چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳

انتقاد بهزاد فراهانی از تقسیم خودی و غیرخودی

پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما عنوان کرد: پرداختن به موضوعات دفاع مقدسی در فضایی که نسل جدید تصویری از جنگ ندارد و بر اتفاقات دهه ۶۰ مسلط نیست، غنیمت است.
کد خبر : ۳۸۵۲۷۹

صراط: جمعی از هنرمندان عرصه‌های مختلف و مدیران هنری همچون حمید شاه آبادی معاون صدای سازمان صداوسیما، سالار عقیلی خواننده، بهزاد فراهانی، گلاب آدینه، پوری بنایی، شیرین بینا، جواد رضویان، علی صالحی از بازیگران، اصغر هاشمی و قربان محمدپور از کارگردانان و محسن دامادی شب گذشته،‌ 24 مهر مهمان نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» شدند.

به گزارش فارس بهزاد فراهانی درباره «هفت عصر هفتم پاییز» گفت: کار شاخص و باشکوه در حوزه ادبیات نمایشی دفاع مقدس کم داشته‌ایم ولی این نمایش یکی از کارهای خوبی است که در ارتباط با ادبیات جنگ و جبهه تولید شده و ایوب آقاخانی را جزء اندیشه‌ورزان جوان می‌دانم که در کار خود، تفکر تماشاگر را طلب می‌کند و باید از ورطیدن به حوزه ملودرام خودداری کند.

 این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: پرداختن به چنین موضوعاتی در فضایی که نسل جدید تصویری از جنگ ندارد و بر اتفاقات دهه 60 مسلط نیست و اصلا خوش ندارد در معرض چنین چیزهایی قرار بگیرد، غنیمت است؛ با این حال تا زمانی که تقسیم‌بندی «خودی» و «غیرخودی» وجود دارد نمی‌توانیم امیدوار به انتقال این فرهنگ باشیم.

معاون صدا: باید داستان جنگ را برای هر گروه و قشری به گونه‌ای خاص تعریف کرد

حمید شاه‌آبادی نیز درباره این نمایش گفت: ایوب آقاخانی در کارهایش همیشه از دور به موضوع نزدیک می‌شود و البته زاویه دید نویی دارد.

معاون صدای صداوسیما با بیان اینکه باید داستان جنگ را برای هر گروه و قشری به گونه‌ای خاص تعریف کرد، افزود: آقاخانی در نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» یک تصویر شفاف و روشن از لحظه‌های دردناک سقوط خرمشهر، آغاز جنگ و نشان دادن افرادی که با گوشت و پوست خود از کشور دفاع کردند، به نمایش گذاشت.

جواد رضویان: آقاخانی برای طرح موجز و خلاصه زندگی شهید جهان‌آرا زحمت کشیده است

جواد رضویان نیز پس از تماشای نمایش گفت: چنین تولیداتی در فضای تئاتر که غالب مخاطبان آن دانشجویان و از نسل جدید هستند که تصویری از جنگ نداشته‌اند، آنها را متوجه این نکته خواهد کرد که بدانند چه انسان‌های شریف و ارزشمندی در آن زمان جبهه را پُر می‌کردند و اینکه اگر آنها نبودند، قطعا ما نمی‌توانستیم با آرامش و آسایش اینجا دور هم بنشینیم و تئاتر ببینیم.

این بازیگر با بیان اینکه ایوب آقاخانی تلاش داشت جزئیات ویژه‌ای از جهان‌آرا به مخاطب بدهد و درک و تصویر او را از این شهید بزرگوار روشنتر کند، افزود: هرکس زندگی‌نامه شهید جهان‌آرا را خوانده باشد، می فهمد که ایوب آقاخانی چقدر برای طرح موجز و خلاصه آن در یک زمان محدود زحمت کشیده است.

نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» اثری هوشمندانه، متفکرانه، مبتکرانه است

محسن دامادی کارگردان و نمایشنامه‌نویس نیز نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» را اثری هوشمندانه، متفکرانه، مبتکرانه و فوق‌العاده تاثیرگذار خواند و گفت: این نمایش با متن و بازی‌های قوی، توانسته علاوه بر تاثیرگذاری، برای مخاطب جالب و دیدنی شود زیرا شخصیت شهید محمد جهان آرا از دریچه متفاوتی روایت و معرفی شده است.

وی در حالی که معتقد است آثاری نمایشی همچون «هفت عصر هفتم پاییز» می‌توانند نسلی را که چندان گرایشی به موضوعات مرتبط با دفاع مقدس ندارد و حتی بعضا در این خصوص جبهه‌گیری می‌کنند به این بخش از تاریخ علاقه‌مند کرده و آگاهی‌بخش باشد، گفت: با استفاده از روایت دلنشین و استفاده از میزانسن‌های هوشمندانه و شیوه‌های مدرن در عرصه تئاتر می‌توان مفاهیم بسیاری را در این حوزه به نسل جدید منتقل کرد.

بر اساس این گزارش خانواده شهید علم‌الهدی نیز به تماشای اجرای شب گذشته نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» نشستند.

یادآور می‌شود نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» در دل داستانی عاشقانه نقبی به زاویه‌هایی از زندگی قهرمان ملی تاریخ جنگ ایران و عراق، شهیدمحمد جهان‌آرا می‌زند که رحیم نوروزی و لیلا بلوکات نقش‌آفرینان آن هستند و صدای محسن بهرامی بازی آنها را همراهی می‌کند.

دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: ساناز قراملکی مجری طرح و برنامه ریز؛ امیرحسن دوانی طراح صحنه و نور؛ آنکیدو دارش طراح فضاهای صوتی؛ لادن سید کنعانی طراح لباس؛ ارسلان آقاخانی طراح گرافیک؛ الهام صالحی طراح چهره پردازی؛ کیوان معتمدی مشاور نورپردازی؛ وحید لک مشاور عالی پروژه؛ هلن بهرامی دستیار کارگردان؛ سجاد سلمانپور مدیر صحنه؛ مهرنوش بیگ زاده منشی صحنه و دستیار تولید؛ علی مست عل پس‌آرایی تصویری؛ عارف عباسی گرافیک زنده، یاسمن طاهری خسروشاهی تبلیغات مجازی؛ ساناز قراملکی عکاس؛ هانیه خاکپور مسئول روابط عمومی.