پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۹

رایزنی تلفنی موگرینی با رهبر دولت میانمار

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگویی تلفنی با آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار خواستار پایان خشونتها در استان راخین شد.
کد خبر : ۳۸۵۵۱۷
صراط: موگرینی در گفتگو با سوچی همچنین مطابق با بیانیه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا بر ضرورت اجرای توصیه های گزارش کمیسیون مشاوره ای راخین (گزارش عنان) برای پرداختن به ریشه های بحران تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، بخش روابط خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای اعلام کرد: موگرینی در این گفتگو خاطرنشان کرد که شورای وزیران اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود اوضاع در استان راخین میانمار را مورد بحث قرار دادند. وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی نشست روز دوشنبه بر ضرورت توقف فوری خشونتها در راخین و دسترسی های کامل برای ارائه کمکهای انسانی و همچنین آغاز فرایند بازگشت آوارگان از بنگلادش تاکید کردند.

موگرینی در گفتگو با سوچی همچنین مطابق با بیانیه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا بر ضرورت اجرای توصیه های گزارش کمیسیون مشاوره ای راخین (گزارش عنان) برای پرداختن به ریشه های بحران تاکید کرد.

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه روز دوشنبه ، اوضاع انسانی در راخین میانمار را بسیار جدی دانسته و خاطرنشان کردند گزارشهای نگران کننده ای از خشونت علیه مردم و نقض حقوق بشر وجود دارد. این وزیران از ارتش میانمار خواستند که به عملیات خود پایان داده و امکان محافظت از تمام غیرنظامیان بدون هرگونه تبعیضی را فراهم سازد و همچنین قوانین حقوق بشری بین المللی را رعایت کند.

موگرینی و سوچی در گفتگوی تلفنی روز چهارشنبه همچنین درباره مقدمات جلسه آتی 'نشست آسیا - اروپا' (ASEM) که قرار است روزهای 20 و 21 نوامبر (29 و 30 آبان) در 'نای فی تا' در کشور میانمار برگزار شود رایزنی کردند. وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در بیانیه روز دوشنبه خاطرنشان کردند که اتحادیه اروپا در حاشیه این نشست مبادرت به یک گفت وگوی سازنده با دولت میانمار در خصوص اوضاع استان راخین خواهد کرد.

 بیش از یک میلیون مسلمان در ایالت راخین میانمار زندگی می کنند که اکثریت آنها را روهینگیایی ها تشکیل می دهند. دولت میانمار که هویت روهینگیایی ها را به عنوان اتباع میانماری به رسمیت نشناخته است اکنون تحت فشار سازمان های بین المللی و نهادهای حقوق بشری برای جنایات ارتش این کشور و گروههای افراط گرا علیه روهینگیایی ها قرار دارد. پس از شروع دور جدید بحران در شمال میانمار از روز 25 آگوست (سوم شهریور )تاکنون بیش از نیم میلیون نفر از روهینگیایی ها در اثر سیاست های نژادپرستانه از راخین به سمت بنگلادش رانده شده اند.