جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸

حمله تند روزنامه حامی دولت به آشنا

کد خبر : ۳۷۱۳۵۷
صراط: روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب‌یزد در گزارش امروز سه شنبه خود به شدت از معاون رسانه‌ای و حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور انتقاد کرد.

بخش هایی از این گزارش را می خوانید:

بدون شک بزرگ ترین نقطه ضعف حسن روحانی و چشم اسفندیار دولت تدبیر و امید، تیم رسانه ای این دولت بوده است.
ضعف در تیم رسانه ای دولت یازدهم کار را به جایی رساند که پس از چند سال مراعات کج دار و مریز با یکی از اصلی ترین پایگاه های دولت، دست آخر در یک سال آخر عمر دولت صدای حامیان روحانی نیز بلند شود. پایگاهی که پس از سکوت چندساله خود، در ماه های منتهی به انتخابات و روزهای پس آن، البته سعی کرد کاستی های خود را جبران کند اما، بی گمان خسارت ناشی از این سکوت و حالا اقدامات بعضا ناشیانه بی دلیل مسئله‌ای نیست که به سادگی بتوان از آن عبور کرد. مسئله ای که البته کارشناسان و فعالان سیاسی نیز به آن اذعان دارند و برای مثال صادق زیباکلام در فیلم انتخاباتی اسحاق جهانگیری این جمله را بر زبان می آورد که بزرگ ترین انتقادش به روحانی این است که چرا اقدامات و دستاوردهایش را به طور شفاف و ملموس برای مردم نمی گوید.

فردی که از اردیبهشت ماه 93 با عنوان معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور مشغول به کار شد از یک سو، و شخص حسام الدین آشنا به عنوان مشاور فرهنگی رئیس جمهوری که بخش اعظمی از کنش ها و واکنش های رسانه ای را مدیریت می کرد از سوی دیگر چندان در انجام رسالت خود موفق به نظر نرسیدند.

پرکاری یک سال اخیر آشنا در کنار سکوت ادامه دار و در آرامش خاطر باقی نزدیکان و مشاوران رئیس جمهوری باعث شده تا هر صحبت او بیشتر از همیشه مورد نقد و بررسی قرار بگیرد که این البته خود آسیب بزرگی برای خود او و دیگران است.

** میل به مقایسه
آشنا که پیش از انتخابات با یک رویکرد تازه خود را بیش از گذشته در بدنه دولت تثبیت کرد و پرکار تر از قبل نشان داد، علی رغم فعالیت های مثبت، حاشیه سازی های گاه و بیگاهی هم با خود به همراه دارد که برخی اوقات مشخص نیست قصدش حمایت از منتخب ملت است یا او هم سیاست تخریب را پیش گرفته است.

آشنا که آشکارا در توئیت ها و یادداشت های تلگرامی خود علاقه عجیبی به مقایسه شخصیت های کشور و انتزاع مقصود خود از دل این مقایسات را دارد، در همین شیوه برخورد با مسایل نیز مشکلاتی برای دولت به وجود آورد. توئیت مشهور او در خصوص شخصیت‌های حاضر در انتخابات سال 96 به یکی از جنجالی ترین اقدامات او در ماه های اخیر تبدیل شد. در مورد دیگری او به مقایسه فانی و زنگنه و همچنین قرارداد توتال و سند 2030 پرداخت که البته اقدام حساب شده ای به شمار نمی آمد. از طرفی بعضا پیش آمده که اظهارات گاه و بیگاه او در مورد برخی جریانات غیر ضروری سبب اطناب مسائل حاشیه ای شده است.
نمونه شاخص دیگر از اقدامات بی دلیل او که تبعاتش بدون شک برای تمام کابینه است و...
بیش از آن که اقدامی در جهت وحدت ملی مورد تاکید رئیس جمهوری به حساب بیاید موجب داغ‌شدن بحث‌ها‌ی فضای مجازی شد، انتشار تصویر اخیر او بود که آشنا مجبور شد حتی توضیح اولیه خود در زیر این عکس را ویرایش کند. او ابتدا در توجیه این عکس با نقل قولی از سخنان روحانی که در مورد مسئله دیگری آورد تلاش کرد فرار روبه‌جلو کند. وی البته کمی بعد این مطلب را ویرایش کرد و نوشت: «می توان حرمت استادان را نگاه داشت ولی از مواضع خود کوتاه نیامد.» البته اقدام او در آن عکس علاوه بر بازخوردهای سیاسی، با واکنش‌ها‌ی دیگری نیز رو به رو شد و عده ای نیز آن را توجیه کاستی‌ها‌ در عملکرد آشنا دانستند.

**میل به توضیح
آشنا در شبکه‌های اجتماعی، جدای از آن که گاه و بیگاه اشاره می‌کند فعالیتش مربوط به کاراکتر و شخصیت خود و نه سمت‌ها‌ی دولتی‌اش است، باید تا به حال متوجه می‌شد که هر اقدام او در وهله اول به دولت کمانه خواهد کرد. وی که به جز علاقه به مقایسه‌ها‌ی ناهمگون، به مبهم‌نویسی و توضیح مکرر درباره ابهامات خود تولیدکرده‌اش نیز علاقه وافری دارد، معمولا پس‌از هر واکنشی از فضای مجازی دست به انتشار یک بیانیه کوچک یا بزرگ می‌زند.

او درخصوص توئیت شورای نگهبان بی آن که جمله نه چندان واضحش را با بیانی بهتر بنویسد، تنها در توئیتر خود نوشت که نباید مطالب او را سرسری خواند و اگر بخواهد بیشتر توضیح دهد شاید ..... از طرف دیگر وی پس از همین اقدام اخیرش بار دیگر مسئله را فیصله نداد و در کانال تلگرامی خود تاکید کرد:«بارها دست آیت‌الله خزعلی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله علم الهدی، دکتر معتمدنژاد، دکتر محسنیان راد و دیگر استادانم را هم بوسیده ام؛ به این بوسه‌ها افتخار می‌کنم ولی این به معنای تبعیت محض از آنان نیست.»

**پرسه در فضای مجازی
آشنا اما این بار برگ تازه ای از حاشیه آفرینی را رو کرده که صدای دوست و رقیب را درآورده است. به نظر می‌رسد که مشاور فرهنگی رئیس جمهوری به طور ویژه ای با فضای مجازی درگیر شده و نمی‌تواند خود را در این خصوص کنترل کند. آشنا با بازنشر یک توئیت از کانالی تلگرامی که در نهایت به خاطر هجمه‌ها‌ و واکنش‌ها‌ی منفی بسیار آن را پاک کرد، جنجال آفرینی‌ها‌ی سریالی خود را به نقطه اوج رساند.

او توئیتی بسیار سطح پایین را که بیشتر مبتنی بر روابط اجتماعی یا عاطفی مورد شوخی در دنیای مجازی به نظر می‌رسید در کانال خود منتشر کرد تا برداشت‌ها‌ی سیاسی از جمله‌ای عجیب برای دولت حاشیه خلق کند. کار به جایی رسید که عده ای به این جمع بندی رسیدند که روحانی، آشنا را برای دولت بعدی عزل خواهد کرد و این واکنشی با رویکرد طنز مجازی به این اتفاق است!

فارغ از درست یا نادرست بودن این تحلیل از چنین رفتار و بازنشری، به‌نظر می‌رسد که اتفاقا حسن روحانی باید به این مسئله بیشتر و جدی تر فکر کند! توئیتر، تلگرام و اینستاگرام، همان قدر که برای نوجوانان می‌تواند حاشیه ساز باشد گویا برای بعضی مسئولین نیز بی دردسر نیست. با این که اصلا امکان دارد در اثر یک اشتباه سهوی چنین بازنشری از سوی آشنا صورت گرفته باشد اما، تبعات اشتباه فردی نزدیک به دولت با یک فرد عادی قابل مقایسه نیست. آشنا این روزها با دولت غریبه به نظر می‌رسد و اگر بنا به باقی‌ماندن او در سمتش باشد، بی گمان باید دقت نظر بیشتری در رفتارش نشان دهد. کم نیستند کسانی که مایلند دولت را به حاشیه بکشانند، آشنا از این دست نباشد برای خودش بهتر است.