جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰

روحانی: اگر بگوئیم امام حسین (ع)مذاکره کرد بدشان می‌آید

امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمی‌گوییم مذاکره چون عده‌ای بدشان می‌آید می‌گوییم حرف زد، سخن گفت.
کد خبر : ۳۸۳۴۴۵
صراط: امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمی‌گوییم مذاکره چون عده‌ای بدشان می‌آید می‌گوییم حرف زد، سخن گفت.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام روحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با تبریک آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: برای ما آغاز دوران تحصیلات حائز اهمیت است و هر چه که در کشور داریم و هر توانایی که داریم از علم است که توانا بود هر که دانا بود. همه توانایی‌های ما از علم و دانش و دانایی است.

وی با اشاره به همزمانی آغاز سال تحصیلی با ایام سوگواری اباعبدالله‌الحسین (ع) اظهار داشت: این بزرگ‌ترین منبع انگیزشی برای جامعه ما در مسیر استقامت و اصلاح جامعه است. حادثه عاشورا و فرهنگ مکتب امام حسین (ع) یک تابلوی کامل با همه دقت‌ها و ظرافت‌ها است، اما معمولاً ما به گوشه‌ای از این تابلو بیشتر نظر می‌افکنیم.

روحانی ادامه داد: آزادی، ایستادگی، استقامت، ایثار و فداکاری بخشی از این تابلو بزرگ است، اخلاق، صلح‌دوستی، اصلاح جامعه، هدایت مردم، دلسوزی حتی برای دشمنان بخش دیگری از این تابلو است که کمتر به آن توجه می‌کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمی‌گوییم مذاکره چون عده‌ای بدشان می‌آید می‌گوییم حرف زد، سخن گفت. امام حسین (ع) به او گفت که چرا من بدعت نمی‌کنم و دلایل خودش را برشمرد حاکم مدینه نپذیرفت. همان جا می‌تو انست جنگ شروع شود اما امام حسین (ع) نگذاشت این جنگ شروع شود حالا به چه دلیل بحث سر جای خودش است امام حسین مهلت خواست تا بیندیشد و در نهایت پاسخ دهد و در این فرصت از مدینه خارج شد. حالا اگر توضیح دهیم امام حسین (ع) مخفیانه از مدینه خارج شد عده‌ای ممکن است بدشان بیاید و بگویند امام حسین (ع) مرد شجاعت است و پنهانی خارج نمی‌شود و حتی ممکن است در آیه قرآن خدشه وارد کنند.

روحانی با اشاره به ماندن امام حسین (ع) در مکه و فرستادن نامه برای مردم کوفه، گفت: امام حسین (ع) فرمود برای حرمت حرم از مکه خارج می‌شوم در روایات داریم که حرمت مؤمن همانند حرمت کعبه است و امام حسین (ع) برای اینکه حرمت کعبه شکسته نشود از کعبه خارج می‌شود و چقدر آسان در جامعه ما حرمت افراد و جایگاه و شخصیت آنها افراد خدوم و خدمتگزار و محبوب مردم چقدر راحت این حیثیت و این جایگاه شکسته می‌شود توسط برخی قلم‌ها و برخی زبان‌ها

وی ادامه داد: دانشگاه برای این است که ما با مکتب امام حسین (ع) آشناتر شویم و به خوبی بیاموزیم و این مکتب را به اذهان جامعه منتقل کنیم مگر امام حسین (ع) نبود که گفت مشک‌ها را پر آب کنید امام حسین (ع) دوست ندارد کسی تشنه باشد و برای رفع تشنگی او از منزل قبل آب را ذخیره می‌کند و در همان ملاقات با حر وقتی که جلوی او گرفته شد و گفتند الان زمان خوبی برای جنگ است چون عددشان کم است.

روحانی ادامه داد: امام حسین (ع) فرمود، من هرگز دوست ندارم آغازگر جنگ باشم. من هیچگاه آغازگر جنگ نخواهم بود. همه ابعاد زندگی اباعبدالله را بیاموزیم، اخلاق امام، مروت امام حسین (ع)، مردانی امام حسین (ع)، فتوت امام حسین (ع)، احترام امام حسین (ع) حتی به فکر تشنگی دشمنانش بود و به فکر اسب دشمنانشان نیز بود. ما به چنین روحیه‌ای نیاز داریم و عاشورا بزرگ‌ترین مکتب آموزشی ماست. بزرگ‌ترین دانشگاه، برزگ‌ترین معلم ماست و بزرگ‌ترین عامل برای وحدت برای امنیت ملی ماست، خیلی وارد جزئیات نشویم که چه کسی با چه زبانی عزاداری می‌کند اصل  عزاداری مهم است همه به احترام امام حسین (ع) برمی‌خیزند، یکی سینه می‌زند، یکی شربت توزیع می‌کند و ...

روحانی افزود: دانشگاه پیوند جامعه با فرهنگ متعالی بشریت است ما می‌خواهیم پیوند برقرار کنیم دانشگاه همیشه گذار بوده است گذار از یک جامعه با شرایط استبدادی به سمت یک جامعه آزاد و مستقل، گذار از یک جامعه استثمار شده به سمت استقلال جامعه ، گذار از شرایط انحصار قدرت تا رسیدن به شایستگی‌ها و برجستگی‌های علمی و اخلاقی افراد جامعه.