صراط:رییس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه یکی از شگردهای مجرمان سایبری، سوءاستفاده از کاربران فضای مجازی به بهانه ایام و مناسبتهای مذهبی است،گفت: تبلیغات گسترده و ارائه مسائل و مطالب مذهبی با هدف سرقت اطلاعات کاربران از جمله راهکارهای مجرمان برای پیاده کردن اهداف شوم خود است.
به گزارش ایسنا، سرگرد«مهدی شکیب» با اشاره به ضرورت ارتقای سواد فضای مجازی جامعه، اظهار کرد: متاسفانه سودجویان سایبری از احساسی بودن هموطنان عزیز سوءاستفاده کرده و در این ایام بیش از گذشته به دنبال اهداف مجرمانه خود میباشند، این افراد سعی دارند با انجام تبلیغات گسترده و ارائه مسائل و مطالب مذهبی اهداف مجرمانه خود که همان سرقت اطلاعات کاربران است عملی کنند.
وی افزود: یکی از راههای سرقت اطلاعات کاربران، ارسال بدافزار میباشد که معمولاً در قالب فایلهای ضمیمه شده به سیستم فرد قربانی نفوذ میکنند .
شکیب دانلود نرم افزارها و ادعیههای مذهبی ویژه محرم را مناسبترین روش برای ارسال بدافزار دانست و گفت: با توجه به اینکه دانلود و دریافت مطالب مذهبی، زیارت عاشورا، نرم افزارهای مرتبط در این ایام افزایش پیدا میکند لذا پیش بینی میشود ارسال این گونه بدافزارها در ایام وجود داشته باشد. بنابراین هموطنان عزیز باید دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند .
رییس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا تصریح کرد: دریافت و دانلود فایلهای مربوطه باید از سایتها و منابع مطمئن صورت بگیرد و نباید به سایتهایی که فاقد اصالت لازم میباشند اعتماد کرد .
سرگرد شکیب همچنین به زائرین اباعبدالله الحسین(ع) توصیه کرد: آگهیهایی که با موضوعات تورهای زیارتی اماکن مقدسه، تهیه بلیطهای رفت و برگشت در فضای مجازی و به خصوص شبکههای اجتماعی صورت میگیرد، صرفاً جنبه تبلیغ داشته و تضمینی برای کاربران وجود ندارد تا اطلاعات وارد شده آنها در امان باشد. بنابراین نباید به این نوع آگهیها توجه و اطمینان کرد .
وی بهترین راه برای تهیه بلیط و انجام مسافرتهای زیارتی در این ایام را خرید از سایتهای معتبر دانست و گفت: سایتهای ارائه شده از طریق منابع رسمی از قبیل صدا و سیما، روزنامه های کثیر الانتشار و ... از جمله منابعی هستند که کاربران با آسودگی خاطر میتوانند بلیط مورد نیاز خود را تهیه نمایند .
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری بحث اصالت سایتهای فروش بلیتهای اینترنتی را بسیار مهم بر شمرد و گفت: بارگذاری سایتهای جعلی و تقلبی یکی از مهمترین شگردهای مجرمانهای است که در ایام مناسبتی صورت میگیرد و علت آن را میتوان حساسیت زیاد، کمبود زمان و در نهایت دقت پایین کاربران در این زمان دانست. که این امر باعث به دام افتادن کاربران در هنگام خرید در سایتهای جعلی و فیشینگ میشود .
وی افزود: برخی از سودجویان و مجرمان سایبری به امید کم دقتی و سهل انگاری هموطنان اقدام به راهاندازی سایتهای جعلی موسوم به سایتهای فیشینگ میکنند و به دنبال سرقت اطلاعات مهم کاربران میباشند و در نهایت از حسابها بانکی کاربران برداشت غیر مجاز انجام میدهند .
رییس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: لازم به ذکر است خرید کردن از سایتهای مراجع رسمی راهکاری مطمئن است چرا که تمامی سایتهای مهم در فرمهای ورود اطلاعات خود از پروتکل امن https استفاده میکنند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که سایتهای دارای نماد اعتماد الکترونیک دارای فعالیتی مجاز بوده و خرید کردن از آنها با فراغ بال و آسودگی خاطر صورت خواهد گرفت .
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در انتها از هموطنان عزیز خواست در صورت مواجه با هرگونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند .