پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۶
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

سند آمایش سرزمین خاک می خورد

فلاحت پیشه گفت: تبدیل شدن استان کرمانشاه به آزمایشگاه مدیران ضعیف و کاروانسرای مدیران دارای لابی در مرکز، توسعه استان را با مشکل مواجه کرده که با تهیه طرح آمایش سرزمینی نیز حل نمی‌شود.
کد خبر : ۳۶۸۹۸۹
صراط: فلاحت پیشه گفت: تبدیل شدن استان کرمانشاه به آزمایشگاه مدیران ضعیف و کاروانسرای مدیران دارای لابی در مرکز، توسعه استان را با مشکل مواجه کرده که با تهیه طرح آمایش سرزمینی نیز حل نمی‌شود.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص ضرورت تهیه طرح آمایش سرزمینی، اظهار داشت: تعریف آمایش سرزمینی، زیرساخت توسعه را نمایان می‌کند که عبارت است از همسان سازی ظرفیت‌های فکری، اقلیمی، فرهنگی و جمعیت شناختی منطقه؛ به عبارت دیگر هر منطقه‌ای برای توسعه، از شرایط خاصی برخوردار است و نوع خاصی از راهبرد توسعه را باید برای آن شکل داد.

افزایش بیکاری در استانی مانند کرمانشاه، نتیجه اجرای غیرواقعی سند آمایش سرزمینی بود

نمیانده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در استان کرمانشاه نیز اقداماتی انجام شده و برای تهیه طرح آمایش سرزمینی تلاش کرده‌اند ولی مشکلات استان کرمانشاه، با تهیه طرح آمایش سرزمینی برطرف نمی‌شود، بیان کرد: کشور ما همواره سند آمایش سرزمینی داشته ولی این سند براساس نوعی از لابیگری مقامات سیاسی همواره از واقعیات به دور مانده است.

وی افزود: به عنوان مثال زمانی که مسئولان اصلی کشور از برخی استان‌های مرکزی و جنوب شرقی بودند، این مسئولان سند آمایش سرزمینی را به گونه‌ای تعریف کرده بودند که مسیر توسعه برای برخی از استان‌ها مثل کرمانشاه صرفا محدود به کشاورزی بود ولی صنعت را به استان‌های مرکزی کشور اختصاص دادند که نتیجه آن، افزایش بیکاری در استانی مانند کرمانشاه شد.

فلاحت پیشه موانع اجرای صحیح راهبرد صحیح توسعه در کشور را وجود مشکلات زیست محیطی، اقلیمی و کمبود منابع در استان‌های مرکزی کشور ارزیابی کرد و متذکر شد: سال گذشته به دلیل مشکلات ناشی از لابیگری‌های قدیمی مجبور شدیم در قانون برنامه مجبور یک ماده را بگنجانیم تا تخصیص آب صنعتی به استان‌های مرکزی و جنوب شرقی ممنوع شود.

جنگ تحمیلی، استان کرمانشاه را برای 8 سال از مدار توسعه کشور خارج کرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل استان کرمانشاه نبود آمایش سرزمینی نیست بلکه مشکلات این استان، ناشی ضعف توجهات الزامی است، ادامه داد: لازم بود تا بعد از جنگ 8 ساله تحمیلی، توسعه‌ جبرانی مناسبی در استان کرمانشاه انجام می‌شد ولی ضعف‌های مدیریتی در این استان همچنان ادامه دارد.

کرمانشاه بعنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور، 8 سال فقط بمباران به خود دید

وی افزود: توسعه جبرانی به این معناست که در زمان جنگ تحمیلی استان کرمانشاه که از قطب‌های توسعه کشور بود به یکباره 8 سال از مدار توسعه کشور خارج شد، زیرا این استان به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور، فقط روی بمباران به خود دید و بعد از جنگ نه تنها دولت‌ها جبران نکردند، بلکه در قالب شاخص‌های جدید توسعه، بخش عمده امکانات به استان‌هایی رسید که مسئولان اصلی کشور از آن استان‌ها بودند.

استان کرمانشاه به کاروانسرای مدیران دارای لابی در مرکز تبدیل شد

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه ضعف‌های مدیریت همچنان ادامه دارد، گفت: تحمیل مدیران ضعیف و غیر بومی به استان کرمانشاه، تبدیل شدن استان کرمانشاه به آزمایشگاه مدیران ضعیف و کاروانسرای مدیران دارای لابی در مرکز، این استان را در توسعه با ضعف موجه می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نگاه آزمایشگاهی به مدیریت در استان کرمانشاه و عدم نگاه جبرانی به این استان بعد از جنگ، 2 ضعف اصلی است که با تهیه طرح آمایش سرزمینی هم حل نخواهد شد.