جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۵

تعطیلی نیمی از واحدهای صنایع غذایی مازندران

بر اساس اطلاعات واصله هم اکنون نیمی از واحدهای صنایع غذایی استان تعطیل شدند و کارخانجات فعال در این حوزه بسیار زیان ده شده و به ورشکستگی رسیدند.
کد خبر : ۳۶۷۴۴۵
صراط: بر اساس اطلاعات واصله هم اکنون نیمی از واحدهای صنایع غذایی استان تعطیل شدند و کارخانجات فعال در این حوزه بسیار زیان ده شده و به ورشکستگی رسیدند.

به گزارش تسنیم از بابل، بانک اطلاعات صنعت غذای استان جامع ترین و تخصصی ترین آمار و اطلاعات صنایع غذایی استان بوده که توسط انجمن استان تدوین و منتشر شد.

بر اساس ارزیابی این اطلاعات می‌توان اعلام کرد حدود نیمی از واحدهایی که تاکنون از هر دو سازمان صنعت و جهادکشاورزی استان پروانه بهره برداری گرفتند تعطیل شدند.

با ارزیابی این بانک آماری برداشت می‌شود حدود 60 درصد کل پروانه‌های بهره برداری واحدهای غذایی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران صادر و بیشترین اشتغال نیز در این واحدها اتفاق افتاد.

با بررسی‌های بعمل آمده می‌توان عنوان کرد که عمده کارخانجات غذایی استان زیان‌ده هستند و بهره‌وری در این بخش نیز به حد مطلوب نرسیده است.

اسماعیل خاتمی مقدم، رئیس انجمن همگن غذایی و دارویی مازندران در نشست هم اندیشی و بررسی مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی غذایی شهرستان‌های بابل، بابلسر، قائم‌شهر وسوادکوه در شرکت کیک و کلوچه شاهپور بابل اظهار داشت: به اذعان مدیران ذیربط، انجمن غذایی و دارویی استان بر مبنای دانایی محوری حرکت می‌کند و جزو علمی ترین و فعال ترین تشکل‌های صنعتی استان محسوب می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه کرسی انجمن در پنج دستگاه تخصصی و نظارتی استان شامل سازمان صمت، معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی، استاندارد، جهاد کشاورزی و دامپزشکی قوی و موثر بوده که این اعتماد باعث هم افزایی، تعامل بیشتر و پیشبرد امور می‌شود.

خاتمی مقدم خاطرنشان کرد: هشت درصد محصولات غذایی کشور از طریق مازندران تامین می‌شود و مابه به التفات قیمت از درب کارخانه تا قیمت مصرف کننده تولیدات صنایع غذایی تا حدود 50 درصد بوده که می‌توان دریافت بیشتر سود را عملاً عوامل بازار توزیع می‌برند به ویژه آنکه تعدد فروشگاه‌ها، هزینه توزیع را به‌شدت افزایش دادند.

وی ادامه داد: توجه و اعتماد به شایعات آن‌هم در فضای گسترده مجازی در کشور ما زیاد بوده که متاسفانه گفتار غیرواقعی و غیرکارشناسی برخی مسئولان مزید بر علت شده و ضرر و زیان‌های هنگفتی را تاکنون به صنعت غذا وارد کرده و از جمله مشکلات را رکود و فله فروشی مطرح و خواستار رفع آنها شد.

واگذاری اشتباه صنایع تبدیلی به وزارت جهادکشاورزی

رئیس انجمن صنایع غذایی استان، انتزاع صنعت تبدیلی از وزرات صنعت، معدن و تجارت و واگذاری آن به وزارت جهاد کشاورزی را اشتباهی استراتژیک دانست.

خاتمی خواستار تجدیدنظر در استراتژی صادرات تولیدات غذایی با ارزش افزوده بالا در کشور شد.

فضل اله بهمنی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بابل نیز خواستار اصلاح قیمت‌های فروش، تبلیغات سازنده و مفید رسانه‌ها جهت تقویت سبد غذایی خانوارها و هم افزایی تشکل‌ها و سازمانهای مربوطه و ارائه راهکارهای لازم برای برون رفت از مشکلات شد.

احمد طاهری، رئیس اداره جهاد کشاورزی بابل نگاه دو طرفه به تولیدکننده و مصرف کننده را منصفانه و همراه باعدالت دانست و لزوم ساماندهی تولیدکنندگان و توزیع کنندگان را مورد توجه قرار داد.