جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰

صحت انتخابات شوراها در استان تهران تایید شد

کد خبر : ۳۶۸۹۷۴
صراط: رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران گفت که صحت انتخابات شوراها در استان تهران تایید شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا رحیمی گفت: هیات نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران در مهلت مقرر یعنی تا پایان 31 خرداد صحت انتخابات را در تمامی حوزه‌های انتخابیه استان تهران تایید کرد.

وی گفت: پیش از این صحت انتخابات در 9 شهرستان استان تهران به تایید رسیده بود. هیات عالی نظارت بعد از رسیدگی به شکایات،‌ اعتراضات و گزارش های واصله در مهلت مقرر صحت انتخابات حوزه های انتخابیه اسلامشهر،‌ ملارد،‌ پردیس و بخش‌های احمدآباد مستوفی از توابع اسلامشهر، نسیم شهر از توابع بهارستان،‌ مهرآباد و چناران از حوزه دماوند و شهر لواسان را تایید کرد. این تایید صحت انتخابات بعد از بررسی‌های بسیار و بازشماری موارد متعددی از صندوق‌ها انجام شده است.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران با بیان اینکه قبل از تایید صحت انتخابات 8 حوزه مورد بازشماری صندوق‌ها قرار گرفت، توضیح داد: حوزه های پردیس،‌ بومهن، نصیرشهر،‌ شریف‌آباد،‌ فردوسیه‌،‌ پرند،‌ آفتاب و صباشهر 8 حوزه‌ای هستند که صندوق‌های رای در این حوزه‌ها قبل از تایید انتخابات مورد بازشماری قرار گرفته‌اند.

رحیمی گفت که بازشماری صندوق‌های رای در بومهن،‌ فردوسیه از توابع شهریار و آفتاب از توابع شهرستان تهران منجر به تغییر نتایج شد. برخی موارد نیز بازشماری آراء باعث جابجایی نفر اصلی و علی البدل شد، البته در برخی دیگر از موارد بازشماری صد در صدی آراء صندوق‌ها هیچ تغییری در نتایج به وجود نیاورد.

وی گفت: در حوزه بومهن 7 صندوق توسط هیات‌های نظارت شهرستان و استان مورد بازشماری قرار گرفت که تغییرات حاصله ناشی از بازشماری منجر به صحت انتخابات در بومهن شد، همین اتفاق در مورد دو حوزه صالحیه و رودهن نیز رخ داد.

رحیمی با بیان اینکه تعیین تکلیف در مورد دو حوزه پرند و کهریزک به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها واگذار شد توضیح داد: با توجه به اینکه هیات نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران تا پایان 31 خرداد برای بررسی‌ها مهلت داشت، تعیین تکلیف نهایی دو حوزه پرند و کهریزک به دلیل همین محدودیت زمانی به هیات مرکزی نظارت واگذار شد.

وی ادامه داد: هیات های اجرایی و نظارت دو حوزه کهریزک و پرند پیشنهاد ابطال انتخابات را داده بودند. در حوزه پرنده یک صندوق مورد مناقشه اساسی بود بازشماری شد و در نهایت هیات های اجرایی و نظارت پرند اتفاقاتی را تایید کردند ولی این موضوع به تایید نهایی هیات نظارت استان نرسید و در نهایت قرار شد هیات مرکزی در مورد این دو حوزه تعیین تکلیف کند.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران با بیان اینکه تعیین تکلیف چهار مورد دیگر به هیات مرکزی واگذار شد، توضیح داد: هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران، صحت انتخابات شوراها در شهرستان پاکدشت را با پیشنهاد ابطال دو صندوق پارچین تایید کرد. در شهرستان شهریار نیز صحت انتخابات با پیشنهاد ابطال دو صندوق مورد تایید قرار گرفت.

رحیمی افزود: در بخش شریف آباد شهرستان پاکدشت نیز پیشنهاد شد که آرای سعید پازوکی به عنوان عضو منتخب علی البدل باطل شود و با این ابطال انتخابات در شریف آباد تایید شد. در شهر چهاردانگه مربوط به شهرستان اسلامشهر که بحث‌های زیادی پیرامون آن مطرح بود، پیشنهاد شد آرای اکرم عبیری و جعفر مرادی باطل شود و انتخابات در این شهر نیز مورد تایید قرار گرفت. قرار شد نیز هیات مرکزی نظارت ظرف 10 روز آینده نظرش را درباره این چهار مورد اعلام کند.

وی تاکید کرد که نظر هیات مرکزی نظارت ناظر بر 6 مورد ارجاع شده است بدان معنا که هیات نظارت استان صحت انتخابات را تایید کرده اما در موارد ابطال صندوق و آراء هیات مرکزی باید نظر نهایی را اعلام کند. در دو حوزه پرند و کهریزک نیز تایید و یا عدم تایید انتخابات منوط به تصمیم هیات مرکزی است.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران همچنین با بیان اینکه انتخابات در 18 حوزه به صورت الکترونیک برگزار شد،‌ گفت: با وجودی که در برخی از حوزه‌ها تاخیر در برگزاری انتخابات الکترونیک وجود داشت اما در نهایت مشکلی به وجود نیامده و صحت انتخابات نیز در این حوزه‌ها مورد تایید قرار گرفت.

رحیمی با بیان اینکه استان تهران دارای 16 شهرستان و 33 بخش است،‌ گفت: پیش از این انتخابات شوراها در 9 شهرستان استان تهران شامل تهران،‌ پیشوا،‌ رباط کریم، ‌دماوند، فیروزکوه، قدس، قرچک، ورامین و شمیرانات (لواسان و شمشک) تایید شده بود که در پایان مهلت قانونی صحت انتخابات در سه شهرستان اسلامشهر،‌ ملارد و پردیس نیز به تایید رسید. انتخابات در توابع سه شهرستان دیگر یعنی بهارستان،‌ ری و شمیرانات برگزار شده و خود این شهرستان‌ها به صورت مستقل انتخابات شوراها نداشته‌اند.

وی درباره روند بررسی شکایات در هیات‌های اجرایی، نظارت، استان و مرکزی گفت: 48 ساعت بعد از اعلام نتیجه اول انتخابات توسط فرمانداری‌ها،‌ داوطلبان مهلت برای ارائه شکایت به هیات نظارت شهرستان داشتند که هیات‌های اجرایی و نظارت شهرستان به مدت یک هفته به بررسی شکایات و تعیین تکلیف آن‌ها پرداختند. 48 ساعت بعد از اعلام نظر هیات نظارت شهرستان مهلت بررسی های هیات نظارت استان آغاز شد.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران ادامه داد: هیات نظارت استان در مدت 15 روز زمان بررسی صحت انتخابات در حوزه‌های انتخابیه بخش ها و شهرستان‌ها و رسیدگی به شکایات برای اعلام نظر نهایی را داشت که این مهلت 31 خرداد به پایان رسید. بعد از آن ظرف 10 روز نیز هیات مرکزی نظارت موارد ارجاعی از سوی هیات های نظارت را مورد بررسی برای تعیین تکلیف نهایی قرار می دهد.

رحیمی در پایان تاکید کرد که دهم تیر ماه پرونده پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بسته می‌شود.