جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۶

داعشی‌ها چرا تا سرحد مرگ می‌جنگند؟

درحالیکه جیمز کلپر، مدیر سابق آژانس اطلاعات ملی آمریکا، نیت شورشیان داعشی از جنگ را غیرقابل ارزیابی توصیف کرده است، دانشمندان تأکید می کنند که درحال رمزگشایی از انگیزه ای هستند که جنگجویان را تا مرز مرگ، شکنجه و حتی زجر کشیدن خانواده ها پیش می برد.
کد خبر : ۳۷۹۱۲۰
صراط: پژوهشگران دانشگاه آکسفورد با هدف یافتن انگیزه شورشیان داعش از جنگ (در عراق و سوریه) که حتی به مرگ آنها منجر می شود، مطالعه ای را در خط مقدم میدان نبرد در عراق انجام دادند.

به گزارش سیناپرس، درحالیکه جیمز کلپر، مدیر سابق آژانس اطلاعات ملی آمریکا، نیت شورشیان داعشی از جنگ را غیرقابل ارزیابی توصیف کرده است، دانشمندان تأکید می کنند که درحال رمزگشایی از انگیزه ای هستند که جنگجویان را تا مرز مرگ، شکنجه و حتی زجر کشیدن خانواده ها پیش می برد.

محققان دانشگاه آکسفورد با هدف دستیابی به پاسخی قانع کننده، به خط مقدم میدان نبرد در عراق سفر کرده و با گروه تکفیری داعش که به اسارت درآمده بودند، تعدادی از مبارزان کرد PKK و جمعی از نیروهای ارتش عراق گفتگو کردند.

یافته های این تحقیق، از نتایج بدست آمده در مطالعه قبلی که عنوان می کرد تمایل برای مبارزه ناشی از «اقدام منطقی» نیست، بلکه نشأت گرفته از «اقدام متعهدانه» است، حمایت می کند. درحقیقت، افرادی که خود را بشدت وابسته به یک گروه می دانند، برای ارزش های مقدس آن گروه می جنگند.

نتایج بدست آمده نشان داد که همه جنگجویان از مدل «اقدام متعهدانه» پیروی می کنند، اما سطح تعهد به ایجاد فداکاری های پرهزینه – مانند کشته شدن، حملات انتحاری یا تحمل شکنجه – بین گروه ها و افراد متفاوت است.

اسکات اتران از محققان موسسه تحقیقاتی «Artis International» و یکی از نویسندگان این مطالعه تأکید کرد: در تحقیقات خود دریافتیم که 3 فاکتور، اصلی ترین انگیزه برای انجام اقدام متعهدانه است.

وی افزود: این فاکتورها شامل قدرت تعهد به یک گروه و ارزش های مقدس، تمایل به انتخاب ارزش ها مقدم بر خانواده و خویشاوندان، قدرت درک اعتقادات سایر مبارزان یا به اصطلاح «قدرت معنوی» است.

برای بررسی بیشتر این موضوع، نظرسنجی آنلاینی با مشارکت 6 هزار شهروند غیرنظامی اسپانیایی انجام شد.

محققان دریافتند، افرادی که یک «ارزش مقدس» را مقدم بر گروه می دانند، حاضر به انجام فداکاری های پرهزینه از جمله کشته شدن، زندانی شدن یا حتی رنج دیدن فرزندانشان در این مسیر هستند.

محققان تأکید می کنند، درک و شناخت انگیزه واقعی از جنگ و کشته شدن در بین جنگجویان داعش می تواند به کشف راه های تعهد عمیق تر و تمایل به فداکاری بیشتر برای ارزش هایی مانند آزادی و دموکراسی در بین نیروهای ارتش (عراق) منجر شود.

ریچارد دیویس از محققان دانشگاه آکسفورد و یکی از نویسندگان این مطالعه بیان کرد: نتایج بدست آمده در این مطالعه کمک می کند تا مسیر درست تری برای مقابله با داعش در پیش گرفته و از پیوستن نیروهای بیشتر به این گروه، جلوگیری کنیم. به جای اینکه تنها داوطلبان را جذب ارتش کنیم، باید زمینه ای فراهم کنیم تا افراد براساس ارزش هایی که برای آنها بها قائل هستند، جذب شوند؛ در اینصورت نیروهایی کاملا متفاوت در اختیار خواهیم داشت.