چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۶

کارگردان فیلم جکی‌ چان در ایران

تدی چان کارگردان هنگ‌کنگی یکی از مهمانان حاضر در جشنواره جهانی فیلم فجر بود. سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ (۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.
کد خبر : ۳۶۱۵۷۴
صراط:تدی چان کارگردان هنگ‌کنگی یکی از مهمانان حاضر در جشنواره جهانی فیلم فجر بود. سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ (۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبر آنلاین، تدی چان کارگردان، نویسنده، تهیه کننده و بازیگر مطرح هنگ کنگی است. او در سمت استاد در کارگاه‌های فیلمسازی سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر شرکت کرده است. در زیر گفت‌وگوی کوتاهی را با او درباره آثارش و سینمای هنگ کنگ می‌خوانید.

سومین فیلم شما، «بیست و چند ساله» بسیار در هنگ کنگ مورد توجه قرار گرفت و جزء آثار پرفروش شد. کمی درباره آن فیلم صحبت کنید.

آن فیلم را در سال ۱۹۹۴ ساختم و داستانش درباره عده‌ای از افرادی است که در دهه سوم زندگی‌شان به سر می‌برند. آن‌ها به آینده فکر نمی‌کنند؛ شب‌ها زندگی می‌کنند و زندگی چندان خوبی هم ندارند؛ پول چندانی ندارند و گمان می‌کنند آینده خوبی نخواهند داشت. این فیلم درباره زندگی نه چندان خوب این جوانان است. من برای ساختن این فیلم تحقیقات زیادی درباره زندگی شبانه در هنگ کنگ داشتم. فیلم هم، فیلمی سرگرم‌کننده است و به قول شما، موفق بوده است.

شما یک فیلم ساخته‌اید با بازی جکی چان، به نام «جاسوس تصادفی» (۲۰۰۱).  چه شد که با جکی چان همکاری کردید؟

وقتی من ۲۳ ساله بودم و جکی چان ۱۸ ساله، من دستیار شخصی او بودم. همکاری ما از آنجا آغاز شد و ادامه پیدا کرد.

در کارنامه شما فیلم‌های اکشن زیادی دیده می‌شود. نظرتان درباره این ژانر چیست؟
کونگ‌فو و قهرمانان اسطوره‌ای چینی تأثیر زیادی بر ژانر اکشن در هنگ کنگ و چین گذاشته‌اند و اکثر فیلم‌های اکشن هنگ کنگی-چینی درباره این دو موضوع هستند که با هم همپوشانی زیادی هم دارند، زیرا قهرمانان ما اهل ورزش‌های رزمی بودند. آن‌ها با هم مبارزه می‌کردند تا ثابت کنند چه کسی بهتر و پرقدرت‌تر است. در این میان، موضوعاتی چون عشق و نفرت هم در فیلم‌های ما دیده می‌شوند. در غرب، از این نوع فیلم‌ها نمی‌سازند. بنابراین، به نوعی از ما انتظار می‌رود که این نوع فیلم‌ها را بسازیم. بسیاری از فیلمسازان چینی به هالیوود رفته‌اند؛ نظیر جان وو، آنگ لی و خود جکی چان. در هالیوود به آثار کونگ‌فویی علاقه دارند، اما بلد نیستند این نوع فیلم‌ها را بسازند. برای همین به سراغ فیلمسازان چینی می‌روند.

به ژانرهای دیگر هم علاقه دارید؟
ژانر موضوع چندان مهمی در سینما نیست. برای من بین‌المللی بودن موضوع مهم است؛ ماجرای فیلم باید بتواند هم در آفریقا هم آمریکا و در همه جای دنیا با مخاطب ارتباط برقرار کند. فیلم باید درام قوی‌ داشته باشد و تماشاگران را تحت تأثیر قرار دهد.

جشنواره فیلم هنگ کنگ جشنواره بزرگی است. شما ظاهراً با آن جشنواره همکاری دارید؟
بعضی مواقع من عضو کمیته انتخاب فیلم‌ها می‌شوم و آثار کارگردانان فیلم اولی را انتخاب می‌کنم. همچنین، فیلمنامه ها را می‌خوانم. هنگ کنگ پلی است که چین را به دنیا مرتبط می‌کند. اولین فیلم ما در هنگ کنگ، حدود صد سال پیش ساخته شد.

در هنگ کنگ، سالانه چند فیلم ساخته می‌شود؟
در دهه ۱۹۸۰، حدوداً ۳۵۰ فیلم در سال ساخته می‌شد اما هم اکنون سالی حدود ۵۰ تا ۶۰ فیلم. بیشتر آن‌ها محصول مشترک با چین هستند.

دلیل اصلی شرکتتان در جشنواره فجر چیست؟
دوست دارم با فیلمسازان ایرانی فیلم مشترک بسازم.

در میان فیلم‌های ایرانی که دیده‌اید، کدام را بیشتر دوست دارید؟
«جدایی نادر از سیمین» را خیلی دوست دارم.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ (۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.