صراط: میزان نوشت: رئیس اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬایی و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو، گفت: برخی متقلبان شیر تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیر سنتی به صورت فله ای می فروشند.
علی اکبر دادﻣﻬﺮ با اشاره به ادعاهای عامیانهای که شیر خام را مقوی و مطلوبتر از شیرهای پاستوریزه به حساب میآورند، نسبت به تهدیداتی که سوءاستفاده از این باور نادرست بوجود میآورد، هشدار داد.
وی با بیان اینکه برخی متقلبان شیر تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیر سنتی به صورت فلهای میفروشند، افزود: تولید شیرخام در محدوده نظارتی سازمان دامپزشکی است، اما سازمان غذا و دارو از حدود یک دهه پیش الزام نموده که شیرهای خام تحویلی به کارخانهها باید بر اساس پروانه اشتغال و قرنطینه حمل باشد کما اینکه این موضوع در برنامههای کنترل و بررسی ادارات نظارت بر مواد غذایی سراسرکشور قرار داده شده است.
دادﻣﻬﺮ همچنین با تایید احتمال جذب شیرهای مشکل دار به بازار فرآوری سنتی و غیر صنعتی به مصرف کنندگان توصیه کرد: صرفا از فرآوردههای لبنی تولید شده توسط واحدهای تولیدی دارای مجوزهای بهداشتی که فراوردههای آنها به تایید سازمان غذا و دارو رسیده است، مصرف کنند.
وی در خصوص زمان ماندگاری مجاز شیر پاستوریزه تصریح کرد: برای واحدهای دارای حداقل شرایط بهداشتی ساخت، بسته به فصل حداقل ۲ تا ۳ روز و برای واحدهای دارای مجوز ویژه شرایط خوب ساخت، با احتساب زمان قرنطینه حداکثر ۷ روز زمان ماندگاری مجاز شیر به شمار میآید تخلف از این زمانها تخلف محسوب شده و مراتب در واحدهای نظارتی قابل پیگیری است.
رئیس اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: در صورت بالا بودن کیفیت شیر خام اولیه احتمال اینکه مصرف کننده، شیر پاستوریزه را بدون ترشیدگی تا بیش از زمانهای درج شده بر روی برچسب، نگهداری نماید وجود دارد. هرچند احتمال تغییر طعم شیر دور از انتظار نیست، اما دلیلی بر تقلب هم نمیتواند باشد.
علی اکبر دادﻣﻬﺮ با اشاره به ادعاهای عامیانهای که شیر خام را مقوی و مطلوبتر از شیرهای پاستوریزه به حساب میآورند، نسبت به تهدیداتی که سوءاستفاده از این باور نادرست بوجود میآورد، هشدار داد.
وی با بیان اینکه برخی متقلبان شیر تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیر سنتی به صورت فلهای میفروشند، افزود: تولید شیرخام در محدوده نظارتی سازمان دامپزشکی است، اما سازمان غذا و دارو از حدود یک دهه پیش الزام نموده که شیرهای خام تحویلی به کارخانهها باید بر اساس پروانه اشتغال و قرنطینه حمل باشد کما اینکه این موضوع در برنامههای کنترل و بررسی ادارات نظارت بر مواد غذایی سراسرکشور قرار داده شده است.
دادﻣﻬﺮ همچنین با تایید احتمال جذب شیرهای مشکل دار به بازار فرآوری سنتی و غیر صنعتی به مصرف کنندگان توصیه کرد: صرفا از فرآوردههای لبنی تولید شده توسط واحدهای تولیدی دارای مجوزهای بهداشتی که فراوردههای آنها به تایید سازمان غذا و دارو رسیده است، مصرف کنند.
وی در خصوص زمان ماندگاری مجاز شیر پاستوریزه تصریح کرد: برای واحدهای دارای حداقل شرایط بهداشتی ساخت، بسته به فصل حداقل ۲ تا ۳ روز و برای واحدهای دارای مجوز ویژه شرایط خوب ساخت، با احتساب زمان قرنطینه حداکثر ۷ روز زمان ماندگاری مجاز شیر به شمار میآید تخلف از این زمانها تخلف محسوب شده و مراتب در واحدهای نظارتی قابل پیگیری است.
رئیس اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻨﺸﺎء داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: در صورت بالا بودن کیفیت شیر خام اولیه احتمال اینکه مصرف کننده، شیر پاستوریزه را بدون ترشیدگی تا بیش از زمانهای درج شده بر روی برچسب، نگهداری نماید وجود دارد. هرچند احتمال تغییر طعم شیر دور از انتظار نیست، اما دلیلی بر تقلب هم نمیتواند باشد.