجوزی چنین کردهاند، گفتند شهرداری این خیابان را به مجلس فروخته است. هنوز نمیدانم این گفته چقدر دقیق یا معتبر است؛ اما گیرم که چنین باشد؛ شهرداری که مالک آسمان و زمین شهر نیست که به هرکه خواست خیابان بفروشد و مالک جدید دور آن دیوار سنگی و بتونی و آهنی بکشد. شهرداری خادم شهر و شهروندان است، همچنانکه نمایندگان مجلس و شورا و خادمی که پیراهن مخدوم را به غیر - گیرم فرزند مخدوم - بفروشد، قابل اعتماد نیست.
در پی مخالفت احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر پنجم با بستن خیابان مردم، عابد ملکی شهردار سابق منطقه 12 تهران در دوره محمد باقر قالیباف نامهای را در این زمینه منتشر کرد.
در نامه شهردار سابق منطقه 12 به مجلس شورای اسلامی به مصوبه شورای ترافیک تهران در تاریخ چهارم شهریور سال 96 اشاره شده و آمده است در خصوص تبدیل خیابان مردم به پیاده راه خواهشمند است دستور فرمایید تحت هیچ عنوان عملیات احداث دیوار بتنی در ابتدا و انتهای خیابان صورت نپذیرد.
بر اساس این گزارش، به دنبال تغییرات اخیر، تردد در این خیابان که دیالمه را به خیابان مجاهدین وصل میکرد ممنوع شد و خودروهایی که قصد دارند از ضلع جنوب و غرب مجلس و خیابان دیالمه به سمت شمال بروند باید از خیابان شهید آجانلو در مجاورت خیابان مردم تردد کنند.
به گزارش تسنیم در حالی هفته گذشته جلسهای با حضور اعضای شورای شهر تهران با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد که یکی از موضوعات مورد بحث در این جلسه، دلیل بستن خیابان مردم بوده که در این زمینه افشین حبیب زاده اظهار کرد: در این جلسه آقای لاریجانی تاکید کرد که بستن خیابان مردم مجوز داشته است.
وی افزود: آقای لاریجانی تاکید داشت که این مجوز در دوره قالیباف در شهرداری صادر شده و پیمانکار مجلس نیز بر اساس آن عمل کرده است.
حبیب زاده توضیح داد: قطعا ما این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و با مسئولان مربوطه رایزنی خواهیم کرد تا خیابان اشاره شده هر چه زودتر بازگشایی شود.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اینگونه تصمیمات به نفع شهر نیست و باعث اختلاف بین دستگاهها وسازمانها میشود.
به گزارش تسنیم طبق آخرین پیگیریهای صورت گرفته قرار است طی هفته آینده جلسهای با حضور اعضای شورا شهر تهران، مجلس شورای اسلامی،شهردار منطقه 12 و پلیس تا سرنوشت خیابان مردم مشخص شود.