پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸
شراره رخام:

جراحی زیبایی باعث کم‌کاری‌ام شد/ گفتند بازیگر دکوری هستی

کد خبر : ۳۷۶۸۹۸
صراط: بازیگر کشورمان گفت: اگر جراحی های زیبایی روندی غیر از روند صحیح را طی کند و از حالت طبیعی چهره فرد بکاهد در مسیر کاری یک بازیگر تأثیر منفی بر جای می‌گذارد و باعث کم‌کاری و حتی در مواردی بیکاری یک هنرمند می‌شود کما اینکه چنین اتفاقی برای من رخ داد.

شراره رخام هنرمندی است که در کارنامه او سابقه فعالیت در سه عرصه تلویزیون، سینما و تئاتر دیده می‌شود، اما مخاطبان او را بیشتر به واسطه حضورش در آثار تلویزیونی می‌شناسند و نقش‌های منفی که این بازیگر ایفا کرده، معرفی مشخص و واضح برای او قلمداد می‌شود. حضور شراره رخام در زمینه تئاتر کمرنگ‌تر بوده و به جز نمایش "گاس" که او در آن به ایفای نقش می‌پرداخت، این روزها نمایش "کژدوم" به کارگردانی سمیه مهری و با بازی هنرمندانی همچون شیوا خسرومهر را روی صحنه دارد.
 
"مسافر"، "کلانتر"، "فقط به خاطر تو"، "تلنگر" و "پول کثیف" از جمله آثار تلویزیونی این بازیگر محسوب می‌شوند. همچنین فیلم‌های "زنان ونوسی مردان مریخی"، "غراله"، "مبارزان کوچک"، "آژانس ازدواج" و "دختران انتظار" از جمله فعالیت‌های او در عرصه سینما به شمار می‌رود.
 
 
این هنرمند مدتی به دلیل برخی حواشی ایجاد شده درباره جراحی‌های زیبایی روی صورتش کم‌کار شده بود، اما با رفع این مسئله به گفته خودش پیشنهادهایش برای بازی افزایش قابل توجهی پیدا کرده و علاوه بر بازیگری تصمیم دارد در زمینه تهیه کنندگی و تولید آثار نمایشی نیز وارد میدان شود و نخستین اثر خود را برای نیروی انتظامی تولید می‌کند که در تلاش است در صورت فراهم بودن شرایط، این تله‌فیلم را برای پخش در هفته نیروی انتظامی آماده کند.
 
رخام چندی پیش در گفت‌وگو با میزان با انتقاد از پیشنهاد‌های بازیگری شبکه‌های بیگانه برای هنرمندان ایرانی، گفت: افراد حاضر در شبکه GEM بازیگر‌های ایرانی را فریب می‌دهند و پس از اینکه این بازیگر‌ها پل‌های پشت سرشان را خراب کردند و تمامی تکیه‌گاه‌های خود را در ایران از دست دادند، با این برخورد از سوی آن‌ها روبرو می‌شوند که از حالا به بعد تصمیمی برای ادامه همکاری با شما نداریم.
 
در ادامه می‌توانید متن گفت‌وگوی تفصیلی  با شراره رخام را بخوانید:

**از فعالیت این روزهای خود برایمان بگویید، در حال حاضر در چه کاری حضور دارید؟

این روز‌ها مشغول تمرین نمایش "کژدم" به کارگردانی سمیه مهری هستم که قرار است از ۲۹ مرداد در پردیس تئاتر تهران روی صحنه برود و تا ۲۰ شهریورماه نیز به اجرای خود ادامه دهد.
 
نمایش «کژدم» دربرگیرنده اتفاق‌هایی است که برای سه زن رخ می‌دهد و این سه نفر نماینده سه قشر مختلف جامعه هستند. تماشای «کژدم» را به همه خانواده‌ها توصیه می‌کنم چرا که امکان دارد اینگونه از بسیاری از بلا‌هایی که ممکن است سر خانم‌ها بیاید، پیشگیری شود و در واقع این تئاتر رسالتی بر دوش دارد که بر اساس آن سعی می‌کند تأثیرگذار باشد و در ذهن افرادی که به تماشای این اثر می نشینند، جرقه‌ای ایجاد شود که براساس آن شاید از بسیاری از مشکلات و اتفاق‌هایی که برای خانم‌ها رخ می‌دهد، پیشگیری شود.
 
 
**بازی شما در "کژدم" چه تفاوتی با سایر نقش‌هایی که تاکنون ایفا کرده‌اید، دارد؟
 
درباره تفاوت در زمینه ایفای نقش‌های مختلف باید بگویم در نمایش "کژدم" نقشی را بازی می‌کنم که شاید مخاطب نتواند درباره بازی من در آن نقش به باور دست پیدا کند و یکی از دوستانی که ایفای نقش من در تمرین این نمایش را دیده بود بر این نکته تأکید می‌کرد که تا پیش از تماشای نقش تو در این نمایش فکر می‌کردم تو تنها یک بازیگر دکوری و ویترینی هستی که به واسطه ظاهرت، به عنوان ویترین برای یک اثر قرار می‌گیری، اما با ایفای نقش در "کژدم" لایه‌هایی از بازی تو را را دیدم که به واسطه آن می‌توانم به عمق توانمندی‌ات در عرصه بازیگری پی ببرم و مخاطبان باید ایفای نقش تو در چنین اثری را ببینند تا نگاهشان به شراره رخام به عنوان یک بازیگر تا اندازه زیادی تغییر کند.
 
با توجه به اینکه در عرصه تئاتر همه چیز به صورت زنده اتفاق می‌افتد، یک بازیگر باید صدا و بازی خوب و قابل قبولی داشته باشد تا بتواند رضایت تماشاگران را به دست آورد و تلاش می‌کنم در نمایش "کژدوم" به این رویداد‌ها جامه عمل بپوشانم.

**از دیگر فعالیت‌هایتان در عرصه تصویر برایمان بگویید. شما پیش‌تر از تهیه‌کنندگی در زمینه تولید یک اثر نمایشی سخن گفته بودید.

مشغول پیش تولید یک تله‌فیلم هستم که فضایی پلیسی دارد و در این اثر قتلی اتفاق می‌افتد و به دنبال آن رویداد‌های دیگری در روند داستان به وقوع می‌پیوندد. این تله‌فیلم را برای نیروی انتظامی تهیه‌کنندگی می‌کنم.
 
اگر تولید این اثر در زمان کافی صورت بگیرد، آن را برای پخش در هفته نیروی انتظامی آماده می‌کنیم و در غیر این صورت آن را به جشنواره نیروی انتظامی می‌رسانیم. درباره حضور بازیگران در این فیلم یکسری صحبت‌های اولیه با مریم کاویانی، فرهاد بشارتی، سعید داخ و سارا خوئینی‌ها صورت گرفته و خودم هم به احتمال زیاد نقش یک قاتل دیوانه را بازی می‌کنم.
 
همچنین هر هفته روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ساعت 7:00 برنامه‌ای با عنوان " باور‌های غلط" را در شبکه آموزش روی آنتن دارم که درباره سوژه اعتیاد و باور‌های نادرستی است که باعث می‌شود یک فرد در فرصت کوتاه پلک بر هم زدن معتاد و کارتن خواب بشود و زندگی، سرمایه و خانواده‌اش را از دست بدهد. به طور کلی تصویربرداری این برنامه در کمپ‌های ترک اعتیاد صورت می‌گیرد، اما برای حفظ جایگاه افراد در اجتماع، از نمایش صورت آن‌ها خودداری می‌کنیم چرا که این افراد درنهایت با جامعه آشتی می‌کنند و به آغوش خانواده باز می‌گردند.
 
من در این برنامه در نقش فردی هستم که به صورت بداهه با افراد معتاد حاضر در کمپ، صحبت می‌کند. دلیل حضورم در این برنامه تعهدم نسبت به جامعه و افرادی است که نمی‌خواهم درگیر اعتیاد بشوند، چون می‌دانم اعتیاد یک بیماری است که فرد خودش را به صورت ناخودآگاه در معرض آن قرار می‌دهد و نجات پیدا کردن از این بیماری خیلی دشواراست.
 
در زمینه ایفای نقش در سریال ۵۰ قسمتی بهرام بهرامیان با عنوان" از یاد‌ها رفته" صحبت کرده‌ام، اما تا زمانی که جلوی دوربین نروم، نمی‌توانم درباره آن نظر قطعی بدهم. در این اثر نقش زنی روستایی را بازی می‌کنم که در ابتدا خیلی معصوم و مورد ترحم به نظر می‌آید، اما با گذشت زمان چهره‌ای بسیار متفاوت از او در ذهن مخاطب رقم می‌خورد.
 
**چقدر علاقمند به ایفای نقش‌های منفی هستید؟ هراس ندارید در ذهن مخاطب به عنوان بازیگر نقش‌های منفی قضاوت بشوید؟

عاشق نقش‌های منفی هستم، چون متاسفانه یا خوشبختانه نقش‌های مثبت خیلی تک لایه نوشته می‌شوند و شخصیت‌هایی بسیار مهربان هستند، اما نقش‌های منفی که تاکنون نوشته شده‌اند، نقش‌هایی چند لایه هستند یا اینکه می‌توان آن‌ها را به صورت چند لایه بازی کرد به عنوان نمونه اگر من نقش یک قاتل، معتاد یا جنایتکار را بازی کنم، می‌توانم در برخی مواقع مظلوم، عصبانی یا حتی مهربان به نظر برسم و در این راستا به عنوان یک بازیگر با قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف و چالشی می‌توانم خود را محک بزنم و در قالب‌های مختلف قرار بگیرم، اما با ایفای نقش مثبت دست بازیگر بسته می‌شود.
 
یکی دیگر از ویژگی‌های موجود در نقش‌های منفی این است که در این نقش‌ها قدرت و جذبه هم وجود دارد و به طور کلی این نقش‌ها جذابیت بیشتری را برای تماشاگر رقم می‌زند.
 
از دیگر موارد قابل توجه درخصوص نقش‌های منفی این است که این نقش‌ها همیشه در خاطره‌ها می‌مانند، به عنوان نمونه با وجود اینکه ۱۰ سال از پخش سریال "کلانتر" و آثاری همچون " فقط به خاطر تو" و " پول کثیف" می‌گذرد هنوز مردم نقش من در این سریال‌ها را به یاد دارند و به طور یقین اگر نقشم در این آثار مثبت بود، مردم تا این اندازه آن‌ها را به خاطر نمی‌سپردند.
 
در زمینه ماندگار شدن نقش‌ها در ذهن مخاطبان برخی معتقدند یکسری ویژگی‌های خاص در تعدادی از بازیگران وجود دارد که باعث می‌شود نقش آن‌ها در ذهن مردم بر جای بماند.

**دلیل اینکه در بیشتر موارد در نقش خانم‌های ثروتمند به ایفای نقش پرداخته‌اید، چیست؟ شرایط زندگی شخصی یک بازیگر در اختصاص نقش‌های پولدار یا غیرپولدار به او تاثیر دارد؟

برخی نقش‌ها با برخی افراد تناسب بیشتری دارد و در مورد آن‌ها باورپذیرتر است و شاید دلیل حضورم در نقش خانم‌های پولدار همین موضوع باشد. به یاد دارم درباره ایفای نقش خانم‌های پولدار کارگردانی به من می‌گفت که نمی‌توانم قبول کنم تو در نقش یک خانم فقیر بازی کنی چراکه همه تو را یک خانم ثروتمند تصور می‌کنند.
 
فکر می‌کنم زندگی شخصی بازیگر‌ها و وضعیت مالی آن‌ها نیز می‌تواند روی اوضاع مالی نقشی که به آن‌ها پیشنهاد می‌شود، تأثیر داشته باشد.

** کمی از جراحی‌های زیبایی که بانوان بازیگر روی صورت خود انجام می‌دهند، برایمان بگویید و اینکه آیا این جراحی‌ها می‌تواند در کاهش پیشنهاد‌های بازی برای یک بازیگر تأثیر داشته باشد؟
 
اگر جراحی‌های زیبایی به صورت اصولی، درست و به قاعده انجام شود تأثیر منفی بر جای نمی‌گذارد، اما اگر روندی غیر از روند صحیح را طی کند و از حالت طبیعی چهره فرد بکاهد در مسیر کاری یک بازیگر تأثیر منفی بر جای می‌گذارد کما اینکه چنین اتفاقی برای من رخ داد، اما خدا را شکر می‌کنم که در دو سال اخیر و با انجام عمل جراحی و تخلیه پروتز لبم، از این ماجرا نجات پیدا کردم، اما به خاطر این موضوع خیلی اذیت شدم و یکی از محدودیت‌هایی که برای من به عنوان بازیگر ایجاد می‌کرد این بود که نمی‌توانستم نقش‌های تاریخی ایفا کنم.
 
در شرایط کنونی که مدت زمانی از بازگشت چهره‌ام به حالت طبیعی می‌گذرد، بسیاری از کارگردان‌ها و مردم از حالت طبیعی چهره‌ام سخن می‌گویند و اینکه چنین چهره‌هایی تا اندازه بیشتری مورد رضایت مخاطبان قرار می‌گیرد.
 
باید توجه داشته باشیم که در زمان‌های مختلف، ذائقه جامعه دچار تغییر و به دنبال آن، سلیقه‌ها نیز متفاوت‌تر می‌شود و در دوره‌های مختلف، موارد متفاوتی مورد پسند مردم قرار می‌گیرد. تصور می‌کنم سلیقه فعلی جامعه به سمت طبیعی‌تر شدن صورت بازیگران پیش رفته است ضمن اینکه خود من هم موافق این موضوع هستم.
 
در دو سال اخیر و با توجه به اینکه ژل لبم را تخلیه کرده‌ام، میزان کار‌هایی که به من پیشنهاد شده افزایش قابل توجهی نسبت به مدت زمان پیش از این دو سال، داشته است.

**شما سابقه ایفای نقش در برخی از آثار شبکه نمایش خانگی را داشته‌اید. کمی از تجربه فعالیت در این شبکه برایمان بگویید و اینکه آیا این رسانه به لحاظ مالی شرایط بهتری را برای بازیگران فراهم می‌کند؟
 
در ابتدا که شبکه نمایش خانگی آغاز به فعالیت کرده بود، به لحاظ مالی شرایط بهتری را برای بازیگران فراهم می‌کرد، اما در شرایط کنونی تفاوت چندانی با رسانه‌های دیگر ندارد البته در مورد یکسری آثار مانند سریال "عاشقانه" وضعیت فرق می‌کند و اینگونه آثار، وضعیت خوبی را نسبت به دیگر مجموعه‌ها تجربه می‌کنند چرا که اینگونه سریال‌ها از حامیان مالی بسیارقوی برخوردار هستند و چنین شرایطی خیلی به بازیگران کمک می‌کند.
 
**به عنوان یک بانوی هنرمند چقدر به انجام فعالیت‌های ورزشی اهمیت می‌دهید؟
 
به ورزش علاقه زیادی دارم و کاپیتان تیم فوتسال هنرمندان و همچنین کاپیتان تیم والیبال هنرمندان هستم. همچنین ورزش پینگ‌پنگ را هم خیلی دوست دارم.
 
**با شنیدن خبر شهادت شهید محسن حججی به عنوان یکی از جوانان مدافع حرم کشورمان چه احساسی پیدا کردید؟
 
با شنیدن خبر شهادت شهید حججی خیلی ناراحت شدم به گونه‌ای که بیشترین ناراحتی را از ناحیه خانواده، دوستان و عزیزان این شهید بزرگوار درک کردم.
 
شهید حججی فرزند دوساله‌ای دارد که فکر می‌کنم وقتی این فرزند بزرگ شود، نبودن و شهادت پدر برایش بسیار سخت خواهد بود.
 
البته اگر از زاویه‌ای دیگر به این رویداد نگاه کنیم، به عنوان یک هموطن برایمان باعث غرور است که فردی تا این اندازه غرور و شرف دارد که تا آخرین لحظه حتی به قیمت از دست دادن جان خود مقاومت می‌کند.
 
همچنین همسو با این ماجرا تاسف دیگری هم وجود دارد مبنی بر اینکه که چرا چنین جنایتکارانی وجود دارند که باعث از دست رفتن قهرمانان بزرگ می‌شوند. شهادت قهرمانان کشورمان ضمن اینکه باعث افتخار است، باعث ناراحتی از دست دادن این عزیزان به عنوان سرمایه‌های ملی و همچنین فقدان حضورشان در خانواده هم می‌شود.
 
به طور یقین جای بزرگوارانی مانند شهدای مدافع حرم همیشه برای خانواده‌هایشان خالی می‌ماند و هیچکس نمی‌تواند جای خالی آن‌ها را پر کند.