شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۵

دلیل سرگردانی زائران ایرانی در عراق چیست؟

در حالی که 155 تن از زائران ایرانی طی چند روز گذشته توسط رئیس یک کاروان زیارتی در فرودگاه رها شده و برخی از آن‌ها بعد از یک روز بلاتکلیفی به میهن بازگشتند، اما اکنون سرگردانی 52 زائر ایرانی در عراق سوژه ناب این روزهای رسانه‌ها شده است.
کد خبر : ۳۸۰۸۹۲
صراط: در حالی که 155 تن از زائران ایرانی طی چند روز گذشته توسط رئیس یک کاروان زیارتی در فرودگاه رها شده و برخی از آن‌ها بعد از یک روز بلاتکلیفی به میهن بازگشتند، اما اکنون سرگردانی 52 زائر ایرانی در عراق سوژه ناب این روزهای رسانه‌ها شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیس یک کاروان زیارتی چند روز گذشته، 115 زائر ایرانی را در فرودگاه رها کرده و متواری شده است، هرچند برخی زائران بعد از یک روز سرگردانی به کشور بازگشته‌اند، اما اکنون رسانه‌ها از سرگردانی 52 زائر ایرانی در عراق خبر می‌دهند.

در پی این ماجرا سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی از رویکرد سفارت ایران در عراق نسبت به سرگردانی تعدادی از زوار ایرانی در آن کشور انتقاد کرد.

سیدحسن حسینی شاهرودی سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس چندی پیش با انتقاد از بی‌تفاوتی وزارت امور خارجه نسبت به سرگردانی تعدادی از زائران ایرانی در عراق طی روزهای گذشته، گفت: مسئولان سفارت ایران در عراق که ذاتا متولی صیانت و دفاع از حقوق اتباع ایرانی و حمایت از آن‌ها در خارج از مرزهای کشور هستند باید پاسخگو و پیگیر این جریان باشند، چراکه بازگرداندن این تعداد برای آن‌ها مشکل و مانع خاصی ندارد.

نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حتی اگر این افراد به صورت انفرادی و آزاد نیز به عراق رفته باشند، کنسولگری ایران در این کشور و سازمان حج و زیارت مسئول صیانت از امنیت و جان آن‌ها است، افزود: کوتاهی بیش از این در عدم بازگرداندن مسافران باقی مانده در عراق جایز نیست.

حسینی شاهرودی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط غیر امن عراق انتظار داریم که مسئولان حساسیت بیشتری در این خصوص به خرج دهند، اظهار کرد: اگرچه سازمان حج و زیارت شرکت شمسا (شرکت مرکزی دفاتر خدمات زیارتی سراسر ایران) را به‌ عنوان متولی اصلی اعزام زائران معرفی کرده است، اما باید نظارت بیشتری را بر شرکت‌ها و آژانس‌های مسافرتی و همچنین معرفی آن‌ها به مردم داشته باشد.

وی با بیان اینکه اگرچه شرکت متخلف در اتفاق اخیر مجوزی از شمسا نداشته است، گفت: بسیاری از مردم نمی‌دانند که باید تنها از طریق آژانس‌های تحت نظر شمسا به این سفرها بروند، لذا مسئولان باید با تبلیغات از طریق رسانه‌ها، مجراهای قانونی و شرکت‌های معتبر را به مردم معرفی کنند.

سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس همچنین با تاکید براینکه باید با شرکت‌های متخلف برخورد قاطع صورت گیرد تا دیگر شاهد این دست از تخلفات نباشیم، افزود: فراکسیون حج و زیارت در این خصوص از سازمان حج و زیارت و وزارت امورخارجه توضیح می‌خواهد.

واکنش رئیس سازمان حج و زیارت به سرگردانی تعدادی از زائران در عراق
در واکنش به این اظهارات حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: سازمان حج و زیارت بارها به مردم در خصوص لزوم ثبت نام در کاروان‌های مجاز برای سفرهای زیارتی تذکراتی داده است.

وی بیان کرد: کسانی که قصد سفر به عتبات عالیات را دارند، باید در 2 هزار و 400 دفتر زیارتی موجود در سراسر ایران نسبت به نام نویسی خود اقدام کنند، چراکه این دفاتر کاملا تحت نظارت سازمان حج و زیارت است.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: همه مسائل مربوط به زائران شامل ثبت نام، اعزام‌ها، پرواز و اسکان آن‌ها توسط این دفاتر زیارتی انجام می‌شود.

محمدی در پایان گفت: البته گاهی ممکن است برخی از افراد به این مسائل توجه نکنند و باعث پدید آمدن مسائلی از این دست شوند.